(S2) USA - Gonosz, Geri Vortex

2020.11.20

A címvédő remekelt Austinban! Gonosz (Alfa Romeo) egy utolsó körös előzéssel nyerte meg a futamot Geri (Mercedes) előtt, míg a dobogó legalsó fokára Vortex (Ferrari) állhatott fel. Nagy csatát hozott az Amerikai kiruccanás a Trust hétvégi futamán. Gonosz visszakapcsolta a vonalat a hétvégére és ez meg is látszódott a tempóján, hiszen a Season 1 bajnoktempót láthatta az, aki követte a futamot.

Ugyan már csak 5 futam van hátra, de Gonosz tempóját látva a 3 bajnok aspiráns elkezdhet hátrafelé is nézni, hiszen óriási sebességgel és bizalommal érkezik mögöttük Gonosz.

"Szeretem és elég jól ismerem ezt a pályát, viszont sajnos gyakorolni nem sokat sikerült, így visszakapcsoltam a vonalat. Kifejezetten örültem az esős időmérőnek és meglepően jó volt az egykörös tempóm is, de aztán Q3 végén Gerinek végül sikerült 2 századdal gyorsabb kört mennie. A Főfutamon a rajtot egy kicsivel jobban sikerült elkapnom, mint Geri, de ő volt a jobb íven, nem sikerült megelőzni. A 10. körben láttam, hogy Gerinek van 3mp büntetése, így próbáltam mindig 1mp-en belül maradni és csak DRS-el húzatni magamat. A verseny alatt nem állt szándékomban megelőzni, felesleges csatába belemenni, erőforrást pazarolni, mivel előnyben voltam. Viszont az utolsó egyenes szakaszhoz érve, annyira közel kerültem hozzá és annyi tartalékkal rendelkeztem, (látva, hogy ő teljesen kifogyott), hogy végül elmentem mellette és megnyertem a futamot. A Káoszfutamon elővettem a szokásos taktikámat és a verseny elején azonnal kimentem sárga gumikért. Ismét jól sült el ez a döntés és a harmadik helyen sikerült célba érnem, bár az időbüntetésem miatt hátrébb estem a 4. helyre."

Szerk.: Joggal merül fel a kérdés a No Assist egyik legnagyobb támogatójától, nem volt keserű számodra a pezsgő azok után hogy assistot használtál a futamon? Reális a bajnoki cím?

"Néhány versenytársamtól a verseny után rengeteg "biztatást" kaptam, ezúton is nagyon köszönöm, így nagy valószínűséggel a hátralévő 5 versenyre is visszakapcsolom a vonalat és harcolok a bajnoki címért."

Geri továbbra is vezeti a bajnokságot és előnye nőtt egy keveset.

"Igyekszem a legjobb formámat nyújtani. Az időmérőnél kezdődött minden. Amint láttam, hogy eső lesz tudtam hogy van esélyem a pole pozícióra és így is lett. Nem sokkal, de meglett. Éreztem hogy Gonosz gyorsabb és tudtam hogy nem megy el és a végére tartogat mindent és valószínű tudott arról is hogy van büntetésem."

Szerk. : Mi történt a Káoszfutamon, hiszen két alkalommal is balesetbe keveredtél?

"A Káoszfutam elején valaki meglökött, ezzel visszacsúsztam az utolsó helyre, de bele adtam mindent. A végén meg Cucu (Red Bull) mellé is bevetődtem, de azt már nem kellet volna. Hibáztam. Összességében elégedett vagyok a hétvégével."

Vortex (Ferrari) azon pilóták közé tartozik akik "biztatták" Gonoszt a vonal miatt.

"Mondanám, hogy zavar Gonosz Vonalmesterré válása, mert hogy így nem egyenlőek közöttünk a feltételek, mint ahogyan eddig, de mivel én reálisan nem tudok a TOP3-ért harcolni, ezért igazából nincs vele gondom. A szabályok engedik, nyerje meg hajrá neki. Majd jövőre kikap!" - mondta nevetve Vortex. "A magam részéről nagyon elégedett vagyok ezzel a hétvégével. A Season 1-ben ugyancsak szakadó esőben a Q3-ba se tudtam bejutni. Nagyon nem feküdt és fekszik nekem COTA valamiért, ezért kb a 6.-7. helyre vártam magam. Szóval a negyedik rajthely felemelő volt. Aztán a büntetés nélkül teljesített futam hozott helyzetbe. Lévén, hogy Lambo feladni kényszerült a futamot, Ő segített nekem információkkal és stratégiával. Szóval Enosz jött rám, de mondta Lambo, hogy neki is és TomiTAnak is előttem büntetése van, ezért a cél csak annyi volt, hogy ne veszítsek időt Tomihoz képest. Ez nem jött be, mert bármennyire nem akartam küzdeni Enosszal, amikor megtámadott, lelassultunk és nem tudtam 6mp-en belül tartani magam TomiTAhoz. Aztán kiderült 9 mp büntetése volt igy meglett a harmadik hely, de erőből az ötödik helyre futotta volna ezúttal. A Káoszfutamon Isten tudja miért, de fehéreket kaptam. A SafetyCar ezegyszer jól jött ki nekem, Szecskamester pedig elizgulta a véghajrát és ismét a büntetés hiányának köszönhetően nyertem egy pozíciót és lett meg újra a dobogó. Boldoggá tesz, hogy TomiTa (Haas) elé kerültem a tabellán, jó pár verseny óta hajkurásszuk egymást. Nyers tempóban ennél csak jobb versenyekre számítok. Gratulálok Gonosz győzelméhez!"

A mezőny egyre inkább érzi a bajnokság végét így egyre több pilótának van olyan ellenfele akire odafigyel a bajnokság miatt. Hétvégén ismét egy új pályára látogat a mezőny. A Közel-Keleten lévő Vietnámba látogatnak el. A pálya alapvetően utcai viszont Bakuhoz hasonlóan itt is egy rendkívül hosszú egyenes található ami nagyon jó előzési pont lesz. A pálya legnehezebb része a 3. szektorban van ahol is egy rendkívül gyors irányváltásokat igénylő rész van. Centikre a falaktól óriási tempóval. Aki hibázik az könnyen összetöri az autóját. A szokott időben és helyen jelentkezik az élő közvetítés. Vasárnap 18:30 perckor kezdődő adásban a Lvl Up hivatalos Facebook oldalán.

Szécsi Árpád