Szecsi a szívember

2021.01.19

Szervusztok!

 Szécsi Árpi alias Szecskamester (Assist/Ferrari) került a látókörömbe az utóbbi hetek fáradhatatlan, a liga élharcosaként bemutatott teljesítménye és az egyébként is kedves, nyugodt és szimpatikus személyisége miatt. Feltettem neki sutyiban pár kérdést, amire, ahogyan alább is tapasztalhatjátok, megeredt a nyelve:


Tudjuk mind, sokat teszel önzetlenül a ligánkért, mondhatni szívügyed. Miért?


A Trust liga? Az határozottan a szívügyem! Nem vagyunk mi hősök és valószínűleg nem is teszünk olyan tetteket, amellyel megváltoztatjuk a világot. A Trust liga viszont képes arra, hogy sok-sok embernek okozzon boldog pillanatokat. Én amiatt dolgozom ennyit, mert visz az ár. Lambo, Sanyi és Vortex (a liga vezetői - a szerk.) nagyon bíznak bennem, hiszen egyre több segítséget kérnek tőlem. Ez a bizalom kölcsönös. Tisztelem őket mint ember, versenyző és vezető vagy Vortex esetében versenybíró. 

Milyen változást tapasztaltál, amióta itt vagy?


Több mint háromnegyed éve a ligában vagyok. A legnagyobb változás számomra az az összetartás, ami most itt tapasztalható. Minden ligatag tudja, miben tud segíteni és mit tud tenni azért, hogy ez a remek liga Magyarország legnézettebb virtuális bajnoksága legyen. Kezdetben jöttek és mentek pilóták, ma azért ez már nincs így. Most is egy nagyon izgalmas és fárasztó héten vagyunk túl. 4 új pilóta érkezett és ez csak a kezdet. 


Változtatnál-e bármit a liga működésében?


Mindig van mit javítani, hiszen mindig van hiba. Én jelenleg azt látom, összeálltak a stábok a különböző feladatkörökre és mindenki kész feszegetni a határait. Mivel sok sok új pilóta várható az elkövetkezendő hetekben, szerintem fel kellene építeni egy olyan stábot, akik az új pilótákkal foglalkoznak és segítik őket. 

Versenyzőként elégedett vagy-e?

A Season2 volt az első éles szezonom és nem vagyok elégedett. Éhes maradtam! Az Abu-Dhabi futam előtt egy interjúban azt fejtegettem, hogy szeretnék 1 dobogót a szezonban. Ehhez Monzában és Kanadában álltam a legközelebb, viszont nem jött össze. Nem lett meg a Top10 sem a bajnokságban, a szezon végére kicsit elfáradtam. Csapatban szerintem túlteljesítettük a szintet a Williams-szel. A két szezon közben érkezett hozzám az információ, hogy Loadmax elhagy és Ádival a regnáló bajnokkal alkot egy csapatot. Meglepetés volt számomra és kettős érzésem volt. Ennyit tudtam én hozzáadni a csapathoz és emiatt Maxi úgy gondolhatta szintet kell lépnie, emiatt szomorú és csalódott voltam. Másrészről viszont boldog voltam, hiszen nagyon jó lett a viszonyunk és segítettünk egymásnak, így én őt szeretném látni a szezon végén a tabella élén. Go Maxi Go! Köszönöm az együtt töltött időt és a sok segítséget. 

Mi a célod a jelenlegi bajnokságban?

A Season 3-ban a bajnoki cím az elvárás magamtól. Magasra tettem a lécet, de hiszek abban, hogy megugrom. Nagyon erős a mezőny jelenleg, hiszen TomiTA a csapattársam piszkosul jó pilóta. Porival és Lamboval azonos a tempónk, így velük is óriási a harc, aminek nagyon örülök. Ami a Season2-ben nem jött össze az a Season3 szezonnyitóján összejött, a dobogó. Most a futamgyőzelem a cél. A konstruktőriben nem lehet kérdés a Ferrari erőssége és győzelme, de a jövő bármit hozhat. 

Leszel-e Elite pilóta valaha?

Igen leszek Elite pilóta. Nagyon nehéz ez az időszak számomra, hiszen a munka mellett napi 3 órát gyakorlok a srácokkal és emellett rengeteg egyéb teendőm van a ligában. Most keresem a megfelelő időbeosztást, amivel a legjobban tudok együtt élni. Ehhez kell pár hét. Sanyi éppen ma mondta nekem, hogy ő csalódott, amiért még nem álltam át. "Barátom! Adj egy kis időt és találkozunk a pályán :)"! 

Végül mit gondolsz, 1 év múlva mi lesz ebből a ligából?

1 év hosszú idő. Talán jelenleg a Ps4 ligák között 4 bajnokság zajlik a legnagyobb ligában. Ezt mi ebben az évben túlszárnyaljuk, de messzebb megyek. Ez a liga nem a számokról fog szólni hanem a minőségről. Minőségi pilóták, bajnokságok, közvetítések és emberek fognak itt versenyezni. Mi leszünk a legnagyobbak és a legjobbak 2022 januárjára.

Huhh. Nem hangzik rosszul! :) A próféta szóljon a szavaidból!

Köszönöm az interjút és a sok energiát is köszönjük, amit a liga működésének segítésére áldozol nap mint nap!

Amennyiben érdekel benneteket, hogy Szecska milyen eredménnyel zárja majd a soron következő Japán nagydíjat az Assist ligában, akkor szeretettel várunk jan. 23-án az alábbi linkre, ahol élő kommentáros közvetítést (stream) láthattok az eseményről!


LamboNews