Williams

2020.10.22

Remekül teljesítenek a Williams pilótái. Év közben a Williams háza táján nagy volt a mozgás Szecskamester és Loadmax az állandó pilóta jelenleg. A szezon eleje nem teljesen úgy alakult ahogy azt a vezetőség elvárta volna. A pilóták megmaradtak viszont Claire Williams csapat főnök távozott és azóta szárnyal a csapat. Loadmax révén van káosz futam győzelem és rengeteg pont. Szecskamester és Maxi szorgosan gyűjtik a Pontokat. Monza Barcelona és most hétvégén Szocsi a győzteseken kívül róluk is szólt. Hangos a paddock most tőlük.

Beszéljenek kicsit az érintettek is a jó teljesítményéről a csapatnak.

Szecskamestert kérdeztem először.

Hihetetlen ami most történik nálunk. Hétről hétre erősebb a csapat és sikerült rengeteg pontot gyűjteni amivel sok pozíciót előre léptünk a tabellán. Jelenleg a Meclaren környékén vagyunk talán már előttük is. Továbbra is szeretnék ilyen jól teljesíteni illetve elkapni az Alfa Romeot és a Ferrarit. Csapattársam Szingapúrban csatlakozott hozzánk és lenyűgözött a tempója. Sajnos a káoszból ami az elmúlt 2 hétvégén uralkodott nem sikerült szerencsésen kijönnie. Úgy érzem hogy rengeteget fejlődök a segítségnek köszönhetően. Szeretnék idén dobogóra állni a ligában és mindent megteszek hogy ez sikerüljön. Japán pályát nem szeretem de szeretnék 4. alkalommal is a TOP10ben zárni a fő futamon.

Loadmax folytatta az interjút.

A Williams teljesítménye szerintem elismerésre méltó, ahhoz képest hogy honnan indultunk látszik a kimagasló fejlődés amit véghez vittünk és egyre kiegyensúlyozottabb a teljesítményünk. Büszkeséggel tölt el hogy részese lehetek ennek. Csapattársam szerintem jelenleg a liga legtöbbet fejlődő versenyzője, ha ilyen ütemben tudja hozni a pontokat a csapatnak és saját magának év végére akár a nagy csapatokkal is harcba lehetünk a mezőny elejében örülök hogy együtt vihetjük vissza a Williamst a csúcsra. A cél egyértelműen az egyre följebb jutás a konstruktőrök között és az hogy megmutassuk vagyunk olyan jók mint az élen állók és akár veszélyt is jelenthetünk rájuk a későbbiekben.

Sok sikert kívánok a Williams csapatnak.

Vasárnap 18:30-kor Suzukába látogat a Trust mezőnye.

Szécsi Árpád