(S2) SOCHI - Ádi, Vortex, Zoli

2020.10.23

Vasárnap Szocsiba látogatott a mezőny és egy elképesztő futam alakult ki a végére. Ádi Vortex és Zoli pezsgőzhetett a dobogón. A futam végére megérkezett az eső és fel kerültek az intermediet gumik de a győztes Ádi és a 3. helyezett Zoli slickeken teljesítette a futamot. Vortex az átmeneti esőgumin sokkal gyorsabb volt de Ádit már nem sikerült elkapnia. Enosz kiesése és Geri jól szereplése miatt nagyon szorossá alakult a bajnokság. Geri átvette a vezetést és a 3 pilóta között 3 egység van.

A győztes Ádit (Racing Point) nem sikerült elérni. Korábban azt nyilatkozta a bajnoki címre gondolni sem mer. Most pedig mikor szót váltottam vele elmondta szeretné megnyerni a bajnokságot.

A második helyezett Vortex (Ferrari) a polebol indulhatott.

Jól alakult Sochi. Az időmérőn megnyertem a Q1-et. A Q2-es köröm ugyan nem volt az igazi, de szerencsére nem forgott veszélyben a Q3-ba jutás és végül meglett a pole! Alkalmasnak tartom magam pole-okra és győzelmekre, de nem én vagyok a leggyorsabb versenyző a mezőnyben, szóval mindenképpen nagy öröm volt, mindenki előtt végezni a kvalin. Érdekes, hogy mindkettő rajtelsőségemet átmeneti időjárási körülmények között szereztem, pedig nem tartom magam esőmenőnek. Talán hamarabb tudtam alkalmazkodni, és jókor kezdtem meg a köröm. A verseny igazi hullámvasút volt. Ledobott az internet a rajt előtt, de végül megtarthattam az első helyet. Aztán Ádi (Racing Point) megelőzött, majd megtörte a szárnyát így visszaelőztem. Ekkor jött az első biztonsagi autó. Majd az újraindítás után Enosz (Mercedes) előzött meg, aki kiment a boxba majd fél kör múlva ismét a safety car, így Enosz nagyon hátra esett. Ekkor tudatosult bennem, hogy a fél mezőny már teljesítette kerékcseréjét az első SC alatt, így a 10. helyről kellett felkapaszkodnom. Kihívás volt, de nagyon élveztem. Persze amikor visszaértem a második helyre, megtörtem a szárnyam. Az volt a szerencse, hogy a vizesedő pálya miatt mindenki lassú volt, és sokan kimentek a boxba, így nem veszítettem olyan sokat. Szóval ismét fel kellett zárkózni a hatodik helyről, ami szintén sikerült. Ha nincs a szárnytörés, talán Ádi is meg lehetett volna, hisz Ő száraz gumin maradt, de amennyiszer azt hittem, hogy elment a futamom, annyiszor derült ki, hogy mégsem szóval boldog vagyok. Ádinak gratulálok a győzelemhez, Gerinek pedig, hogy megelőzte Enoszt a tabellán. Jó 50 pont hátrányból figyelem őket, remélem a szezon végére oda érhetek.

Japánban még nem versenyeztem, de egy nagyon gyors es élvezetes pálya. Nagyon szűk, és ha lemész a pályáról azonnal büntet, szóval nehéz helyszín. Szükséges, hogy bízz az autóban. Várom már a folytatást!

Zoli (Haas) ismét a dobogón

Sok mindent nem tudok elmondani a futamról csak annyit hogy izgalmas volt főleg a verseny vége. Örülök hogy 3. tudtam lenni. Ebben a szezonban nem várok sokat magamtól mert elősször hozzá kell szoknom a pàlyákhoz, de mivel én nem szoktam egyedül gyakorolni így csak esténként a többiekkel gyakorlok csak a pályára. De a következő szezon egy kicsivel jobb lesz mert akkor már kicsivel magabiztosabb leszek a pályán.

Vasárnap Japánban a Suzukai aszfaltcsíkon fog versenyezni a mezőny. A pályán rendkívül izgalmas csatákra számítok. A mezőny erősebb mint valaha és bárki oda tud érni a pontszerző helyekre.

18:30 perckor kezdődik az élő közvetítés a Lvl Up hivatalos Facebook oldalán. Tartsatok velünk.

Szécsi Árpád