Soska interjú

2020.10.01

Sosi: "Nem pontszerző hely, de nekem felért egy dobogóval!"

Soska a Season 2-ben új csapattárssal vágott neki a bajnokságban, Sanyival vállvetve küzdenek egymásért a minél fényesebb pozíciókért. A Renault színekben versenyző csapat az elején jobb szezonban bízott. Még Sanyi az év első felében az összetett dobogóért csatázhatott Porival, Sosi komoly lemaradást szedett össze az élmezőnyhöz képest.

Sanyi az új szoftverrel nehezebben találja meg a tempót, Sosiról viszont ez nem feltétlen mondható el. Közelebb került a mezőny legelejéhez, de pechjére sűrűsödött a mezőny, szorosabb, mint valaha, így pozíciókban nem találta magát előrébb a Kolozsvárról játszó versenyző, aki nem mellesleg a Trust liga tiszteletbeli elnöke. Volt már Magyarországon 12., de most Kínában sikerült faragnia rajta egyet, és a tizenegyedik helyen intették le vasárnap.

"Először is szeretnék gratulálni a dobogósoknak és az új pilótáknak." - kezdett bele a futam értékelésbe Sosi. "Elég nehéz volt az eső miatt, csak a 17. helyről indulhattam és szép lassan feljöttem a 11. helyre. Sajnos nem pontszerzőhely, de nekem felért egy dobogóval, mivel nagyon erős a mezőny, nem beszélve arról, hogy kikapcsoltam a TC-t meg az ABS-t. Megmaradt a vonal, ami egyelőre segítség, de remélem azt is hamarosan kikapcsolhatom. Mint minden cartárs én is szeretnék gyorsulni minden pályán és assistok nélkül szeretnék felkerülni a középmezőnybe, de ahhoz rengeteg gyakorlás kell még. Sok türelmet kívánok minden ligatársamnak, aki kikapcsolta a segítségeket." - fejezte be gondolatait A sárga-feketék Sosija.

Sosinak sok sikert kívánunk! Ha kíváncsi vagy Monzában hogyan teljesítenek a Renaultok, akkor tarts velünk Vasárnap 18:30 kor.


BéeL