Tunyo hibázott, Enosz tarolt

2020.05.22


2020. május.17-én lefutott a TOP liga Német nagydíja. Nagyon izgalmas verseny volt, hiszen az utolsó körben dőlt el a verseny győztese. Különböző érzelmek voltak a hétvége során többek közt a McLaren és például a Mercedes között. Míg a McLaren-nél öröm, addig a Mercedesznél leginkább bánat hangulat uralkodott. Amíg Tunyo és Jampy nulláztak a hétvégén addig Enosz és Ádi a legtöbb pontot gyűjtötték. Tunyó megnyerte az időmérőt, így a legesélyesebb volt egy futamgyőzelemre, de ami ezután történt azt talán sose álmodta volna.

"Elég kemény hét volt ez a számunkra, hiszen 0 pontot szereztünk vasárnap ami miatt most szomorúak vagyunk."- kezdte Tunyó az értékelést.- "Az időmérő, bár izgalmas volt, hiszen a Q1-ben kieső helyen voltam, az utolsó percekben, mégis sikerült bejutni a qvalifikáció utolsó részébe, majd megnyerni azt. Ez erőt adott nekem a versenyhez és esélyt egy újabb dobogóra. Aztán jött a verseny és az első kör végén lassúnak éreztem az autót. Mentek el mellettem sorra a versenytársak, és az autó egyensúlyát sem éreztem. Úgy döntöttem, hogy kijövök a boxba hátha segít, de nem így lett. Miután visszatértem a pályára, továbbra is csúszkáltam és kétszer meg is csúsztam de ezt még tudtam korrigálni , viszont a harmadiknál már nem tudtam megfogni az autót. Kiestem a futamból, amiért nagyon csalódott voltam. Így hát, az egész hétvégét pont nélkül zártuk és nehéz lesz a felkészülés Belgiumra."

Ezzel ekllentétben a McLarennek talán a legjobb főfutama volt a Német Nagydíj, bár a Káosz Futamon ők is kiestek mindketten, de mégis a legtöbb pontot gyűjtő csapat volt a hétvégén.

Enosz a 3. helyről vágott neki a futamnak és csak az utolsó körben sikerült megelőzni a nagy riválist, Porit. Ez volt Enosz első főfutamos győzelme az idei szezonban. Eddig is érett már neki hiszen remek bemutatkozása után sorra jó formát mutatott és sok időmérőt is megnyert de a győzelem mindig elmaradt. Mellette csapattársa Ádi is remek futamot tudhat maga mögött hiszen a 9.helyről indulva végül a 6.helyig tudott feljönni, ami szintén értékes pontokat jelentett a McLarennek a csapatbajnokságban.

"Végre boldog vagyok"-kezdte Enosz. "Korábban is lehetett volna már győzelmem, de mindig elbuktam a saját hibámból fakadóan. Ez az első győzelmem, de nem az utolsó az biztos. Legalábbis a főfutamot tekintve. Már a verseny elején éreztem, hogy jó tempóm van és gyorsabb vagyok a többieknél az élmezőnyben. A verseny első szakaszában Pori meglépett tőlem és a kerékcsere után 6mp előnye volt. Ezt szépen, lassan de biztosan csökkenteni kezdtem, hogy felzárkózzak rá, majd megelőzzem. Ez a terv ott változott, amikor a 20. körben jött a Safety Car és kijöttem kereket cserélni, ami amúgy is tervben lett volna és így könnyebben és hamarabb felzárkóztam Porihoz. Gonosz nem jött ki és így neki kopottabb gumijai voltak ez által nem volt nagyon nehéz elmenni mellette. Igazából könnyű sem volt, de örültem neki hogy előtte tudtam végezni, hiszen ő vezeti a bajnokságot. Zoli csak az 5. helyen ért be és így rajta is tudtam hozni pontokat. Szerintem mi 4-en vagyunk rivalizálásba Zoli és Gonosz egymás ellen jobban, ahogyan Pori és Én , illetve hát mi 4-en és még Sanya is egyre jobban közeledik. A célom még mindig a bajnoki cím megszerzése. Viszont, ha ez nem jönne össze én akkor sem leszek csalódott, hiszen egy remek társasággal remek versenyeken tudok részt venni .


Most már 4 versenyzőnk is van, aki már rendelkezik főfutam győzelemmel. A TOP Liga, következő versenye Belgium lesz 2020.05.24. este 18:10 perces kezdéssel. Az izgalom biztos magas lesz hiszen Tunyóban biztos benne van, hogy vissza érjen a mezőny elejére a lejtő után, és Enosz is harcolni fog most már 2. futam győzelemért úgy ahogyan ezt Tunyó is tenni fogja.


BEZS