Technikai közlemény

2020.03.26

Technikai közlemény

A múlt hétvégén (2020. 03. 22.) megrendezett TOP liga negyedik, Bakuban rendezett fordulója technikai oldalról nehézkesen alakult.

A kialakult járványhelyzet miatt a megszokottnál többen játszanak online adott időben a nagyvilágon, amely megterheli a SONY rendszerét és így sajnos több versenyző nem látta egymást a pályán. A szoftver ilyenkor az adott versenyzőnek, aki nem lát egy adott játékost, mesterséges intelligencia (AI) által irányított autót jelenít meg, amely abszolút nincs összhangban azzal, hogy egyébként más játékosoknak látszódó vagy a közvetítésben látható valódi játékos hogyan teljesít, a pályán hol helyezkedik el vagy, hogy milyen pozícióban versenyzik valójában.

Az AI által irányított autó a mezőnyhöz képest lassabban de versenyzik, tehát adott esetben védekezik, vagy éppen leszorít a pályáról, aminek törés lehet a következménye. A versenyzők látják, hogy melyik ellenfelüket irányítja játékos, és melyik autót mesterséges intelligencia.

Tekintettel arra, hogy természetesen a Codemasters szoftveréhez nincs hozzáférésünk, továbbá sajnos se technikai, se szakértői háttérrel nem rendelkezünk, ekképpen nincs lehetőségünk orvosolni az ebből fakadó kellemetlenséget. Természetesen az internetkapcsolatot folyamatosan ellenőrizzük és egyéb a kezünkben lévő lehetőségekkel is élünk annak érdekében, hogy a jövőben ez ne fordulhasson elő.

A versenyzőinktől, akik adott esetben ennek köszönhetően értek el magukhoz képest rosszabb eredményt illetve a kedves nézőinktől, akik számára így nehezebben volt értelmezhető a verseny, ezúton elnézést kérünk!

Üdvözlettel:

A TOP liga vezetősége