(S3) Assist, RUSSIA - Tomi, Pori, Luigi

2021.03.04

TomiTA ismét behúzta és BigZsombi is remekelt, hiszen a Káoszfutamon megszerezte első győzelmét a ligában.

Tomi nyerte a Főfutamot, Pori lett a második míg Luigi a harmadik helyre tudta bekormányozni a Honda erőforrással hajtott Alpha Tauriját.

Meglepő módon megúszták a fiúk SC nélkül mindkét futamot, amelyen így a nyers tempó volt a legfontosabb.

Tomi rajta tartotta a szemét a mezőnyön és büntetés nélkül tudott nyerni, amelyet eddig nem feltétlen szokhattunk meg tőle. A Ferrari pilótája szereti gyűjtőgetni a büntetéseket.

"Meg vagyok elégedve, nem sikerült a dupla győzelem mivel büntetésem volt a Káoszfutamon és így nem tudtam Zsombit (Alfa Romeo) lehagyni magamról és elém ugrott, de összességben jó volt. Legemlékezetesebb pillanat talán a Lamboval (Renault) való csata, bár szerintem egy kanyarban túl kevés helyet hagyott, de nem haragszom rá illetve lehet én voltam rosszkor rossz helyen, de élveztem, szóval talán ez az egy pillanat, amit ki tudnék emelni. A Káoszfutamon megpróbáltam azt a taktikát, amit én soha nem szoktam választani, de most úgy éreztem csak az az egy út járható ha hamarabb ki megyek a közepes gumiért és így át ugrok szinte mindenkit. Részben sikerült, Zsombit a pályán kellett már megelőzni. A céljaim a ligában természetesen az elitben is így remekelni a jövőben bár lesz szerintem egy-két ember, aki ebbe meg fog/akar akadályozni, de céltudatosan megyek előre és bízok benne, hogy egyszer meg lesz az is. "

Pori a rajtnál beragadt és 4 pozíciót is vesztett. Sanci hibája miatt viszont egyet gyorsan sikerült javítania. A futamon tempóból utolérte Tomit előzni viszont nem sikerült neki.

"Hát részemről a futam kedvezően alakult, hoztam a 2. helyet igaz ugyan, hogy megközelitettem Tomit az első helyen 2 másodpercre, de szerintem a győzelem már nem lett volna meg, az az igazság a végén màr nem erőltettem. Egyre jobban körvonalazòdik, hogy a mezőny nagy része kezd tempòban egàlra állni. Lamboval már pár futam óta elég egyforma időket megyünk, majd csatlakozott Sanci (Mclaren) is Luigi (Alpha Tauri) mindig okoz meglepetést, Szemi (Alpha Tauri), és most a kis Zsombi is kezdi elkapni a fonalat. Innen is gratula neki. Rengeteg kilométer, öröm és csalòdás van még neki hátra. Egyet biztosan állìthatok, ha türelmes és elszánt ebben a ligában rengeteget tanulhat és fejlődhet a jövőben. "

Luigi hozta a tőle megszokott versenytempót, amivel sikerült neki ismét egy csillogó éremmel gazdagodnia.

"Először is , jobban örültem volna az elitben egy dobogónak, de azért ez is csillog ráadásul dupla dobogó 😁 Sajnos hétköznap nem tudtam jönni edzésekre a munkám miatt , de azért megnéztem mit tudok menni TT-ben (TimeTrial) és 50%-os futamot is mentem az AI-k ellen és elég ígéretes volt a tempóm. Aztán jött a szombat , tudtam hogy Tomit vagy Porit valószínűleg nem fogom tudni megelőzni az időmérőn, de bíztam a versenytempóban. Aztán a rajtom jól sikerült , illetve Porinak rosszul , így őt egyből megelőztem aztán Sanci is ki csúszott a 2 es kanyar után így már ott autóztam Tomi mögött. Tudtam is tartani vele a tempót, néha még közeledtem is rá. De aztán lassan lassan megérkezett Pori és inkább hátra kellett figyelnem. Aztán meg is előzött és még le is szakadtam Tomiról. Összességében jó hétvége volt, tényleg elégedett voltam az eredménnyel. Szingapúrban mindenképp szeretnék az első 10-ben végezni mind időmérőn mind versenyen az elitben, az assistban pedig a dobogó a cél. Tavaly én ezután a verseny után kapcsoltam ki mindent és így még a beállítással küzdök, de remélem hétvégére minden rendben lesz. "

Gratulálok a dobogós pilótáknak. Nehéz futam volt mindkettő számukra és lehet mondani azt is, aki nem hibázott az előkelő helyen fejezte be a futamot.

A szezon és a versenynaptár legnehezebb futama következik a hétvégén. A helyszín Szingapúr, óriási kihívás lesz a pilótáknak a folyamatos koncentráció, hiszen a falaktol centikre kell a legjobb teljesítményt hozniuk.

Szombaton 19:00 Assist liga, vasárnap 18:00 Elite liga. Mindkét futamot a hivatalos YouTube csatornánkon tudjátok nyomon követni.

Szécsi Árpád