(S3) Elite - Ádi, Vortex, Maxi

2021.02.12

Williams dominancia Ausztráliában. Az első harmad utolsó futamát rendezték meg Ausztráliában melyen Ádivettel várhatta a lámpák kialvását az első rajkockából. A győzelme egy percig sem forgott veszélyben a Főfutamon, míg mögötte Enosz (Mercedes) és Loadmaxx (Williams) feszült egymásnak melynek következtében Enosz megforgott. A versenybíróság Maxit látta szabálytalannak, így 2 büntető pontot és 5 mp idő büntetést kapott. Emiatt elvesztette a 2. helyét Vortexxel (Ferrari) szemben. A Ferrari pilótája lett a 2. Maxi pedig a 3. Nagyobb csaták a középmezőnyben és a dobogó után zajlottak.

Ádi 5 futamból 5 Főfutamon nyert, ami példátlan idénykezdet a Trust liga új időszámításában.

"Az időmérőn sikerült összeraknom a tökéletes kört és így enyém volt a pole pozíció. A versenyen a rajt után láttam hogy Maxi és Enosz összement és így el tudtam húzni már az első körben. Igazából a versenyem most a gumik óvásáról és arról szólt hogy ne kapjak büntetést. Remek verseny volt, gratulálok mindenkinek. Nem volt izgalmas számomra a Főfutam, hiszen rajt cél győzelmet arattam. A Káoszfutamon sajnos letört a szárnyam az első körben így a plusz idő a box kiállás során elődöntötte, hogy nem csatázhatok Maxival a győzelemért. "

Mögötte Vortex ért be, aki egyértelműen Ádi és Maxi legnagyobb kihívója idén.

"Furcsa hétvége volt. Örülök a harmadik helynek, ami végül Loadmaxx (Williams) büntetése miatt második hely lett, de legbelül inkább csalódott vagyok. Egyszerűen nem éreztem jól magam az autóban. Nagyon pontatlan voltam, folyamatosan csúszkáltam, rossz időmérő után vágtam a pályát a versenyen, amiért gyűjtöttem a büntetéseket. Rengeteg hibát vétettem, sokszor kanyarról kanyarra. Ezektől lassú voltam, amitől görcsös lettem, és félni kezdtem a kanyaroktól. Szóval alig vártam, hogy leintsék a futamot. Az biztos, hogy sokkal jobb tempóra lehettem volna képes, de valószínűleg az is kevés lett volna a Williamsekhez képest. Ezúton is gratulálok nekik. Az én feladatom, hogy elkapjam őket, de ehhez még időre van szükség. Aztán az is benne van, hogy el kell fogadjam a legjobb esetben is harmadik erő szerepét, és akkor aligha kívánhatnék több pontot az Ausztráliában szerzettnél."

Maxi a futamon megelőzte Vortexet, de a verseny után megbüntették a bírák így a 3. helyre csúszott vissza.

"Összességében elégedett voltam a hétvégémmel. Az időmérőn vétettem egy hibát ez lehetséges, hogy az első rajtkockámba került, de ez egyáltalán nem biztos. A Főfutamon gyorsan megpecsételődött a sorsom a kontakt miatt Enoszzal, de örülök, hogy sikerült visszakapaszkodni a második helyre, ami végül harmadik lett. A Káoszfutamon tökéletesen alakult minden, úgy lett ahogy terveztem. A kontaktról a személyes véleményem, hogy bár hibáztam és ezt tényleg sajnálom, nem tudok vele mit kezdeni. Ez a 2. helyembe került, ami fáj, de messze még a vége. Úgy érzem, hogy bár jelenleg úgy tűnik kimagaslunk a mezőnyből Ádival nem szabad visszavenni, hiszen még nem dőlt el semmi. Kihívónak talán Enoszt ,Vortexet és Gonoszt mondanám, ők azok akik meglepetést tudnak okozni pillanatnyilag nekünk, de ez is változhat még. "

Elégedett lehet mindhárom pilóta a hétvégi futamokkal. Vajon ki képes arra, hogy a hétvégi fordulót megnyerje, amely a magyar autósport kedvelői között a legnagyobb diadalt jelentené. Hungaroringen fog rajthoz állni a mezőny, ezt a pályát senkinek nem kell bemutatni. Nagyon nehéz a pályán konzisztens tempót autózni és még nehezebb előzni. Izgalmas futamra számítok melyet szombaton 19:00-kor az Assist ligával nyitunk meg és vasárnap 18:00-kor az Elite ligával zárunk. Mindkét futam esetén kövessétek élő adásunkat a hivatalos YouTube csatornánkon. Elkezdődik a szezon 2. harmada.

Sok sikert minden pilótának és jó szurkolás illetve szórakozást a kedves nézőknek.

Szécsi Árpád