SZTÁRINTERJÚ

2021.01.18

Mikrofonvégre kaptuk Bereznay Danit!

Szia Dani, a napokban elkezdődik a TRUST Online Paddock (TOP) ps4 liga és a közted lévő szoros együttműködés. Mit gondolsz minderről? 

Sziasztok! Örülök neki, hogy rátaláltunk egymásra, ugyanis nekem nincs konzolom, én nem játszom konzolon, de tudom, hogy PS4-en egymagába több játékos van mint PC-n a Forma-1-ben. Ezt a közösséget nem lehetne jobban összekötni, versenyeztetni, mint a Trust Ligával.


Milyen benyomást tett Rád a liga első látásra?

A liga arculatára nézve egy hivatalos versenysorozat jut először eszembe, és nem egy játék. Online Paddock, versenyzői licensz, átláthatóan vezetett tabella, közvetítés, adatok a versenyzőkről. Ez nagyon jó.  

Mit vársz ettől az együttműködéstől?

Szeretném, hogy sok ember kezdjen el a Trust Ligában versenyezni, ugyanis én is magyar ligaversenyzéssel kezdtem a pályafutásomat. A kapcsolati tőke, ami egy ilyen helyen szerezhető felbecsülhetetlen, ezen kívül az, hogy hétről hétre van cél, van verseny, amiért és amire gyakorolni kell, na ettől lesz valaki gyorsabb. Nem az ész nélküli Time Trial vagy Open Lobby szerverektől. 

Egy kis esport jelleg: Mit tartasz a legnagyobb előnyödnek és hátrányodnak az e-sport karrieredben? Van-e bármi, amiben fejlődnöd kell ahhoz, hogy felérj a csúcsra?

Legnagyobb előnyöm és hátrányom is egyben, hogy nagyon racionális vagyok, racionális gondolatok alapján hozok döntéseket. Ez sokszor, konzisztens, kiszámítható versenyzéshez vezet, ami előny, mert nem ugrál össze vissza a teljesítményem, hanem mindig hasonló. Ugyanakkor olykor el lehet veszni a gondolatok tengerében, és túlbonyolítani, túlgondolni dolgokat: ami hibákhoz és csökkentett magabiztossághoz vezethet.

Még egy kis szakma: Mire figyelsz a setup-olásnál, hány kör kell, hogy tutira állíts egy pályán egy f1 autót és szereted-e még mindig a gyaksikat vagy vannak-e olyan pontok, amikor már teher?

Egy beállítás sosem lesz tökéletes, végtelen kör sem elég. De egy kellemes alapsetup kb. 1 órán belül beállítható, ugyanakkor én mindig annyit gyakorlok, amennyit lehet, mert a több millió lehetséges kombinációból sosem tudod mikor bukkansz rá a legjobbra.

Az a hír járja, hogy az Alfánál találkoztál személyesen Kimivel. Igaz-e és ha igen, milyen benyomást tett rád? Egyáltalán, milyen a hangulat az Alfa Romeo F1 Team környékén?

Igen, a 2019-es Karácsonyi Partin jelen volt Kimi is, de ezen kívül 5-6-szor a valós Paddock-ban is találkoztam vele különböző versenyhelyszíneken, ahova kilátogathattam. Mikor nincs kamera egy teljesen más, beszédes nyitott ember, mint amikor paparazzik próbálják rögzíteni minden egyes tettét. Nem a pénzért, még mindig szenvedélye miatt versenyez ennyi idősen - de a médiát nem szereti. Ő egy igazi old-school versenyző.

Milyen karrierről álmodsz? Mi szeretnél lenni, ha "nagy" leszel? :) 

Többszörös hivatalos F1 Esports bajnok szeretnék lenni mind egyénileg, mind csapattal. A versenyzéssel hosszútávon tervezek, szeretnék minimum 30 éves koromig versenyezni, aztán utána pilóta-tréner, influenszer, manager, sportriporter - ezekben a poziciokban vegyesen elhelyezkedni.

Köszönjük Dani! 

Amennyiben érdekel Benneteket Dani tevékenysége vagy esetleg az, hogyan propagál majd bennünket a minden este 7-órakkor kezdődő majd' 1000 nézős LIVE stream-jében, kövessétek be bátran az alábbi linken. Amennyiben pedig F1 szimulátorozással foglalkozol, végy 1 órát Danitól, erre is van lehetőség, csak jelezd felénk itt a weboldalunkon.


LamboNews