(S3) Assist AUSTRALIA - Tomi, Szemi, Sanci

2021.02.12

Az eddigi Assist liga futamok legboldogabb hármasa állt a dobogón. TomiTA (Ferrari) győzött ráadásul a Káoszon is ő látta meg elsőként a kockás zászlót. Mögötte először ért fel a dobogóra az Alpha Tauri pilótája GamerSzemi. A dobogó legalsó fokára Sanci (Mclaren) állt fel, akinek nagyon kijárt már a siker. Ők hárman hiba nélkül mentek végig, aminek meglett az eredménye. TomiTA még nagyobb előnyt épített ki Porival (Red Bull) szemben. Szemi és Sanci pedig sokat hozott az előttük lévő pilótákon.

TomiTA a bajnoki éllovas győzött és mostmár tényleg ki lehet jelenteni, hogy Káoszfutam specialista, és ő rajtol a legjobban a ligában.

"Igazából a Főfutamon egy picit unatkoztam :D őszintén, de stabilan mentem elől és tartottam egy szép tempót és megnyertem a Főfutamot. A Káoszon meg várt rám az, hogy 9 pilótán hámozzam át magam, ami sikerült ismét és megnyertem a Káoszt is. A legszebb pillanat talán, amikor a Káoszon megelőztem az élen haladó Lebo-t (Haas). Az az előzés tetszett nagyon, de más pillanat nem igazán van csak a kockás zászló. Szeretem a Hungaroringet, szerintem jó is a tempóm rajta és ezzel együtt a hazai futamot tényleg nagyon szeretném megnyerni. "

Szemi először a dobogón ami igazán kijárt már neki. Rengeteget dolgozik a ligán belül és azon kívül is. Igazán nagy mókamester, így ha ő bent van a partyban, önfeledten nevet mindenki és örömet és mosolyt csal a szürke hétköznapokba.

Milyen volt számodra az assist futam?

"Végre egy olyan pályán jártunk, ahol összeállt minden. Jól sikerült az időmérő, jó tempóval vágtam neki a szombatnak . Azt mondhatom talán ez volt az első futamom, ahol minden a tervek szerint alakult."

Milyen taktikával sikerült dobogóra állnod?

"Az előre eltervezett taktikám piros sárga gumi keverék volt a futamra és sikerült is megvalósítani, nem akadályozott sem Safety Car sem egyéb kellemetlenség."

Milyen érzés volt végre ott lenni a dobogón?

"Nagyszerű érzés volt több remek versenyzőt is magam mögé utasítanom, például Sanci,Pori, és sorolhatnám még. Az utolsó körökben szívinfarktus gyanú volt, de kihordtam lábon és sikerülthaza érni a géppel. Hozzátenném sokat segít mostanában a kiegyensúlyozott versenyzésben egy lány, akit Szamantának hívnak. Neki is köszönöm innen is."

Kit tekintesz a legnagyobb riválisodnak az Assist illetve az Elite ligában?

"Assist ligában több ellenfelet is vélek látni, Szecska nagyon jó tempót diktál az Assistban többször is borsot tört gyorsaságával az orrom alá. Ő viszont most el fog távolodni tőlem amiatt, hogy lép egy óriásit előre. Kikapcsolt minden assistot. Sanci és Billy szintén kezdenek fantasztikus csapatot alkotni a Mclarennel, velük is sok gondunk lehet a továbbiakban persze pozitív értelemben. De továbbra is csapattársamat Luigit tekintem legnagyobb ellenfelemnek talán ez az egészséges rivalizálás is segít bennünket, hogy ilyen remek csapatot alkotunk. Elitben talán még nem a rivalizálás az első, ami számomra fontos . Szeretném magam biztosan a top 10ben tudni , persze ezen az úton nem bánom ha összeszedek néhány riválist."

Mit vársz a Magyar futamtól?

"Magyarországon Assitban nem szeretném lejjebb adni az elvárásokat, szeretném megszerezni a következő dobogómat, remélem újra sikerülhet. Elitben pedig Top10 ben szeretnék végezni, sajnos az előző futamon technikai problémák hátráltattak, remélhetőleg most hétvégén elkerülnek. Köszönöm a lehetőséget! Hajrá Trust Liga! Hajrá Alpha Tauri!"

Sancit egy ici picit kárpótolhatja ez a dobogó a Suzukai Kaoszfutam utolsó körös kiesése miatt.

"A Liga az teljesen renben van, jól érzem magam itt. A vezetők megtesznek mindent, hogy színvonalasan menjen minden és ismertté váljon a Trust. Új tagokkal gyarapodunk, saját közvetítés, vándorkupa stb.stb. Csak Így tovább! Most hétvégén lesz 5 hónapja, hogy kormánnyal versenyzek, amit egyre jobban élvezek. Kezdek ráérzezni az autó beállításának részleteire, de kell még bőven idő, hogy minden pályára összeálljon. Csak élvezem mindkét bajnokságot. A hétvégén, a szombati futamon sokan dobogóesélyesek vagyunk, ami velem meg is történt az Ausztrál futamon. Harmadikként haladtam át a célvonalon. Természetesen örültem, hogy végre felállhattam, de a Japán első hely elvesztése az utolsó körben az még bennem van. Mindegy, túlél(t)em. A következő futamokon is célom a jó helyezés elérése, de azért még van két pálya (Monaco,Francia), amin még nem mentem assist nélkül. Talán a francia pályán mentem már pár kört, de az édes kevés. Ez különösen nehéz két futam lesz számomra. Nagyon erős mindenki a mezőnyben, de ennek ellenére én úgy érzem, hogy az Assist futam konstruktőri pontversenyben ott lehetünk a dobogón Billyvel." - fejezte be értékelését a McLaren szinekben versenyző Sanci.

Hétvégén hazatér a Trust liga. Magyarország lesz a következő állomás, amely pályát mindenki csukott szemmel lerajzol és végig megy rajta. Sok-sok pilóta van, aki ezt a pályát tartja a kedvencének. A mezőny szorosabb lesz mint bárhol, hiszen egy hazai nagydíjon való szereplés mindig plusz erőt tud adni. A fiúk már lázasan készülnek és köröznek a pályán.

Szombaton 19:00-kor az Assist liga indul vasárnap pedig az Elite liga 18:00-kor.

Az élő adások a hivatalos YouTube csatornánkon lesz elérhető.

Szécsi Árpád