(S3) Elite, USA - Maxi, Ádi, Vortex

2021.04.09

Nagyszerű versenyzéssel győzött Loadmaxx, csapattársa, Ádi a második, aki evvel az eredménnyel bezsebelte a konstruktőri bajnoki cím mellé az egyéni bajnokságot is,míg a 3. Vortex lett.  Amerikában, aki tovább küzd a bajnoki 2. helyért az egyéniben és a konstruktőri bajnokságban is Lamboval az Alfák ellen. A Káoszfutamon Ádivettel győzött Loadmax és Zoli előtt.

Loadmax megszerezte 3. Főfutam győzelmét a Season 3-ban.

"Tökéletesen alakult minden. Sajnos az időmérőn lemaradtam a poleról, de nem csüggedtem. Jó volt a rajt és a sajnálatos büntetésen kívül minden jól alakult. Sikerült mindkét alkalommal 1-2-be behozni a vasat Ádival, aminek nagyon örülök. Az utóbbi időben sokkal elfoglaltabb vagyok, mint eddig a ligában, mert napi szinten kapcsolatban állok Márkkal és Szecsivel, mert segítem őket a fejlődésben. Nagyon büszke vagyok rájuk, mert Márk pole pozíciót szerzett és Káoszfutam dobogót, Szecsi pedig remek versenyzéssel megnyerte első futamát a ligában. Mivel ki kell hagynom majd az utolsó versenyt nem sok esélyt látok arra, hogy az egyéni bajnokságban 2. legyek. Vortex nagyon jó versenyző, nem lennék meglepve, ha dupla győzelemmel zárná a szezont. Sokkal magabiztosabb és tapasztaltabb lettem Season2-es önmagamhoz képest így következő szezonban az egyéni bajnoki cím a cél."

Ádi második lett a Főfutamon, de a Káoszfutam az ő győzelmét hozta, de ami még fontosabb, hogy megvédte a bajnoki címét, így a hétvégi brit futamon már kétszeres bajnokként áll rajthoz, Zolihoz (ALfaRomeo) hasonlóan.

"Bár a kormányom még nincs kész, és emiatt nem annyira érzem komfortosan magam, az időmérőt sikerült megnyerni. Tudtam, hogy Maxi a győzelemre hajt, de nem akartam neki simán odaadni. Ennek ellenére tudtam, hogy nehéz lesz tartani. Szerencsére összeszedett egy büntetést így kicsit nyugodtabban tudtam nyomni, de se őt, se Vortexet nem tudtam leszakítani. Jót csatáztunk, de nem akartam hülyeséget csinálni, próbáltam tartani öt másodpercen belül, de a végére elfogytak a gumik és leszakadtam. Vortexel a büntetése miatt nem akartam nagyon harcolni, így a biztonságra törekedtem. Örülök, hogy meglett a bajnoki cím, nagyon megtisztelő veletek versenyezni. Gratulálok mindenkinek és ezúton kell megköszönnöm Szecsinek a támogatást, nélküle nem sikerült volna."

Vortexnek nem akar összejönni a Főfutam győzelem, de Austinban megint közel állt hozzá.

"Az időmérős körömmel elégedett voltam, de sajnos nem ért többet egy negyedik helynél. Hasonlóan sikerült a verseny is, egészen jó volt, de az eredmény csalódást keltő. A verseny első etapjában sikerült Loadmaxxot megelőzni még gyorsan a kiállás előtt, ezzel kisebb előnyt szerezve vele szemben, ám nem működött az a gondolat, hogy Ádi diktál majd olyan tempót elöl, ami elég ahhoz, hogy Loadmaxx ne tudjon megtámadni. Sajnos nagyon hamar megjött, nem is nagyon akartam csatázni, nehogy lemaradjak Áditól, de még abban a körben megelőzte Ádit, és 1-2 körön belül DRS-en kívülre is került. Szóval muszáj voltam megtámadni Ádit, de sajnos az első kísérletem kudarcba fulladt, és úgy érzem ez egy kulcs momentum volt. Büntetést is összeszedtem, amivel nem hoztam magam könnyebb helyzetbe, sajnos így a második hely is messze került. Az önmagában jó dolog, hogy mind a 2 Williamst megelőztem egyszer, sőt Ádi előtt értem be a célba, de ennyi a pozitívum. Felbosszant a folytonos vereség ellenük. Nincs még vége a Season 3-nak és úgy szeretném befejezni a szezont, hogy legyőzőm őket. Boldoggá tenne, ha sikerülne."

A Season 3-ban nagy valószínűséggel utoljára csaphat össze a nagy négyes, azaz Ádi, Maxi, Vortex és Enosz. A Williams pilótái gokartverseny miatt sajnos nem indulnak a szezon utolsó futamán, Monzában.

Vasárnap 18:00-kor kezdődik a TRUST liga Elite futama a híres Brit pályán, a Silverstone aszfalton. Az élő adást a hivatalos YouTube csatornánkon találjátok meg.

Szécsi Árpád