Season3

2020.12.19

TRUST 2021 Season3 változások

Lebonyolítás: a vasárnapi futamok lebonyolításában nem tervezünk változást. 1000,- Ft lesz a nevezési költség, minden szabály marad úgy, ahogy a Season2-ben volt 1 kivétellel, egyetemlegesen ki lesz kapcsolva a vonal (RacingLine).

A Season3 2021 január 10-én indul, 15 egymást követő hévégével 2021 április 18-án zárul.

Új bajnokság: szombatonként útjára indul egy ún. Heligo kupa, amely a heti Gold pályán kerül megrendezésre ELITE módban, 18 perces, egy szakaszból álló időmérővel és 100%-os versenytávval. Díjazás: helyezettek (első 3) oklevélben részesül a névadó felajánlásából. A végső győztes először bitorolhatja a TRUST újonnan beszerzett és útjára indított "TRUST VÁNDORDÍJ" elnevezésre hallgató 90 cm magas trófeáját és a neve is szerepelni fog rajta elsőként. Erre a bajnokságra nincs nevezési díj előirányozva, de kizárólag olyan pilóta indulhat rajta, aki a Season 3 teljes terjedelmében fizetős ligatagként jelen lesz a GOLD versenyeken, továbbá minden szombati futamon, amin versenyzőként megjelent, a másnapi, vasárnapi versenyen is megjelenik. (Speciális esetekben a jogot fenntartjuk, hogy a vezetőség mentesíthet e kötelezettség alól)

Vezetőség: a legutóbbi felmérés tanúsága szerint csak Sanyi és Laci jelezték, hogy vezetők szeretnének lenni a jövőben is. Emiatt a bizalmi szavazást eltöröljük, helyette az alábbi szavazólap kitöltése lesz az irányadó. Egy adott ügyben egyet nem értés esetén a tiszteletbeli ligaelnök (Sosi) és a mindenkori VB elnök, adott esetben a ligatagság véleménye dönt. (Egyet nem értés esetén a vezetők egyhangúlag döntenek arról, hogy kit kérnek fel harmadik félnek a döntés érdekében.)

Az "egyéni kód" mezőbe írjatok egy általatok kitalált kódot, így névtelenül tudtok szavazni. A kódotokat érdemes megjegyezni, mert mi csak ez alapján tudjuk majd bejelenteni, hogy ki mire szavazott.


Versenybíróság: a jelenlegi versenybíróság Elnöke Sanyi, átadta az ide vonatkozó feladatokat ifj. Biró Lászlónak. A Season3 folyamán a VB elnökséget ő fogja ellátni. Néhányan jelentkeztetek egy előbbi kérdőíven versenybírónak. Teljes mértékben az új VB elnök hatásköre a kiválasztás és a feladatok meghatározása, leosztása.

Ennek kihirdetése 2020 dec.31-ig meg fog történni.

A VB feladatait a mindenkori elnök osztja szét és felügyeli. A feladatköröket ki kell egészíteni egy plusz feladat ellátásával, miszerint minden hivatalos versenyre a VB delegál 1 fő tagot, aki az adott versenyt védnököli és a felmerült feladatokat ellátja (pl. kifotózás, káoszfutam sorrendjének bediktálása, döntés egy esetleges újraindításról, stb.., minden olyan promt döntést neki kell meghoznia, ami a versennyel kapcsolatos. A következő verseny védnökének neve ki kell kerüljön legkésőbb szerdán a honlapra. A versenybíróságnak a Season3-tól kötelezően használni kell a TVRT programot, amely segítségével minden versenyt követő kedden, de legkésőbb szerdán a versenyjegyzőkönyv kiprintelését meg kell oldani és fel kell tölteni a NAS ide vonatkozó könyvtárába.


Új pontozási rendszer: 

Az eddigi, F1-ből ismert és alkalmazott pontrendszer a Season3-ban törlésre kerül. Az új pontkiosztás a következő lesz:

1. hely = 42 pont

2. hely = 36 pont

3. hely = 32 pont

4. hely = 28 pont

5. hely = 24 pont

6. hely = 20 pont

7. hely = 18 pont

8. hely = 16 pont

9. hely = 14 pont

10. hely = 12 pont

11. hely = 10 pont

12. hely = 8 pont

13. hely = 6 pont

14. hely = 4 pont

15. hely = 2 pont

A versenyben futott leggyorsabb kör 2 pontot fog érni, amennyiben a TOP15-ben végez az illető.

A büntetésnélküliségért járó plusz pont törlésre kerül!


Reméljük, hogy túlnyomó részben egyet tudtok érteni a fent leírtakkal, igyekeztünk mindenben a többségi véleményt képviselni és a közös játék élményének fokozása volt a célunk minden döntés meghozatalánál.

Mindenkinek Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Élményteli 2021-es évet kívánunk!

Vezetőség