(S3 Elite) MEXICO - Ádi, Gonosz, Enosz

2021.01.13

Ádivettel (Williams) győzött Mexikóban, így jelezte idén is pokolian gyors és célja a címvédés. Második helyen Gonosz (Alfa Romeo) végzett, aki kezd magára találni a tavalyi szenvedős szezonja után. Enosz (Mercedes) lett a harmadik.

Az időmérőt Ádi nyerte magabiztos előnnyel. A futam rajtja Loadmax(Williams) hibájáról szólt melyben kiütötte Vortexet (Ferrari). Összességében a futam élvezetes volt, viszont a csaták a középmezőnyben zajlottak.

Ádi cimvédőként vágott neki az új szezonnak és ennek megfelelően győzött is.

"Sokat gyakoroltam erre a szezonra is. A Főfutamot bár viszonylag nagy előnnyel nyertem meg, de nehéz futam volt, hiszen én egyel többször álltam ki a boxba, mint a többiek. Szerintem Vortex teljesen korrektül és szabályosan versenyzett ellenem a Káoszfutamon, sajnos nekicsúsztam és letörtem a szárnyam. Gratulálok mindenkinek!"

Gonosz a Season2-ben visszaesett magához képest, viszont mintha kicserélték volna, újra régi fényében csillog a Season1 bajnoka.

"Kifejezetten vártam az elit bajnokságot, végre egyenlő feltételek mellett versenyez mindenki. A Season 3-nak új csappatárssal vágtam neki, Zoli személyében, de sajnos a szezont és a felkészülést egyedül kellett megkezdenem. Talán a mezőny egyike vagyok, akik szinte alig gyakoroltak a futamra, ha 5 órát mondok az már sok. A jövőben ezen változtatok. Az időmérő nem éppen úgy alakult ahogy terveztem, az 5. helyet sikerült megszereznem, ettől jobbra számítottam, legalább a 1:13.9-es időre. A rajtot jól kaptam el, a második kanyarban Enoszt is sikerült megelőznöm, így feljöttem a második helyre. Próbáltam Ádival tartani a tempót, nem sok sikerrel, így végül csak Enoszra koncentráltam. A Főfutam elején két kiállást terveztem, bár tudtam, hogy egy kiállással is teljesíthető a verseny, aztán menet közben meggondoltam magam. Az egész versenyen próbáltam óvni a gumikat és nagyon figyeltem rá, hogy ne szerezzek sok büntetést. A verseny utolsó harmadában, láttam, hogy senki nem veszélyezteti a második helyemet, így szinte már teljesen letekert motorral teljesítettem azt, nem szerettem volna, ha a közepese gumik is 80%-ra elkopnak. A Káoszfutam rajtját követően beszorultam egy 5-ös boly mögé, így előhúztam a szokásos káosz taktikát és már a verseny első köreiben kimentem a közepes gumikért. Tudtam, hogy ezzel a boly elé fogok vágni és azt is tudtam, hogy a végére nagyon el fognak kopni a gumik. Így is lett, viszont Vortex az utolsó körben megelőzött. Végül a 3. helyen értem célba, de Vortex büntetésének köszönhetően a 2. helyen zártam a futamot. A fő és a káosz futam győzteseknek gratulálok."

Gonosz arra a kérdésre, hogy elégedett határozott választ adott.

"Nem. A győzelem a fontos, ki elégedett egy második hellyel?"

Ezzel együtt, az első fordulóban ő szerezte a legtöbb pontot, így a tabella éléről várhatja Bahraint.

Enosz talán kicsit veszített a Season2-es tempójához képest. Gonosszal együtt mindketten új csapattárssal versenyeznek a Season3-van.

"Mindent egybevéve elégedett vagyok a hétvégémmel. A célom a 3. hely volt időmérőn és versenyen is. Ez sikerült. Ádi nagyon gyors Mexikóban és ez látszódott is. Az időmérőn maradtam inkább az egy kiállásnál, azt gondoltam, hogy majd azzal nyerhetek, de nagyon nem működtek a gumik és ezért ment el mellettem Lambo is, aztán persze elkezdett javulni a tempóm, de nekem is mennem kellet a kemény gumiért és azzal azért sikerült jó tempót autózni. A Káoszfutamot már a rajt elött elrontottam mert elfelejtettem betölteni a beállításomat. Így elég nehéz dolgom volt összességében elégedett vagyok a saját- és a csapat teljesítménnyel."

Gratulálok a dobogós pilótáknak. Nagyon ígéretesnek tűnik a bajnokság, az élen már a Season 2-ben is megszokhattuk, hogy bármi megtörténhet, nem beszélve a középmezőnyről.

Bahreinben az éj leple alatt zajló futamon, mindig izgalmakkal teli versenyzést láthatunk. Kétségem sincs afelől, hogy ez most is így lesz.

Vasárnap 18:00-kor kezdődik az élő közvetítés melyet YouTubeon fogtok megtalálni Trust Online Paddock csatornánkon.

Szécsi Árpád