(S2) VIETNAM - Geri, Ádi, Enosz

2020.11.29

Új pálya és kiélezett küzdelem zajlott a hétvégi fordulóban. Vietnám egy utcai pálya. Leginkább Bakuhoz hasonlít, de sokkal nehezebb volt a mezőnynek ez a pálya az ismeretség hiánya miatt. Geri (Mercedes) drámaba illően az utolsó körben próbálkozott Vortex (Ferrari) ellen, aki egy vezetői hiba miatt meg is forgott, magával rantva Enoszt (Mercedes), így Ádi 2 helyett jött fel azbutolsó pillatban, Enosznak megmaradt a dobogó legalsó foka, Vortex viszont csak az 5. helyre ért be Mateking (Racing Point) mögött.

Geri növelni tudta előnyét a tabellán, így ő várja a legkedvezőbb pozícióból a hétvégi Kanadai futamot.

"Hatalmas hétvégén vagyok túl azt hiszem a kemény munkának megvan az eredménye, nagyon szoros volt a befutó és úgy gondolom hogy mindenki szabályosan versenyzett. Elégedett vagyok a hétvégi teljesítményemmel. Kanadát nem igazán kedvelem szóval nagy kihívás lesz számomra az biztos. Egy dobogót viszont elvárok magamtól." - értékelt a bajnoki éllovas.

Ádivettel a szerencsének is köszönhetően végzett a második pozícióban, de egy jó pilótának szerencséje is van.

"Én szeretem a Vietnami pályát és az edzéseken nem volt rossz a tempóm. Az időmérő edzéssel nagyon meg voltam elégedve. A két Mercedes mögött tudtam zárni, amely a bajnokság szempontjából jó volt nekem. A versenyen jó volt a rajtom, de a biztonsági autó megkavarta a versenyt. Rossz döntés volt a biztonsági autó mögött kijönni a boxba, hiszen így csak a 4. helyre tudtam visszajönni. Az utolsó körben meglepett Enosz és Vortex ütközése, de így a 2. helyen tudtam zárni. Elégedett vagyok a versennyel és gratulálok mindenkinek. Kanada nem a kedvenc pályám, de megpróbálom kihozni belőle a legjobbat, Máté nagyon jó ezen a pályán, úgyhogy a csapat bajnokság szempontjából jó eredményt várok. Én pedig megpróbálom kihozni belőle a legtöbbet." Értékelt a rózsaszín párducot terelgető Ádi.

Enosz egész héten pokolian gyors volt, de a lépés nem igazán jött ki neki a Főfutamon de így is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A Káoszfutamot viszont sikeresen megnyerte.

"Egy nehéz versenyen vagyunk túl. Az időmérő úgy alakult, ahogy reméltem. Sikerült jönnöm egy jó kört a Q3-ban, ami elég volt a polehoz és az egy nagy előny volt a versenyre. Ahogy számítottam rá jött Safety Cár, de irányítottam a versenyt. Aztán amikor a végen ott ment el az egész győzelmi esély, mikor Ádival csatáztam. Gyorsabb voltam nála viszont ő nagyon keményen versenyzett. Miután beesett mellém a kanyarba majd kiszorított és utána helyet nem hagyva fékezésre kényszerített ő volt elől. Nem volt könnyű visszaelőzni, ezért úgy döntöttem hogyha megelőzöm le is kell hagynom. Így is lett. A utolsó előtti körbe leelőztem és el is léptem tőle, de Vortex sajnos megcsúszott és vitt magával a falba. Letört az első szárnyam és a 4. helyre estem vissza. Máté a büntetés miatt mögém került Ádi viszont így elém . De nem voltam csalódott, mert legalább a dobogó megvan. Geri megnyerte a futamot, amihez nyilván gratulálok és örülök is neki, hogy sikere van. A káoszon viszont nem hagytam senkinek esélyt. Egy jó rajt után felvettem egy jó tempót és sorra mentem el a pilóták mellet. Tomit(Haas) utolérve kicsit tartalékoltam, hogy ne tudjon majd visszatámadni illetve az előzés is könnyebb legyen. Következő verseny Kanada lesz. Szeretem a pályát és jó tempóm is van ott. Érdekes verseny lehet és természetesen a győzelem lesz számomra a cél." - értékelt a pole király.

Izgalmas hétvége elé nézünk. Rövid és gyors pálya, rengeteg előzési ponttal így jó kilátás van egy izgalmas csatára mind az egész mezőnyben.

Heligo Kupa!

Luigi(Alpha Tauri) vezeti a bajnokságot 42 ponttal őt követi Poricivic (Red Bull) 38 egységgel. Sanyinak (Renault) már nagyobb a lemaradása, de lőtávolon belül van ő is a 30 pontjával. A Heligos pilóták kezdik elkapni a fonalat így már reális esélyük van beleszólni a pontokért folytatott küzdelembe.

A közvetítés 18:30 perckor kezdődik a LvL Up hivatalos Facebook oldalán. Sok sikert minden pilótának és jó szurkolás a nézőknek. Hajrá Trust!

Szécsi Árpád