SILVER - MEXICO (Lugo, Tomita, Pronger)

2020.06.27

Lugo, TomiTa, pronger

Csütörtök este lezajlott a Silver Liga selejtezője Mexikóban mely az eddigi legjobb futamot produkálta csaták szempontjából. Az 5 pilóta minden gyakorláson nagyon közel volt egymáshoz. Az időmérőn Lugo szerezte meg a pole-t TomiTa és Pronger előtt. Mint a futam végén kiderült ez is lett a befutó. Az első illetve harmadik helyért is óriási csata alakult ki ami egész futamon át tartott.

Lugo kezdte az értékelést.

A négyből három. Így jellemezném a mexikói futamot röviden. Pole pozíció, győzelem, és a versenyben futott leggyorsabb kör is összejött, de a legjobban áhított büntetés nélküli futam sajnos nem. Nem indultam még az első rajtkockából a Silver Ligában ezért nagyon kellett koncentrálnom, hogy ne rontsam el nagyon. Tomi nagyszerűen rajtolt és minden tudásomat össze kellett szednem, hogy az 1200 m hosszú egyenes utáni jobbosra is én fordulhassak elsőként. A lágy gumikon nem volt jó a tempóm és éreztem, ha túl közel engedem magamhoz a White Racing Team versenyzőjét akkor könnyen mögötte találhatom magam a kerékcsere után. Épp csak sikerült visszaérnem az élre, így újra adott volt a feladat DRS távolságon kívülre kerülni. Gratulálok a remek tempóért TomiTA0219! Találkozunk vasárnap ugyanezen a helyszínen csak már csapattársakként!

TomiTA újra Gold futamon indulhat amiért egész héten nagyon keményen dolgozott.

"Huuuuu, hát nagyon örülök hogy végre sikerült dobogóra állni " Tudtam hogy a tempóm jó Mexikóban, de nem mehettem ész nélkül a pályán hisz ha el dobom az autót akkor az egész hetes munkám mehet a kukába. Egész héten éreztem hogy Lugo nem lesz egy könnyű préda, de megpróbáltam levadászni egy elévágási kísérlettel, ő viszont résen volt és valószínű megnyomta ő is az utolsó kört boxkiállása előtt. Igazából tudtam ha a rajtnál nem csípem meg akkor csak nézhetem a piros autót hátulról az utolsó esélyem volt az elévágási kísérlet de nem jött be. Összefoglalva nagyon élveztem és örülök hogy újra a dobogón állhatok és indulhatok a Gold futamon. Vasárnap azon leszünk Lugoval hogy minél jobb eredményt érjünk el. Gratulálok LugoForPresident nagyon jó csatát vívtunk.

Pronger egész héten nagyon erős volt, ezt a futamon sikerült még magasabb szintre emelnie.

Szerintem nagyon jó futam volt, korrekt versenyzés mindenki részéről. TomiTA nagyon gyors volt nem tudtam tartani a tempóját hiába rajtoltam jól. Úgy érzem a fék assist lassított végig, talán hiba volt bekapcsolni. A legjobb momentum mindenképp az utolsó előtti kör volt, mikor Szecskamesterrel 3 kanyaron keresztül egymás mellett mentünk. Szerettem volna második lenni de összességében jó a dobogó 3. foka.

A Silver Liga jővő héten folytatódik USÁ-ban, a híres Austini pályán.

Vasárnap 18:10-kor kezdődik a futam melyen szoros verseny várható hiszen a 2 km-es egyenesben akár több pílóta is megérkezhet az első kanyarba.

Szécsi Árpád