Pole hotlaps

Új rovatunk, mely a Season 2 Singapore-i versenyétől indult. Élvezzétek a gyors köröket!

2020.11.22. - CANADA - Loadmaxx

Loadmaxx pole köre Kanadából

Loadmaxx (Williams) a Season 2-ben csatlakozott a mezőnyhöz, a hatodik, szingapúri fordulóban. Második versenyén máris Káoszfutamgyőzelmet ünnepelhetett Kínában, harmadik versenyén pedig a monzai Főfutam a dobogójára is felállhatott. Az eredmények azóta valamivel alábbhagytak, de Kanadában megszerezte első pole pozícióját.

Montreálban villantak a Szabó testvérek. Ádivetteltől (Racing Point) megszokhattuk, hogy hétről hétre rajtelsőségért küzd, azonban testvére, a Williams színeiben versenyző Loadmaxx első alkalommal indulhatott a mezőny éléről.

A várakozáson felüli, pokoli gyorsaság azt eredményezte, hogy mindössze 1:08.067 mp alatt teljesítette körét. A fenti képre kattintva megnézhetitek, hogyan történt a gyakorlatban (31.28 mp-től).

Loadmaxx versenye nem alakult olyan fényesen, mint az időmérő. A verseny első felében, ameddig esett az eső sok időt veszített az élmezőnyhöz képest, végül az ötödik helyen intették le. 

2020.11.15 USA - GERI

Geri pole köre USÁ-ból

Az szakadó esőben rendezett időmérőn Geri (Mercedes)i bizonyult a leggyorsabbnak. Gonoszt 4 századmásodperccel győzte le a tabella éllovasa, 1:47.785 másodpercig tartó köre megugorhatatlannak bizonyult mindenki számára. Geri ezzel harmadszorra foglalhatta el az első rajtkockát. A versenyen végül a második hely jutott a számára, de ő gyűjtötte a legtöbb pontot közvetlen riválisaihoz képest, így egy lépessel közelebb került a bajnoki címhez 5 fordulóval a vége előtt.

A Geri által futott leggyorsabb kört a fenti képre kattintva nézhetitek meg.

Jó szórakozást!

2020.11.08 - Hollandia - ENOSZ

Enosz pole köre Hollandiából

Enosz Hollandiában a hetedik rajtelsőségét szerezte a Season 2ben. A frissen bemutatkozott Zandvoorti versenyvonalon 1:09.211 másodperc alatt ért körbe a bajnoki címért ádázan küzdő versenyző. A verseny végül balszerencsésen alakult, az utolsó körben balesetezett Ádival. Enosz megbüntették , igy hiába nyerte meg a futamot, időbüntetése miatt a hatodik helyen végzett hivatalosan.

Enosz gyorskörét belsőnézetből figyelhetjük meg a fenti képre kattintással.

Jó szórakozást!

2020.11.01 - BELGIUM (SPA FRACORCHAMPS) - ENOSZ

Enosz pole köre Belgiumból

A Mercedes jó formában érkezett az időmérőre, a Q1-et Geri húzta be, a Q2 Enosz győzelmét hozta, a Q3 pedig ismét Enosz nevéhez fűződött, míg Geri a második helyet kaparintotta meg. Érthetően elégedett mosollyal várhatták az első soros rajtot. 1:41.878. Mindössze ennyi időre volt szüksége Enosznak (Mercedes), hogy körbe érjen a legendás belga aszfaltcsíkon, és megszerezze hatodik rajtelsőségét a Season 2-ben. A linkre kattintva megnézhettek hogyan oldja meg a pályát a tabella ismét legfelső fokára felugró bajnokaspiráns. Érdemes megfigyelni a Mercedes zseniális csapatmunkáját, Geri tökéletesen helyezkedett, hogy Enosznak jelentős szélárnyékot biztosítson. A videóhoz jó szórakozást!

https://www.youtube.com/watch?v=uwLtxcAeG-w

Anversenyt követően Enosz - Geri - Ádivettel a sorrend a tabellán mindössze 3,5 pont a különbség közöttük.

2020.10.18. SOCHI - VORTEX

Vortex pole köre Oroszországból

Vortex (Ferrari) a második alkalommal nyerte meg az időmérőedzést Baku után Oroszországban. A Q1-ben Vortex ment körbe leggyorsabban 1:31.15p-nel, a Q2 viszont már Pori (Red Bull) 1:31.007-es körérő, valamint Loadmaxx balesetétől volt hangos. A Q1 és Q2 száraz körülmények között zajlott, míg az időmérő mindent eldöntő utolsó szakasza alatt már szemerkélt az eső, nem is bírták a száraz gumik.

Végül Vortex örülhetett, 1:43.721 -es idejével megszerezte a pole poziciót. A második helyről Ádi (Racing Point), a harmadik helyről pedig Enosz (Mercedes) várhatta a rajtott.

Az alábbi videoban Vortex gyors körét tekinthetitek meg, amelyet 51:50-től érdemes követni, jó szórakozást!

A versenyt végül Ádivettel nyerte Vortex es Zoli (Haas) előtt. Ezzel Ádivettel 3 pontot hátrál mindösszesen a tabella élére álló Gerivel szemben, de igy is csupán a harmadik helyen áll Enosz mögött, aki 0,5 pont hátrányba került.


2020.10.04. ITALY - GERI

Geri pole köre Olaszországból

Kisse megkésve, de elhoztuk Nektek a Monzai időmérőn futott leggyorsabb kört ami Geri nevéhez fűződik. Azóta Geri megnyerte első futamát Spanyolországban, zsinórban harmadszorra végez a TOP2ben, így vitathatatlanul testvérének és csapattársának, Enosznak az első számú kihívójává lépett elő.

A feenti képre kattintva megnézhetitek, hogyan oldotta meg Geri a vizes aszfaltcsíkot kereken 1:28.000 másodperc alatt.

https://youtu.be/N4madB3zRAw

Geri Ausztria után a második rajtelsőségét szerezte, végül a versenyt Ádivettel (Racing Point) húzta be. A hétvégén Oroszországban csapnak össze a riválisok, tarts velünk.


2020.09.20. SINGAPORE - ENOSZ

Enosz pole-t érő köre Szingapúrból

Enosz 1:34.291 -es idejével szerezte meg a az első rajtkockát és új Trust pályacsúcsot állított fel. Ilyen gyorsan hivatalos Trust versenyen meg senki nem ért körbe. A Mercedes versenyzője a harmadik pole poziciot szerezte a Season 2-ben.

Enosz a hatodik forduló után 146,5 ponttal áll az élen a tabellán, második helyen TomiTA 127, és a győzelmének köszönhetőn Vortex a harmadik helyen 112 pontot számlál.

A linkre kattintva eléritek a megvágott videót, jó szórakozást!


2020.10.11. SPAIN -ENOSZ

Enosz Pole köre Spanyolországból

Enosz lenyűgöző teljesítménnyel, 1:14.880 másodperc alatt ért körbe a Katalóniai versenypálya virtualis másán, ami meg is hozta neki az ötödik rajtelsősegét a szezonban.

A fenti videóban megnézhető hogyan falja a kanyarokat a bajnoki éllovas.

Enosz végül hiába szelte át elsőként a célvonalat, büntetéseinek köszönhetőn a harmadik lett csapattársa, Geri és Gonosz (Alfa Romeo) mögött. A Káoszfutamon viszont már a.dobogó tetején ünnepelt. A Mercedes már-már utolérhetetlen előnyre tett szert, az egyéni bajnokság viszont szorosabb mint valaha. Mindössze 15 pont választja el egymástól a két Mercedest.

Hétvégén Sochiban bizonyítják ki a gyorsabb. Tarts velünk!


2020.09.27. - KÍNA - ENOSZ 

Enosz pole-t érő köre Kínából

Múlt vasárnap a Kínai verseny volt soron a Trust liga életében. Az időmérő szakadó esőben kezdődött, majd fokozatosan száradt a pálya. A Q1 Vortex (Ferrari) sikerével zárult, aki az utolsó pillanatban már a zöld gumikkal teljesítette körét. Ádivettel (Racing Point) a 12. helyen jutott be a Q2-be, azonban az autóját összetörte az AI, majd a játék is kidobta, így hamar eldőlt, hogy nem tud majd beleszólni a pole pozíció sorsába. A Q2-t Enosz (Mercedes) húzta be magabiztosan. A Q3-ban már slick gumikon teljesítették gyorsköreiket a versenyzők. A Q2-ben elért sikerét meg tudta ismételni Enosz, aki Magyarország, Bahrein és Szingapúr után Kínában is behúzta az első rajthelyet.

-A fenti képre kattintva megnezhetitek a gyorskörét, jó szórakozást!

A versenyt végül magabiztosan húzta be Enosz, a második helyen, csapattára Geri, míg a harmadik helyen az utolsó rajtkockából induló Ádivettel lett.

Vasárnap a legendás Monza következik a sorban, tartsatok velünk akkor is!