Pori, Zoli, Vortex

2020.12.11

Egy újabb szezonelemző cikk következik. Múlt héten Lamboval (Ferrari) és Sanyival (Renault) beszélgettem. Most jöjjön 3 olyan pilóta akik közül ketten a Season2-ben a bajnokság végén a 2. és 3. helyen végeztek illetve Vortex, aki idén remekel és élmenővé nőtte ki magát. Először Porival (Red Bull) beszélgettem, aki bajnok volt egy előző szezonban, mégis idén a mezőny második felében találja magát hiszen ő is lépett egy nagyot előre és minden segítséget kikapcsolt.

Szerk: Milyen számodra a Season2?

Pori: Hàt az elsõ kérdésedre a vàlasz, az idei szezonban mivel kikapcsolt assistokkal megyek és elég erõs a mezõny, valamint maga a játékszoftver sem sikerült valami jòl és realisztikusra megkreálniuk, a legjobb 10-ben szerettem volna végezni. Sajnos sok nullás futamom volt. Azt thiszem talán a 11. helyen vagyok, de már elõrébb nem tudok menni. Folyamatosan gyorsulok, de nem is ez a lényeg, hanem hogy befejezzem a futamokat.

Szerk: Megnyerheted még a Heligo kupát?

Pori: A Heligo kupáért még matematikailag harcban vagyok 10 pont hátránnyal, ami ott egy futamgyõzelem, és ha Luigi nullázna ùjra pontegyenlõség lenne az utolsò futamra.

Szerk: Szerinted ki nyeri meg az idei bajnokságot?

Pori: Mindenképpen Àdinak drukkolok márcsak azért is, mert évek òta no assisttal megy. Kissé forròfejü pedig több futamgyőzelmet vagy pontot is szerezhetne.

Zoli (Haas) a Season 2-ben majndem megszerezte a harmadik bajnoki címet. A Season 3-ban viszont nem láthattuk őt harcban a végső győzelemért.

Szerk: Hogyan látod az idei szezonodat?

Zoli: Ez a szezon nekem nem jött össze. Ez az első alkalom, hogy a versenyvonal nélkül megyek és emiatt lelassultam, mert néha nem azon az íven kanyarodok, ahol kéne. Csak remélem, hogy a következő szezonban jobban össze tudom szedni magam. Számomra már az is előrehaladás lesz, ha nem 1mp-et kapok a többiektől hanem csak felet.

Szerk: Meg tudjátok szerezni a konstruktőri 2.helyet? Hiszen a Racing Point nagyon gyorsan közeledik rátok.

Zoli: Nem tudom. Jó lenne! Megteszek mindent és úgyszintén Tomi is, hogy mi legyünk a 2. helyezett a csapatok között.

Szerk: Ki lesz a number one idén? Mint 2x bajnok és tapasztalt róka, tudnál valami tanácsot adni a srácoknak?

Zoli: Semmi különös véleményem nincs erről a szezonról, olyan, mint a többi. Nem igazán tudok tanácsot adni, mert minden megvan bennük ahhoz, hogy jó verseny legyen a hétvégén.

Vortex(Ferrari) óriásit lépett előre idén. Nyolc dobogós helyezést szerzett, 2 pole , 1 Főfutam-győzelem és 1 Káoszfutam-győzelem áll a neve mellett.

Szerk: Hogyan látod a bajnokság alakulását?

Vortex: Ez egy izgalmas szezon. Jó látni, hogy sok bajnoksággal ellentétben két fordulóval a vége előtt még hárman is komoly eséllyel pályáznak a bajnoki címre. Nyilván úgy, hogy nem csak nézem, hanem ott versenyzem mögöttük még izgalmasabb. A saját oldalamról nézve elégedett is vagyok meg nem is. Pozitív, hogy szintet léptem a Season1-hez képest, relatív erős tempóm van és csodálatos eredményeket értem el. Más szempontból csalódást keltő, hogy érdemben nem harcolok a bajnoki címért. Úgy gondolom, ha nem dobok el magamtól számtalan győzelmi esélyt és dobogót, én is harcban lehetnék. Ezzel együtt el kell ismernem, hogy nyers tempóban nem én vagyok a leggyorsabb. A negyedik hely minimum elvárás magammal szemben a bajnokság végén.

Szerk: Hogyan látod a liga alakulását? Illetve ki nyeri meg a bajnokságot szerinted?

Vortex: Az, hogy a liga fejlődése arra ösztönözi a versenyzőtársaimat, hogy hagyják el az assistokat, szuper dolog. Én nem használok segítségeket, meg is küzdök egyes igazán gyors kanyarívvel, kormányszöggel, fékponttal és hasonlók. Értelemszerű, hogy annak tudom igazán elismerni a teljesítményét, aki azonos feltételek mellett győz le. Nem tesz boldogtalanná, ha valaki olyannal versenyzek, aki jobb és tanulhatok, még akkor sem, ha ez szerényebb eredményeket jelent a számomra. Éppen emiatt mondanám, hogy Ádinak szurkolok, hisz ő az egyetlen aki azonos feltételek mellett végez előttem, de ha a "győzzön a jobb"-ból indulok ki, akkor Enosz érdemelné meg leginkább, hisz ő rendelkezik a legtöbb pole-lal és futamgyőzelemmel. Ezzel együtt úgy hallottam, bár még nem hivatalos, hogy Geri nem versenyzik velünk tovább a Season 3-ban, és igazán örülnék, ha Enosz és Ádi is éhes maradna a bajnoki címre, szóval akárhogy is alakul, örülni fogok neki!

Köszönöm a pilótáknak, hogy a rendelkezésemre álltak. Sok sikert kívánok nektek Srácok.

A bajnokságban meg 2-2 futam van hátra Silverstoneban és Melbourneben. Vasárnap az Angliai pályán versenyzik a mezőny. 18:30 perckor kezdődik a közvetítés a LvL Up hivatalos Facebook oldalán.

Szécsi Árpád