(S2) SPA -Enosz, Gonosz, Geri

2020.11.05

Enosz (Mercedes) újra a tabella élén. Minden héten változik ki is vezeti a bajnokságot. Jelenleg Enosz az első 261,5 pont majd követi őt csapattársa Geri 259 ponttal és a hétvége egyik legnagyobb vesztese Ádivettel (Racing Point) 258. Teljesen nyitott a bajnokság a legkiegyensúlyozotabb pilóta fogja megnyerni a bajnokságot. Itt az ideje beszélgetni a futamról. Enosz nyert majd őt követte Gonosz és Geri. Enosz 40,5 pontot gyűjtött ami a maximálisan gyűjthető egység egy hétvégén. Enosz kiemelkedett a mezőnyből bár a Káoszfutamon TomiTA (Haas) megszorongatta.

A bajnoki éllovas kezdte az interjút.

Enosz (Mercedes) Megvan végre az újabb győzelem! Az elmúlt pár verseny nem úgy alakult ahogy azt én képzeltem nem voltam ott fejbe zavart hogy Ádi közeledik és szétestem amit ő rendesen ki is használt. De most nem engedtem. Tiszta lappal nekimentem a hétvégének és minden rendben volt nálam fejbe így meg is lett az eredménye. Mindenhol én voltam a leggyorsabb. Időmérőn, fő futamon , káoszon is szóval ezzel a résszel elégedett vagyok. A versenyembe a fő futamon sok izgalom nem volt elsőként fordultam onnantól csak a gázt kellet nyomni. A káosz már más volt de jól sikerült a rajt és utána is jól jöttek a dolgok. Gyorsabb voltam mindenkinél a pályán és előre is tudtam törni. Tudtam hogy hamar előre kell mennem mert TomiTA (Haas) a káosz futamok királya és ha előre tud menni akkor szerez annyi előnyt ami behozhatatlan. De most sikerült és ennek nagyon örülök. Geri remek munkát végzett a hétvégén fő futam 3. hely és a káosz 4. Rengeteg pont a csapatnak így szerintem jó úton haladunk a Mercedes csapatbajnoki címe felé. Ádi nagyon erős volt az elmúlt versenyeken de most vissza jöttem a csatába. Újra átvettem a tabellán a vezetést ha jól számolok de csak 1-2 ponttal ami nagyon szoros. Úgy gondolom meg semmi nem dőlt el bárki lehet bajnok és én mindent megteszek majd hogy az a bárki én legyek.

A cimvédő Gonosz egyre jobb teljesítményre képes és kezdi megtalálni tavalyi önmagát.

Gonosz (Alfa Romeo) Mindkét futamon dobogóra tudtam állni aminek nagyon örülök. Az időmérővel nem vagyok elégedett hiszen nem volt említésre méltó köröm a q3-ban így csak a 10. helyről rajtolhattam. A Főfutamon sikerült ki maradnom mindenből és kényelmes előnyt tudtam szerezni a mögöttem lévőkkel szemben. Gerihez tudtam hogy 6mp-en belül kell maradni és akkor meglesz a 2.hely a büntetései miatt. Összességében sikerült sok pontot hoznom Tomin (Haas) És Vortexen (Ferrari) bízom benne a szezon végéig tudok harcolni velük a 4. helyért.

Geri a Hungaroring káoszon elkövetett hibája óta iszonyatosan stabilan versenyzik.

Geri (Mercedes) A futam jól sikeredett számomra is és a csapatnak is. Amint láttam hogy Ádi balesetet szenvedett tudtam hogy ez az a futam ahol mindent bele kell adnom hogy értékes pontokat tudjak szerezni. Elégedett vagyok mint a csapat mint az egyéni teljesítményemmel. Gratulálok mindenkinek !

Mennyire fogja befolyásolni a versemyeidet Enosz és Ádi pozíciója a pályán?

Én az egész szezon alatt igyekszem minden versenyzőt kizárni a fejemből és egy jó magabiztos tempót szeretnék futni minden versenyen aztán meglátjuk hogy hova érek oda a szezon végére.

A harc tovább folytatódik Hollandiában vajon ki fog állani a tabella élén a futam után? Erre a kérdésre választ kapunk az élő adás alatt amely 18:30-kor kezdődik a Facebookon az oldal pedig nem más mint a Lvl Up hivatalos Facebook oldala.

Sok sikert kívánok minden pilótának.

Szécsi Árpád