SPAIN - Zoli, Pori, Gonosz

2020.04.02

Izgalmasan alakult a TOP liga ötödik fordulója, rengeteg stratégia láthattunk.

Zoli az elmúlt 5 főfutamból 4-et nyert meg, szenzációs teljesítménye előtt kalapot kell emelni, lassan fél gázzal is behúzza a bajnoki címet!

" Ez a verseny tökéletes volt a számomra minden úgy jött össze, ahogy szerettem volna. Örülök ennek az első helynek." - összegezett Zoli. " A 25% versenyt azt elrontottam egy kissé, nekem is ki kellett volna menni a boxba mikor a Safety Car bejött. Én arra számítottam, hogy Luigi és Huncucu mellett hamar el tudok menni és utána kiautózok annyi előnyt, hogy mikor a boxba kimegyek, akkor ne veszítsek olyan sok időt. De sajnos ez nem jött össze. Jól védekezett Cucu és Luigi is. Ekkor már tudtam, hogy ez a stratégia vesztes lesz, de azért örülök ennek az 5. helynek is.

A második helyen Pori ért be a Renault-val.


"Üdvözlök Mindenkit! 

A futam sajnos részemről rosszul indult. Rögtön az elején az SC alatt beleszaladtam egy áthajtásos büntetésbe, ezért elég korán taktikát kellett váltanom és a legkeményebb keveréket raktam fel, pár körrel a rajt után! Ha jól emlékszem, az utolsó előtti helyről másztam vissza! Elég jó tempót tudtam rajta menni, sikerült is több ligatársamat megelőzni! Próbáltam életben tartani a gumikat és mivel láttam, hogy még előlem szinte mindenki kimegy a boxba, húztam egy merészet és kint tartottam a végéig a kemény gumikon! Egyszer csak az élen találtam magam, Zoli a lágyon gyorsan utolért, vele nem is kakaskodtam, Gonoszra tartogattam a plusz benzinemet! Utolsó 3 kör nagyon erős volt a már kopott gumikon, de tudtam, hogy Gonosz is nagyon fair play módon csatázik és sikerült megvédenem a 2. helyem!"

Gonosz kiélezett csatában maradt alul a végén, a harmadik hellyel kellett megelégednie, azonban a káosz futam győzelmének köszönhetően végül több pontot gyűjtött, mint Renault-os riválisa.

"Jó futamra és jó eredményre számítottam a spanyol versenyen, szerencsére mindkettő teljesült. Az időmérőn tudtam, hogy nem az enyém lesz a pole így az 1.17-es idő volt a célom, melyet sikerült is teljesítenem. A fő futam izgalmasan alakult, számos kisebb egy kiváló csatával az utolsó körökben, ahol a 3. helyen sikerült célba érnem. A 25%-os futamon egy megfelelő gumitaktikával sikerült nyernem."

Amennyiben lemaradtál volna, a futamról az alábbi linken visszanézheted:

https://www.youtube.com/watch?v=72MFbhwxbQA

A bajnokság Április 5-én, vasárnap, 18:10 órakor folytatódik a hírhedt Monacóval. Ez most rendkívül izgalmas lesz, tartsatok velünk!