(S3 Elite) BAHRAIN - Ádi, Vortex, Loadmax

2021.01.22

Az Elite ligában ismét Ádinak gratulálhatunk hiszen ő nyerte az egész hétvégét. Pole, Főfutam és Káoszfutam győzelem. A futamon végig kiélezett csatát vívott a két Williams a győzelemért. A futam embere viszont egyértelműen a Ferrari pilótája Vortex lett. 1 kiállással teljesítette a futamot, ami még nem is hangzik nagy teljesítménynek. Ő egyedül, viszont a közepes keveréken tette ezt meg, ami miatt kiérdemelte ezt a titulust. A dobogó legfelső fokára Ádi (Williams) állhatott fel a második Vortex lett míg a dobogó legalsó fokára Loadmax lépett fel így ők pezsgőzhettek.

Ádi az időmérőn egy olyan kört rakott össze ami Európa szintet megközelítő volt.

"A kört jónak éreztem, nem volt benne hiba. Egészen az utolsó körig nem volt biztos a győzelmem, mert nagyon szenvedtem a gumikkal. A Loadmax-szal való csata nagyon kemény volt. Az összeérésben mindketten hibásak voltunk, mert valamelyikünknek el kellett volna venni a gázt, mert az a kanyar nem előzésre való. A hétvége tökéletesen sikerült. Az Alfa pilótáival (Gonosz és Zoli szerk.) körülbelül ugyanolyan a tempónk, még nagy csata lehet a csapatbajnokságban. Igyekszem jól teljesíteni és megvédeni a bajnoki címemet, de egyáltalán nem lesz egyszerű. Gratulálok mindenkinek."

Ádinak és Vortex-nek van egy nagyon lényeges közös pontjuk. Mindketten elképesztően tudnak konzisztens köröket autózni.

Vortex-nek sikerült kicsit kapaszkodnia a bajnokságban az előtte lévő pilótákhoz képest.

"Az első pillanatban véget érő mexikói forduló után nagyon szerettem volna újra versenyezni, és egy jó eredményt elérni. A harmadik hely volt a cél, de az időmérőt elrontottam, aztán Mateking (Red Bull) rajtbüntetése, és a jó rajtomnak köszönhetően a negyedik helyről üldözhettem Gonoszt. Nem volt egyszerű, mert Zoli is ott volt, sokat csatáztunk, nagyon élveztem. A külső íven való előzés inkább volt látványos, mint bátor, ugyanis Zoli lesodródott, aminek köszönhetően mellé értem. Utána pedig a stratégia juttatott a második helyre, illetve Loadmaxx technikai problémája, mert amúgy Ádiék tempójára nincs ellenszerem még, és vagyunk ezzel így páran, de örömmel látom, hogy a két tesó mekkorákat csatázik ott elöl. Remélem én érek fel leghamarabb hozzájuk! A Káoszfutamom Mátéról szólt. A verseny elején véleményem szerint vert helyzetben a külső ívről húzott rám, ki is forogtam, pedig jó volt az első köröm. Szóval rohannom kellett az eredmény után, és amikor utolértem Mátét pokoli agresszívan védekezett, volt hogy nekem csúszott és lelökve az ívről fordult el belül, volt hogy a külső íven vezetett ki a pályára. Én szeretem az agresszív versenyzést, de ez alkalmanként talán túl ment a határon. Mindegy, álltam elébe és végül mindkettő Red Bull előtt tudtam végezni, ami jó érzéssel tölt el. Suzuka jön, imádom. Remélem. Ismét felállhatok a dobogóra."

Mint ahogy Vortex is említette Loadmax technikai problémája sokat segített abban, hogy előtte végezzen. Maxitól megtudhatjuk mi is történt igazából vele.

"Mexikó után mindenképp előrelépés volt ez a futam hiszen nagyon jól alakult egészen a 22. körig ahol egy játék hibának köszönhetően megkoccoltam a falat és megtörtem az első szárnyam, onnan pedig csak mentettem a menthetőt. Rendkívül élveztem a második futamot jó volt pályán összecsapni végre ellenfelemmel, (Ádival aki mellesleg az öccse szerk.) de sajnos ebből ő jött ki győztesen, ami bosszantó egy kicsit, mert jobbnak éreztem a tempómat a médium gumikon. Vortex egy gyors versenyző és mindenképpen odaérhet hozzám és csapattársamhoz, de úgy gondolom az első két futamon más tempót képviseltünk Ádival, ami viszont nem jelenti azt, hogy ez így is marad. Sok van még hátra és ő az egyike azoknak a versenyzőknek akitől tartani lehet. Alapvetően nincsenek nagy elvárásaim Japánnal kapcsolatban, úgy gondolom csapattársam nagyon gyors azon a pályán, de mindent meg fogok tenni a győzelem érdekében és azért, hogy tovább tudjuk növelni előnyünket a konstruktőri bajnokságban. "

Nagyon izgalmas házon belüli csaták várhatóak a bajnokságban, ott a Williams az Alfa és a Red Bull. Mindhárom csapat pilótai azonos képességekkel rendelkeznek. Kíváncsian várom mit hoz a 3. forduló melynek a helyszíne Japán lesz a híres Suzukai aszfaltcsíkon.

A közvetítés Vasárnap 18:00-kor kezdődik hivatalos YouTube csatornánkon. Tarts velünk és szurkoljunk együtt a Trust Liga pilótáinak.

Szécsi Árpád