(S3) Elite, HOLLANDIA - Maxi, Ádi, Máté

2021.03.27

Micsoda erő demonstráció! Loadmaxx a Williams pilótája az utolsó előtti helyről aratott óriási győzelmet. Sikere még édesebb Ádi második helyének köszönhetően. A 3. Máté lett a Red Bull pilótája. A Trust Liga történetének legfiatalabb dobogója született. A pilóták átlag életkora épphogy karcolja a 15-öt.

Az időmérőn Enosz győzött, Ádi előtt apró különbséggel. A futam alakulása érdekes volt hiszen Vortex is közel volt a győzelemhez akárcsak Enosz, de mindkét pilóta kisebb hibát vétett, ami sokba került nekik.

Maxi remekül versenyzett és készült erre a futamra egész héten, ennek meg is lett az eredménye. Győzelem a season során 2. alkalommal Főfutamon Franciaország után.

"Így, hogy rá tudtam készülni arra, hogy utolsó helyről fogok rajtolni, azért könnyebb volt, elfogadtam és csak a feladatra koncentráltam. A rajt jól sikerült és bár a balesetben volt egy kis kontaktom Luigival, de a 8. helyen voltam a kör végén. Lassan, de biztosan jöttem fel. Ha ki kéne emelni előzést talán, amit Gonosz ellen csináltam az volt a kedvenc, nem kimondottan szép, de egy erős versenyzőt megelőzni mindig élmény. A kiállásoknál az 5mp miatt sokat buktam, így valahogy vissza kellett kerülnöm a DRS-be, közben ugye Vortex hibázott így már harmadik voltam. Sikerült bekerülni az egy másodpercen belülre, mivel Enosz hibázott elől először egy kicsit majd utána egy nagyot és így gyakorlatilag garantált Williams egy kettő volt. Ádi nem nehezítette meg a dolgom gyorsabb voltam és a gumijaim is jobb állapotban voltak így nem csatázott elengedett. Nagyon büszke vagyok az eredményre és arra, hogy a következő versenyen esélyünk van bebiztosítani a konstruktőri bajnoki címet , ez lesz a cél Bakuban. "

Ádi remekül tartja magát továbbra is a szezonban futamok kérdése mikor mondatja el magáról, hogy kétszeres bajnok.

"Az időmérő nem úgy sikerült ahogyan szerettem volna, de a második helyet meg tudtam szerezni. A rajt után sajnos vissza estem a 4. helyre, de mivel Maxinak volt egy 5 másodperces büntetése ezért a box kiállást követően vissza kerültem a csapattársam elé. Vortex és Enosz is hibázott így fel tudtam jönni az első helyre. Miután Enosz hibázott egyből elengedtem Maxit, mert neki most fontosabb az hogy sok pontot szerezzen. Így nem is támadtam vissza neki. Végül második helyen értem be. A befutó igazán emlékezetes volt hiszen Szecsivel kart karba öltve értünk be, amit tudok, hogy sokat jelent neki. A régi kormányommal a versenytempóban jobban szenvedek, mint az időmérőn. Sajnos elképzelhető, hogy az e heti versenyt is ezzel a kormánnyal fogom teljesíteni. Gratulálok mindenkinek!"

Máté a kezdetleges nehéz szezon kezdet után kezdi összekapni magát és Japánnutánnisnét dobogóra állhatott.

"Számomra ez a verseny Hollandiában nagyon jól sikerült. Az időmérőn a Q3-ba egy erős kört tudtam menni és így megszereztem a 3. rajtpozíciót. A start nem sikerült valami fényesen az első kanyarban már vissza is estem a 4. helyre, de a Safety Car utána jól jött ki nekem, mert így Vortex mögött maradhattam, az újraindítás után főleg Gonoszal volt nagy csatánk, hogy ki tud előbb kijönni a boxba. Utána Vortex és Enosz eldobta így feljöttem a 3. helyre a tempóm is megvolt hozzá, mert Enoszt jól magam mögött tudtam tartani. A Káoszon sajnos összeértem Lamboval, amiért bocsánatot is kértem tőle. Így a Káoszon a 6. lettem. Csapatbajnokság szempontjából nem állunk valami jól, de próbálunk a szezon végére jobban feljönni😄. Bakuban ugye mivel meglett a 10 büntetőpont engem kizártak az időmérőről. Szóval nem tudom mit várjak, egy top 5-ös helyezést elvárok magamtól, bár nem a kedvenc pályám."

Gratulálok a pilótáknak a teljesítményhez, remek hétvégét zártak ők hárman. A Káoszfutamról csak annyit szeretnék még említeni, hogy Vortex megszerezte első győzelmét a Season3-ban innen is gratulálok neki ehhez.

Nagyon fontos információ következik. A hétvégi Elite futam a Bahreinben rendezett szezonnyitó miatt most kivételesen 19:00-kor kezdődik hivatalos YouTube csatornánkon Sanyival és Tomival.

Szécsi Árpád