Saját cikkek

Rovatok: Következő verseny, Versenyelemzés, Újoncaink, Érdekességek

Az autósporthoz, azon belül is a pályaversenyzéshez hozzá tartozik a verseny ideje alatt történt incidensek kivizsgálása a futam utáni időszakban. A versenybírák egyetlen esetet vizsgáltak, ez pedig Geri (Mercedes) és Billy (McLaren) nevéhez fűződik.

Egy héttel Abu Dhabi után ismét folytatódik a Trust liga Season 2, ahol Bakuba látogat a mezőny az ötödik forduló alkalmából. A városi pálya híres a kis hibákat is keményen büntető falairól, a szűk vonalvezetéséről a vár körül vagy éppen a 2km hosszú célegyeneséről.

Az Abu Dhabiban rendezett negyedik forduló a vártnál esetmentesebbre sikeredett a versenybírók számára, a biztonsági autó egyszer sem tette tiszteletét a pályán, két ügyet azonban vizsgáltak a bírák.

Vasárnap folytatódik a Trust liga. Magyarország, Ausztria és Bahrein után ezúttal Abu Dhabi következik. A Trust liga berkein belül leggyorsabban megfutott kör Zoli (Haas) nevéhez fűződik, aki a Season 1 utolsó furdalójában, a Q3-ban 1:34.417 ezredmásodperc alatt teljesített egy kört. Az nem kérdés, hogy mint ahogy megszokhattuk, minden hétvégén...

Az aktuális szezon második fordulójában, Ausztriában nem volt se safety car, se eset, amit a versenybíróknak vizsgálni kellett volna. Ezúttal fél kört kellett várni, a Bahreini futam első körének 11. és 12. kanyarja között Szemi (Alpha Tauri) okozott balesetet, az esetet követően Lambo (Ferrari) feladni kényszerült a futamot.

Javában zajlik már az Augusztus 16-án elrajtolt Trust liga bajnoksága, ahol kettő fordulón vagyunk túl. A legutóbbi versenyen, Ausztriában végtelenül profi versenyzést láthattunk, a mezőny szorosan egymás mögött és egymást előzgetve teljesítette a versenytávot. Az Ausztriai verseny minőségét jól tükrözi , hogy a két versenyen összesen egy kieső...

A magyarországi szezonnyitó a Mercedesektől volt hangos, Enosz időmerőt, Főfutamot és Káoszfutamot is nyert, és habár Geri az időmérőn a Q1-et és a Q2-t is megnyerte, sőt a második helyen intették le, az ő esetében mégis inkább a Zolival való incidense jut az eszünkbe.

Enosz brillírozott a szezonnyitón, a pole pozíció és a Főfutam győzelem után, a mezőny végéről felküzdve magát a Káoszfutamon is győzedelmeskedni tudott. A Mercedes friss "igazolása" 39 pontot gyűjtött, amíg a második legtöbbet a regnáló bajnok Gonosz, 24-t. Az összesített eredmények után Ádivettel megszerzett 21 pontjával a harmadik helyen áll a...

Jelnentkezz amatőr újságírónak hozzánk!

Keresünk olyan fiatalokat vagy kevésbé fiatalokat, akik F1 fanatikusok és szívesen foglalkoznának ligán belül cikkek megfogalmazásával, szerkesztésével hobbi szinten. (heti 1-2 cikk...)