(S3 Assist) MEXICO - TomiTA, Pori, Luigi

2021.01.12

Elkezdődött a Season3, a szombati futamot az Assist bajnokságban TomiTA (Ferrari) nyerte. Mögötte érkezett Pori(Red Bull), a dobogó legalsó fokára pedig Luigi (Alpha Tauri) állhatott fel.

12 pilóta versenyez jelenleg az Assist ligában. A mezőny rendkívül erős, így egy izgalmas és kiélezett szezonra lehet számítani. A futam elején TomiTA és Pori előzgette egymást oda vissza viszont TomiTAnak sikerült egy magabiztos előnyt kiépítenie, de a futam végén arra kellett koncentrálnia, hogy Pori ne érjen be 3mp-en belülre, mert a büntetése miatt elveszíti a győzelmet. A különbség 235 ezred volt a két pilóta között.

TomiTA(Ferrari) második Főfutam győzelmét szerezte a ligában. A Season2-ben tudott győzni Bakuban.

"Nagyon készültem Mexikóra tudtam, hogy nem lesz egyszerű hiszen a vonal idén Season3-ban nincsen, úgyhogy nekem is el kellet hagynom. Hét elején kicsit küzdöttem, hogy milyen ívet kéne autózni, de szombatra sikerült megtalálni. Élveztem mind a kettő futamot. jót tudtam csatázni Poricivic-kel. A Káoszfutam kicsit nem úgy indult, ahogy szerettem volna, egy szárnytörés miatt az utolsó helyre estem vissza és onnan kellett felverekednem magam, de sikerült és élveztem. Bahrein egy kicsit közelebb áll hozzám szeretem a pályát, szeretnék legalább dobogón lenni, azon leszek minél előkelőbb helyen végezzek. "Pori és TomiTA egész szezonos csatát fognak vívni a bajnoki címért, először csapnak össze amióta mindketten a ligában vannak."

Pori a Season2-ben nem állhatott a dobogóra viszont most újra a pódiumon ünnepelhetett.

"Nagy elánnal futottam neki a szombati futamnak! A heti gyakorlásokon meg voltam elégedve, az időmérős- valamint versenytempómmal is! A Főfutamon végig partiban voltunk Tomival illetve Lambòval. Sajna az SC megkutyulta a dolgokat, de stabilan mentem Tomival a győzelemért, sajnos 3 tizeddel a 2. helyre szorultam. A Káoszfutamot a sírból hoztam vissza, mivel a rajtbalesetnél egy elém forduló autóval való ütközés után én kaptam egy áthajtásos büntetést is, és teljesen letört első szárnyam mellesleg! Sikerült higgadtnak maradnom és lassan előre araszolnom a harmadik helyre ahol szintén 3 tizedre csúsztam le a 2 helyről! Remélem megmarad ez a tempóm a jövőben is!"

Luigi, aki tavaly legyőzte Porit a Heligo kupában, amely a Season2 bajnokságon belül zajlott, most alulmaradt riválisa ellen.

"Ott kezdeném , hogy az assistos ligában való részvételre inkább úgy tekintek, mint egy nagyon komoly edzés, aminek azért van tétje is. Ilyen szempontból nem "fáj" annyira, ha nem olyan az eredmény, amit elvárok magamtól. Az elit ligára szeretnék koncentrálni jobban. Ennek ellenére úgy érzem jól sikerült az első futam és elégedett voltam a harmadik hellyel a Főfutamon, igaz ehhez kellet a rengeteg büntetés, amit a játék osztogatott a játékosoknak. A safety car valóban nem jött jól számomra, illetve hezitáltam is, hogy mi lenne a jó taktika mivel előtte lévő körben álltam ki pirosokért, és még egy piros illetve a sárga is alkalmatlan lett volna végig futni a hátralevő versenytávot. Ezért rátoltam egy kört a safety car alatt és úgy gondoltam maradok az eredeti elképzelésnél, viszont a safty car mögött meggondoltam magam és úgy döntöttem felteszem a fehéreket és nem jövök többet. Láttam hogy Tomi is így döntött , és úgy gondoltam ez nekem is sikerülhet. A baj csak az volt hogy így szinte a sor végéről kellett visszaverekedni magam , de bevállaltam, hiszen sok volt még hátra. Aztán azt hiszem 2 körrel a vége előtt már a 4. pozicioban autóztam viszont virtuálisan már 3. voltam , megint csak a büntetések miatt . Ott úgy éreztem minden rendben és ekkor ledobott a játék. Szerencsére újra tudtam csatlakozni viszont Sanci (Mclaren) addigra már megelőzött és 5.ik voltam , így hát feltekertem mindent, ami volt és legjobb tudásom szerint eredtem a nyomába. Szó szerint az utolsó körben sikerült visszaelőzni és még annyi időt sikerült kiautózni, hogy mégiscsak én állhattam fel a dobogó 3. fokára, jó érzés volt . A Káoszutam rövid története, a safety car után a célegyenes ráfordítóban Szemi (Alpha Tauri) megcsúszott és keresztbe állt a pályán, én ugyan láttam viszont addigra már akkora tempóval érkeztem, hogy ha egy hirtelen mozdulattal rántok egyet a kormányon akkor tudtam a falban kötök ki , így inkább megpróbáltam kikerülni óvatosan viszont ehhez már túl közel volt én meg túl gyorsan mentem. Sajnálatos mivel , így egyikünk sem tudta befejezni a versenyt ."

Izgalmas és kiélezett szezonra lehet számítani az Assist ligában. A szezon második állomása a sivatagban fekvő Bahreini aszfaltcsíkon lesz. Vajon ismét TomiTA győzelmet láthatunk vagy esetleg más pilóta kortyolhat a pezsgőbe a pódium tetején? Erre a kérdésre választ kapunk szombaton 19:00-kor kezdődő élő adásunkban. Melyet hivatalos YouTube csatornánkon tudtok nyomom követni (alul). Sok sikert a pilótáknak és győzzön a jobbik.

Szécsi Árpád