SILVER - SINGAPORE

2020.06.21

Csütörtök este megrendezésre került a szingapúri selejtező. Kiélezett csatára lehetett számítani, amit a pilóták vissza is igazoltak. A továbbjutás Lugonak és Nicenak sikerült. A képzeletbeli dobogóra még Zotya állhatott fel.

A futam nagyon izgalmasra sikeredett Lugo harmadszor és Nice először jutott be a Gold liga hétvégi fordulójába.

Lugo:

Monaco után talán a szingapúri Marina bay-t tartom a legnehezebb pályának, ennek megfelelően készültem a versenyre. Az időmérő sajnos nem sikerült jól, már a kivezető körömön hibáztam és vissza kellett mennem a boxba, így kevesebb gyors körre volt lehetőségem. A futamon sikerült Nice elé vágnom a boxtaktikának köszönhetően, majd Tunyoval is remek csatát vívtunk. Sajnos nem tudtam elkerülni a futamon sem a szárnytörést, ami igazán izgalmassá tette az utolsó köröket. A befutó pedig amolyan Gasly-Hamilton brazilíai befutóra sikeredett. Összességében elégedett vagyok, de úgy érzem felkészültebben kell érkeznem a következő fordulóra, mert egy nagyon erős mezőny állt össze.

Geri kiválásával Nice jelentkezett be Lugo legnagyobb kihívójának legalábbis szingapúri teljesítménye ezt mutatja.

Nice:

A futamról annyit, hogy nagyon erős mezőny volt. Sajnos a boxkiállásom nem jött ki jól, így 3-4 helyett visszaestem. Mivel Gold ligások is jelen voltak a futamon így sokkal erősebb volt a mezőny. 8-9. -dik körtől Lugot kergetve az autómban a DRS elromlott így előzni nem bírtam. Aztán 11-12.-dik körben Lambo hibázott, így közvetlenül elém került, megnehezítve dolgomat.  A 13. körben megjavult a DRS-em, de 2 kör maradt a versenyből. Lambo ismét előttem hibázott, hibáját kihasználtam és megelőztem. Lugot ezek után próbáltam elkapni, de elfogytak a gumik. Így a 4. helyre bírtam feljönni, amivel kibírtam harcolni az indulás jogát vasárnapra. A vasárnapi versenyre nagyon készülök bár tudjuk azt, hogy a Goldosok milyen erősek, de megpróbálom megszorongatni őket.

A Black Racing legjobb eredményét érte el fennállása óta.

Zotya:

Igazából önhibámból adódóan alakult így! Nagyon keveset tudtam készülni erre a futamra! Az egyik szemem sír a másik nevet. Nevet mert ismét a dobogóra állhattam és hogy a csapattársam Nice is ott volt. Sír, mert sajna megint nem jött össze a továbbjutás de nem adom fel Mexicóra még erősebb leszek. Ha több gyakorlás lett volna részemről, akkor ott vagyok a többiekkel az élen! A futamot szerintem hiba nélkül teljesítettem! Bár a 3.-szektort nem nagyon éreztem, ott sokszor alulkormányzott lett a kocsi .

A vasárnapi futam 19:00-kor fog kezdődni amely a Facebookon lesz közvetítve.

Tartsatok velünk!


Szécsi Árpád