(S3) Elite, SINGAPORE - Ádi, Vortex, Enosz

2021.03.13

Ádi (Williams) 8. győzelmét aratta a Season3-ban, ami óriási dominancia a ligában. Második helyen Vortex (Ferrari) végzett a dobogó harmadik fokára Enosz (Mercedes) állt fel.

Az időmérőn Enosz győzött a két Williams pilóta előtt. A rajtot remekül kapta el és úgy nézett ki a pályán kell őt legyőzni, de az első körben hibázott és megtörte az autóját. Loadmaxx (Williams) vette át a vezetést, aki a sérült könyöke miatt, ami még nem jött rendbe hibázott és kiesett a versenyből. Ádi innentől vezette a futamot. Gonosz és Vortex harcolt a 2. helyért, de Gonosz 2 körrel a vége előtt hibázott és ő is kiesett.

Ádi rohamonsan közeledik a címvédés felé, hogy ő is kétszeres bajnoknak mondhassa magát mint Zoli (Alfa Romeo).

"Az időmérő nem úgy sikerült ahogy szerettem volna. Csak a harmadik helyet sikerült megszerezni. A rajtot egész jól kaptam el, de nem tudtam előrébb jönni. Miután Enosz kiállt a boxba már csak Maxival kellett versenyeznem. Sajnos Maxi is kiesett és így megint nem tudtunk első és második helyen beérni. A biztonsági autó miatt sajnos elveszítettem az előnyömet, de szerencsére meg tudtam nyerni a versenyt. Gratulálok mindenkinek!"

Mikor tud nyerni Vortex? Lassan bérletet is válthat a dobogó középső fokára. Egy biztos nagyon kiegyensúlyozottan versenyzik és kihasználja riválisai hibáit.

"Szeretem Szingapúrt, mert a tavalyi győzelem után a szívemhez nőtt. Ezzel együtt kevesebbet készültem mint szoktam, és mint kellett volna. Komoly hiányosságokkal küzdöttem, nagy mák, hogy Enosz, Loadmaxx és végül Gonosz is kihullott előlem. A Káoszfutamról beszélni sem érdemes :D Gratulálok Ádinak és Enosznak is! Ausztriában közelebb lesz a mezőny egymáshoz, hiszen kicsi pálya. Jó a hangulata is, szeretnék újra a Williamsek szintjén teljesíteni. "

Enosz győzelmi reményekkel vágott neki a hétvégének, de végül szerencsével dobogóra tudott állni.

"Időmérőt sikerült elrontanom, de egyben nyernem is. A terv az lett volna, hogy a softokon egy gyengébb kört megyek, amit megdöntök sárgával és hátha majd akkor a többiek pedig mennek egy éles kört pirossal. Nem jött össze majd utána az utolsó szektoros hibám miatt nem sikerült javítanom az időmön, de nem lett volna ezzel gond, mert egy körre még el tudtam volna menni viszont hibáztam és összetörtem az autót. A rajt jól sikerült, de Maxi nem tudott megállni az egyes kanyarba így rajtam támaszkodott, meg amivel kilökött a pályáról. Szerencsére elé tudtam vissza jönni, bár ha nem akkor biztos, hogy büntetést érdemelt volna. Utána egyszerűen túlmelegedtek a pirosak és az alagútnál letörtem a szárnyam. Ki kellet mennem a boxba és a fehéreket felrakva lehajtott fejjel csak nyomtam neki. Szépen jöttem fel, ahogy az illik ilyenkor majd Szecska törése miatt bejött a biztonsági autó. Ez nagyon jól jött, ki hiszen kimentem kerékcserére és felzárkóztam a mezőnyre. A 6. helyen találtam magam és Mátét illetve Zolit sikerül viszonylag hamar megelőznöm, de ekkora már nagy volt a hátrányom az élen haladó 3-ashoz képest. Aztán jött a dráma és Gonosz kiesése miatt a 3. helyen voltam. Igazából meglepett, hogy itt vagyok, de a tempóm alapján itt is kellet lennem. A Káoszon esővel indultunk tudtam, hogy nagyok az esélyeim. Már az első szektor után az élen voltam és onnantól kezdve csak menni kellet. Gyorsabb voltam mindenkinél, majd amikor felszáradt a pálya kimentem a sárgákért és azzal befejeztem a futamot. 3. és 1. hely azt gondolom kihoztam a legtöbbet a hétvégéből."

Gratulálok a pilótáknak és az egész mezőnynek, hiszen 2 nagyon nehéz futamon vannak túl amire egész héten gyakoroltak és készültek.

Vasárnap 18:00-kor kezdődik a következő futam hiszen amint vége egy futamnak már jön is a másik futam, nincs megállás. Ausztriában nagyon közel lesz egymáshoz a mezőny. A legnagyobb kérdés ki tudja legyőzni a Williams pilótáit Főfutamon, ez egy újabb lehetőség lesz a mezőny számára.

Szécsi Árpád