VILLÁMINTERJÚ - FRANCE

2020.05.02

Lassan félidőnél jár a TOP liga, 8 versenyen vagyunk túl a 18-ból. Sokáig Zoli vezette a tabellát, azonban Montreál óta Gonosz az uralkodó. Csapattársával, Danival beszélgettünk.

"Sajnos Montrealban Ádivettel-lel való csatározás közben a bajnokokfalánál jobban rátettem a rázókőre és jött is a 3 másodperces büntetés" - Mutatott rá az Alfa Romeo versenyzője, akinek emiatt kicsúszott a győzelem a kezei közül, de azért maradt minek örülni. "A kettős győzelem azért meglett!""A Francia Nagydíjra nem érkeztem nagy elvárásokkal, mert nem is szeretem és nem is fekszik a pálya vonal vezetése. Az időmérő edzés előtt tartottunk egy csapatmegbeszélést, ahol eljártunk 3 esőtáncot és elmormoltunk 4 imát!" - mesélte Dani. "A futam összességében jól alakult. Sajnos Vortexxel a második bokszkiállás során nem értettük meg egymást, amiért kaptam is 2×3 mp büntetést így lecsúsztam a dobogóról!"A szezon nagyon rosszul kezdődött számomra. A téli teszteken sajnos rossz felé indultunk el az autó fejlesztésével és sajnos egészen Monacóig kellet várni a megváltást hozó fejlesztésekre, amit sajnos Monacóba nem sikerült bizonyítani mert balesetbe keveredtem. De azóta bizonyítottak az új fejlesztések! Végszóként köszönöm a csapattársamnak (Gonosznak), hogy hitt bennem és kiállt a vezetőség előtt mellettem mert különben már a Williamsben lennék!"

Dani a riválisoknak is üzent - "Sok Sikert Kívánok Minden Kedves Ligatagnak az Ausztria pályára valófelkészülésre. Annyit elárulhatok, az Alfa nagyon komoly fejlesztésékkel érkezik hétvégén!"

Dani meggyőző formát mutat az elmúlt versenyeken, aminek köszönhetően Gonosszal karöltve az Alfa Romeo átvette a vezetést a csapatbajnokságban. Első számú kihívójuk nem a Monacóig élen álló Haas, hanem a papaya narancsszínű McLaren, akik az egyetlen olyan párossal büszkélkedhetnek, akiknek mindkettő versenyzőjük állt már dobogón főfutamon. Kettejük közül Enosz áll előkelőbb helyen a bajnokságban, a listavezető Gonosz, és az első számú kihívó után közvetlenül ő következik, habár előnye 0,5 pontra csökkent, miután balszerencsésen alakultak a dolgok Franciaországban.

"A francia verseny káosz volt. Úgy ítéltem meg száraz már a pálya, de amikor kimentem kereket cserélni rájöttem, hogy nem kellett volna.Csúszkáltam össze vissza. Vissza is cseréltem interre, erre 2 körrel később megszáradt a pálya. Egyszerűen nem volt az én versenyem nem jól jöttek ki a dolgok. Elszúrtam nagyon sajnos. Porinak gratulálok a polért, volt egy érzésem hogy ki kell még jönnöm, de nem tudtam annyit javítani amennyit kellet volna."

Az Francia GP eredményei, illetve a tabella a www.trustliga.hu oldalon érhető el.

Daninak és Enosznak köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltak, és sok sikert kívánunk Nekik az elkövetkezőkben!

Vasárnap, azaz 2020.05.03-án 18:10-kor az ausztriai Red Bull Ringen folytatódik a bajnokság, amelynek a felvezetése az elmaradt Francia káosz futam lesz, így lesz bőven látni való, tartsatok velünk!