SINGAPORE utózöngéi

2020.09.24

Ezen a héten sem marad el az elmúlt verseny utólagos büntetéseit összefoglaló rovatunk. Volt itt mindenféle vizsgalódás, óvások, autó törések, de sok esetben a bírák nem osztottak büntetést, így most csak azokat szedjük össze, amely szituációknál nem úszták meg szárazon a vétkes felek.

Főfutam, 11. Kör

Cucu (Red Bull) és Geri (Mercedes) a 11. és 12. helyeken csatáztak épp, amikor az egyes szektor végénél a DRS zónában az enyhén nagyobb lendületben érkező Geri megpöccintette Cucu-t, aki így megpuszilta a betonfalat, és letört az első szárnya. Az incidenst követően Gerit 2 büntetőponttal súlytották, aki így már 8 egységet számlál Szemihez (Alpha Tauri) hasonlóan. 10 büntetőpont elérésekor időmérőről való kizárás jár, így érdemes lesz fokozottan figyelniük a csatáknál.

Káoszfutam, 1. Kör

A 25%-os versenytáv első körében, pontosan ugyanott ahol a Cucu-Geri incidens történt, összeért Geri Zolival (Haas) aminek következtében Zoli feladni kényszerült a versenyt. Az incidensben senkit sem büntettek a bírák, azonban a balesetet követő féktávon az újonc Loadmaxx nem tudott kellően lelassítani, így megforgatta a Főfutamon első győzelmét szerző Vortexet (Ferrari), aki a 19. helyre esett vissza. Az incidens miatt Loadmaxx 3 másodperc büntetést kapott, ami nem érinti pozícióját, továbbá 2 büntető pontot osztottak ki a számára. További egy büntető pont került Loadmaxx neve mellé, miután nem tudott felvételt küldeni a stewartok számára.

Káoszfutam, 2. Kör

A Zoli féle baleset miatt bejött a Safety Car, amely mögött Cucu és Soska (Renault) nem értették meg egymást. A lassan haladó mezőny közepén Soska meglökte Cucut, aki így a Főfutam után a Káoszfutamon is érintette a falat, amiért ismét a szárnyával fizetett. A játék osztott időbüntetést, így a bíróság nem akart további másodperceket kiszabni, azonban Soska 2 büntetőponttal a zsebében hagyhatta el csak Marina Bay-t. Soskának ezek az első büntetőpontjai a szezonban.

A Versenyfelügyelők azt kérik a versenyzőktől, hogy fokozottan figyeljenek az előttük haladóra Safety Car idején.

Vasárnap Kínába látogat a mezőny, tartsatok velünk akkor is!

BéeL