(S3) Assist, SINGAPORE - Lambo, Pori, Luigi

2021.03.13

Új győztest avatott a Trust Liga mezőnye! (Assist podium interjú, Szingapúr)

Lambo (Renault) gyönyörű versenyzést mutatott be szombaton Szingapúrban és megérdemelten állt ő a dobogó legfelső fokán. Második helyen végzett 172 ezredes lemaradásban Pori (Red Bull) a harmadik pedig Luigi lett az Alpha Taurival.

Az időmérőt TomiTA nyerte így ő foglalta el az első rajtkockát a futamon, Pori és Lambo előtt. TomiTA vezette a futamot, de hibázott és így visszaesett a mezőny végére. Ezt a lehetőséget többen is próbálták kihasználni, végül ez Lambonak sikerült.

Lambo első győzelmét szerezte a ligában, amihez kellett szerencse, felkészültség és tehetség is.

"Fantasztikus volt ez a futam! Mondom ezt úgy, hogy 1 éve több, mint 100 versenyen álltam rajthoz csak ebben a ligában, de még 1 hétvégén nem tudtam volna így fogalmazni. Kellett hozzá szerencse is, de pl. a SC amilyen jól jött, ugyanolyan rosszul is, hiszen a közvetlen riválisaimat mögém zárta a több mint 10 mp hátrányuk ellenére. Stressz volt szinte végig, de megérte!🙂 A győzelem számomra Eufória x10!!! Nagyon jó érzés volt viszontlátni egy kis örömöt a tengernyi bosszanat után. Vortex gratulált először, pukkant a pezsgő és feltöltött további pozitív energiákkal. Most már elhiszem! Sajnálom Tomit, aki egyértelműen gyorsabb volt, de ezúttal neki nem volt szerencséje. A legnagyobb nyomást mégis Pori rakta rám, de az utolsó kanyarban kiautózott 3 tizeddel a plusz 3mp bünti ellenére is sikerült, ez csodás! Gratulálok minden versenytársamnak, visszanézve is jó futamot hoztunk és engedjétek meg, hogy nagy gratulációmat fejezzem ki a közvetítésért felelős kommentátoroknak is, Sanyinak és Enosznak! Ausztia? 1 éve a kedvenc pályám volt, de mindenki eszement gyors és nekem 1-2 kanyar a mai napig fejtörést okoz. Szerintem a realitás a top 5. Várom. Ugyanazok a céljaim, mint eddig, és mint szerintem mindenkinek: szeretném, ha a kipufogómról olvasnátok minden versenyen, hogy Lambo a Sas (köszi Sanyi) 😂, ezért küzdök minden nap, minden hétvégén, de a realitás meg egy másik kávéház. We will see! 1 éve, fél éve azt a célt tűztem ki magamnak, hogy szeretném elérni, hogy Zoli vagy Gonosz gratuláljon egyszer nekem, de ezt senkinek sem mondtam. KÖSZÖNÖM GABI!🙂"

Porit sajnos a héten nem sikerült mikrofon végre kapnunk, így az ő szemszögéből nem tudunk érdemi információval szolgálni.

Luigi ismét odaért, lassan neki is kijárna egy győzelem hiszen ezért vagyunk itt, győzni és a legjobbnak lenni. Szépen, hiba nélkül versenyzett, aminek meg is lett az eredménye az ő szempontjából.

"Legelőször is szeretnék gratulálni még egyszer innen is Lambonak, őszintén mondom nagyon megérdemelte már a jó eredményt, igazán sokat szenvedett már érte. A verseny nem volt rossz, igazán jó volt a versenytempóm és a taktika is . Bár a rajt után kaptam egy figyelmeztetést, hogy illegálisan előztem ezért vissza kellett engednem valakit csak nem tudtam kit 😆 , és így gyakorlatilag elment mellettem a mezőny és újra vissza kellett kapaszkodnom. Szinte biztosra lehetett venni, hogy lesznek balesetek és safety car is, szóval viszonylag nyugodtan kezeltem a dolgot és mint, ahogy látszik meg is lett az eredménye. A végén 2-3x is megelőzhettem volna Tomit, de értelmetlen lett volna ígyis-úgyis előtte végeztem volna a büntetései miatt. Ausztriában úgy emlékszem jól mentem, de sajnos a többiek is vagy még jobban 🤣🤣. Azért úgy gondolom, hogy fejlődtem már annyit hogy a első 10-ben minden versenyen benne legyek.

Az assist és a no assist - ban való teljesítményemről van 2 elméletem is. 1 az assist, mint tudjuk azért lett feltöltve no assist versenyzőkkel, hogy érdemes legyen egyáltalán elínditani illetve közvetíteni, na most ebből kifolyólag lazábban veszem és nem erőltetem túl és talán ez jobban működik és ezt kéne csinálnom vasárnaponként is, de azt saját érzésem szerint is kicsit jobban erőltetem a jobb eredmény reményében. A másik, hogy az assist-ban talán mikor odaérünk egy rutintalanabb versenyző mögé, nincs akkora ellenállás és könnyebben át lehet ugrani őket, míg a no assistban mi vagyunk a rutintalanabbak és még, ha keményebben is védekezünk tudjuk, hogy kik azok a versenyzők, akik gyorsabbak és nem rontjuk el a versenyüket. Ez persze személyes vélemény."

Köszönöm Lambonak és Luiginek ezt az interjút. Sok sikert és sok boldog pillanatot kívánok nektek még a ligában és sok pezsgőzést.

A 10. futam következik a Trust Liga Season3 bajnokságában. A helyszín a szomszéd ország pokolian gyors pályája lesz a Red Bull Ringen. Hétfői gyakorláson TomiTA már villantott is hiszen 1:03:2-es időt ment, ami gyorsabb mint a Season2 pole pozíciója. A pályán rengeteg előzési pont van és rengetek egyenes valószínűleg nagy csatákat és szép előzéseket láthatunk. Szombaton 19:00-kor kezdődik a az élő adás. Ha nem szeretnél lemaradni róla akkor iratkozz fel a hivatalos YouTube csatornánkra és kattints a kis harang ikonra így értesítést is kapsz majd róla.

Szécsi Árpád