MEKOSZ PSF1OB

VERSENYDIREKTÍVA

(A versenydirektíva nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól.)

2021.06.10


Great-Britain - Silverstone

A MEKOSZ által kiadott versenydirektívája nem helyettesítí a PSF1OB szabályzatát, csupán kiegészíti azt az adott pályára vonatkozó előírásokkal!

1. Vasárnapi menetrend:

- 20:00 A MEKOSZ előre kijelölt képviselőjének eligazítása PS Partiban a bajnokságban részt vevő Közösségeknek/Pilótáknak- 20:15 Csatlakozás a szerverre (Lobby host: TRM_Finger- 20:30 Stream Start- 20:35 Full quali start) A Magyar Bajnokságon kizárólag magyar zászlóval jelenhet meg a versenyző a lobby-ban.


A lobby hostja és egyben Versenyzői Védnöke értesíti a kijelölt képviselőket az indulásról, addig senki nem nyomhat rá a ready gombra!

- Kvalifikáció után 10 perc szünet- A szünet vége előtt a futam Versenyzői Védnöke 2 perccel indulás előtt jelzi a képviselőknek, hogy 2 perc múlva rajt lesz.

- A Start Race gombra TILOS bárki másnak rányomnia!

 - Ezután felvezető kör és az 50%-os futam


2. Kvalifikáció

- A bugok elkerülését és a menetidő rövidítését elősegítve, az a pilóta aki egy adott kvalifikációs szakaszban (Q1, Q2, Q3) nem kíván többször a pályára hajtani nyomjon Retire from session-t ezzel jelezve, hogy készen áll a folytatásra.

- Kvalifikáció alatt TILOS előnyszerzés céljából levágni a pályát. Ha a pálya vágása annak érdekében történik, hogy a mögötte autózót ne zavarja, abban az esetben csak akkor engedélyezett a vágás, ha a mögötte autózót el is engedi maga mellett. A szabály megszegéséért kvalifikációs eltiltás is lehet a büntetés.

- Kvalifikáción IS TILOS 20km/h órával gyorsabban áthajtani a boxutca vonalon mint ahogy azt a játék előírja.3. 


3. Verseny

Felvezető kör

- Felvezető körön TILOS az előzés és az ütközés, minden pilóta tartson megfelelő távolságot az előtte autózóhoz képest

- Felvezető körön készüljenek a pilóták, hogy az egyenes szakaszokon is lehet lassításra számítani, vészfékezni szigorúan TILOS!

- Aki felvezető körön indokolatlanul előz, vagy balesetet okoz kvalifikációs eltiltásban részesül a következő futamra.


4. Rajt

- Mindenkit kérünk a fokozott figyelemmel elvégzett rajtokra, készüljünk rá, hogy 1-2 vagy akár egy adott pillanatban 3 autó is lehet mellettünk, ennek megfelelően válasszunk haladási irányt és hajtsunk végre manővert a pályán.


5. Silverstone-ban alkalmazott pályahatárok

- Ezen a pályán is kizárólag a boxutcára alkalmazunk extra pályahatárt. 

Box bejárat: Nincs megkötés, a sebességkorlátozó táblát kiütni TILOS!  Versenyen kizárólag a pálya jobb oldaláról közelíthető meg a box utca.

 - Box kijárat: A kivezető fehér vonal átlépése a bal oldalon szigorúan TILOS! Átlépésnek számít, ha valamelyik kerék csak minimálisan is de túl lóg a fehér vonalon.

- Box kijárati vonal megszegése esetén a következő szankciók lépnek életbe: 

      1. Kvalin: figyelmeztetés - kvali eltiltás. 

      2. Versenyen: alkalmanként +5 sec a verseny végén mért időeredményhez hozzáadva 


6. VSC és SC

- 15 mp-e van minden pilótának, hogy a Delta időt zöld színűre varázsolja. Kérünk mindenkit, hogy ennek megfelelően ne tapossunk egyből a fékre, hiszen van időnk lelassítani.

- Amennyiben pozíció vissza adásra kötelez a játék, 2 opció lehetséges

   1. Lehúzódsz a pálya szélére és lassítással jelzed a mögötted lévőnek, hogy menjen el. Lehetőség szerint hagyjuk is el 4 kerékkel a pályát ezzel jelezve, hogy számára szabad az út, így az előző pilótát már biztos nem bünteti a játék. Ha nem látni jelét a hátul lévő pilóta előzésének, hajtsunk tovább, a Versenyzői Bizottság óvás esetén megvizsgálja a történteket.

- 2. Felülbírálja a pilóta a játék parancsát, ezzel vállalva a kockázatát a futam utáni büntetésnek, ha nem volt jogos a pozíció megtartása, az esetet óvás esetén a Bírói Testület kivizsgálja.


7. Versenyzői etikett

- Kvalifikáción mindig a pályán lévő versenyzőnek van elsőbbsége a boxból kijövő pilótával szemben.

- Versenyen a pályán érkező versenyzőnek kötelessége meghagyni a helyet a mellé, a boxból érkező pilótának.

- Versenyhelyzetben autónk mozgásával/helyezkedésével jelezzük a boxba jövetelt. (csak jobbról közelíthető meg a pit lane.

- Ha egy pályán maradó pilóta elzárja az utat köztünk és a boxbejárat között, abban az esetben MINDIG a pályán továbbhaladó pilótáé az elsőbbség.


8. Stream szabályok

- Minden pilóta köteles a versenyét felvenni vagy streamelni és a Közösség képviselőjével eljuttatni a MEKOSZ Discord szerverére!

- Az aktuális futam élő MEKOSZ stream chat szobájába TILOS beírnia minden, az aktuális futamon résztvevő vagy kieső pilótának!


9. Szabálymódosítások

- A 2. Futamtól kezdve TILOS a mikrofon hang rögzítését a felvételeken!

- A felvételek linkjét és az esetlegesen felmerülő óvásokat a 2. Futamtól kezdve a futam napját követő hétfőn este 20:00-ig kötelesek eljuttatni a pilóták a MEKOSZ Discord-jára!

- A bírói testület Kedden ülésezik a TRM és TRUST Testületi Képviselőivel!

Sok sikert és fair és élvezetes küzdelmekben gazdag futamot kívánunk!!!

A MEKOSZ Szakmai Stábja