Villáminterjú - AUSZTRÁLIA

2020.03.05

Tunyo, Mike, Luigi - Verseny utáni interjúk

Jelentősen átalakult mezőnnyel indult az idei Trust Online Paddock F1 liga, beszélgettünk kicsit a srácokkal.

Tunyo a nagyon erős 4. rajtkockát szerezte meg, az élmezőnnyel autózott, míg végül túlfeszítette a határokat.

"Az esős időmérőn elég jól ment, ugyan a cél a pole volt, de nem sikerült, nem baj. A futamon magabiztosan indultam, de az első kanyarba lecsúsztam az 5. helyre. Igazából nem volt vele gond, mert elég hamar visszamásztam a mezőny elejébe, de aztán kipördültem. Gyorsan megpróbáltam kijavítani, míg nem jött a következő hiba ami már egy jelzés volt, hogy a határon megyek és be is következett a balesetem és az autó összetört. A második futamon ugyanazt a hibát követtem el, így újabb 0 pont lett az eredménye, ami miatt nagyon csalódott vagyok. De nem adom fel! J A Bahrain-i futamot tavaly megnyertem, ezért idén is arra törekszünk, hogy én álljak a dobogó tetején a futam után."

Tunyo csapattársa Mike elégedettebben mehetett aludni vasárnap, habár neki is hullámvasút volt a verseny. Azon túl, hogy az általa készített liga intró osztatlan sikert aratott, a 13. rajtkockát foglalhatta csak el, sőt a verseny elején a mezőny legvégén találta megát, végül óriási versenyzéssel egészen a 6. helyig repült.

"Az időmérőn csalódott voltam, mert egyszerűen nem éreztem jól az autó irányítását az esőben, (kormány és setup beállítás miatt) ezért se sikerült egy jobb kört mennem.Viszont a futamon a 6.hellyel elégedett voltam, főleg úgy, hogy az egyik Red Bull (Cucu) a 6. kanyarban, az első körben keresztbe fordult és már Sóskával nem volt időnk kikerülni, máris boxba kellett hajtanom, így teljesen hátulról a 6. hellyel teljesen elégedett vagyok. Viszont a 2. versenyen csalódott voltam, ahol ismét a Red Bull (Sanyi) "tett keresztbe",megmondom őszintén abban a pillanatban nem igazán tudtam hová tenni,hogy miért lassulnak le hirtelen előttem a versenytársaim, utólag már tudjuk. Sajnálom, mert jó tempóm volt, ha nem is egy dobogó, de egy 4.-5. hely meglehetett volna. Összességében azért elégedett vagyok újoncként az első futam eredményeivel, remélem a továbbiakban a szerencse még jobban mellettem lesz az ilyen szituációkban."

Mike Sanyi összetört autóját találta el, miután nem volt ideje reagálni a nagy forgalom miatt. Vigaszdíjként Mike a verseny után + 2 pontot zsebelhetett be 2 büntetés nélküli verseny teljesítéséért.

A TorroRosso egy autóval volt kénytelen elindulni a futamon, Luigi komoly tapasztalattal rendelkezik, de hosszú idő után ült újra "autóba", végül nem sikerült befejeznie a futamokat. Érthetően csalódott volt a futamot követően.

"Őszintén szólva kicsit többet vártam volna magamtól, de a versenyt magát élveztem. Bár talán túl előzékeny voltam mindenkivel, aki megelőzött . Várom a folytatást és remélem, fogok fejlődni a jövőben. Annak idején, egy szinten voltam Porival, így magabiztos vagyok a jövőt illetően.

Ha lemaradtál volna a szezonnyitóról, akkor az alábbi linken nézheted vissza:

https://www.youtube.com/watch?v=MgkD2K5nYLI&t=5886s

Bahrain egészen más pálya, mint Ausztrália, így joggal várhatjuk, hogy akár még az előző versenynél is izgalmasabb futamunk lesz. 2020.03.08-án Vasárnap 18:10 BAHREIN GRAND PRIX. Tartsatok velünk akkor is!