(S2) MEXIKO - Enosz, Ádi, Geri

2020.12.11

Enosz (Mercedes) győzött Mexikóban a Főfutamon, mégsem vezeti a bajnokságot. Ádivettel (Racing Point) lett a második és Geri (Mercedes), a bajnoki éllovas a harmadik. Izgalmas futamra lehetett számítani Mexikóban, ami meg is történt. Az időmérőn Enosz egy űridővel elfoglalta az első rajtkockát. A futamon az élmezőny Enosz vezetésével nagy előnyre tett szert az üldözőkkel szemben. A versenyt vezető Enosz hibázott és megtörte a Mercedesét, ami miatt a boxba kényszerült. Ekkor úgy nézett ki nem lesz esélye a győzelemre. Szecskamester (Williams) balesete miatt azonban bejött a Sc és össze rázta a mezőnyt. A futamon Ádit intette le elsőként a kockás zászló, de a büntetések miatt Enosz átlépte őt, aki ismét büntetés nélkül ment végig a pályán. Káoszfutamot Geri nyerte TomiTA (Haas) előtt majd őket követte Ádi. Enosz egyéni hiba miatt kiesett a futamon.

Enosz kezdte az értékelést a futamról.

"Hát eléggé változatos egy futam volt. A tempóm jobb volt mint bárkié a pályán, az időmérőt is sikerült fél másodperces előnnyel nyerni, így nem aggódtam sokat. A versenyen az volt a stratégia, hogy ne kapjak büntetést. Ez sikerült is. Aztán láttam hogy a körülöttem versenyző pilótáknak van büntetése így bíztam magamban. Egész verseny alatt nagy probléma volt a lekörözött pilótákkal, mert nem nagyon akartak lehúzódni, ami nagyon zavaró volt. A 18. körben viszont sajnos hibáztam és megforgott az autó, letört a szárnyam és mentem is be a boxba. Utána bíztam a tempómban és csak mentem. A biztonsági autó sokat segített és összerázta a mezőnyt. Utána előre mentem láttam, hogy Ádinak van 6mp büntetése. Tudtam, hogy innentől nem kell kapkodnom így csak tartottam a tempót vele és így nyertem meg a versenyt."

"A Káoszfutam nem volt valami jó. A rajtnál Máté (Racing Point) rámzárt, utána boxban lassú volt a csere, aztán hátulról kellet feljönni majd előttem keresztbe állt Dani (Alfa Romeo), Máté így újra megelőzött, szóval tiszta káosz volt. Fáradt is voltam már és a 3-as kanyarba megcsúsztam és a falban végeztem. Ettől független egy jó hétvége volt."

Ádi egyik szeme sírhat a másik pedig nevethet hiszen hiába a 2 dobogó neki így sem tudott közeledni a két Mercedeses pilótára.

"A Mexikói pálya nem a kedvencem. Az edzéseken nem volt rossz tempóm ezért úgy vágtam neki az időmérőnek, hogy akár még esélyem is lehet az első helyre. A második helyet sikerült megszereznem. Úgy gondolom ez egy jó eredmény volt. A versenyen nem sikerült lerajtolnom Enoszt aki megszerezte a pole pozíciót. A box-kiállások után az élre kerültem de a büntetések miatt nem tudtam megnyerni a versenyt. Gratulálok mindenkinek, jó verseny volt!"

Geri jelenleg 2 egység előnnyel vezeti a bajnokságot. Vajon Rosberg nyomdokaiba lép és bajnokként távozik a ligából?

"Igen számomra nagyon sokat nyújtott az egész liga és örülök, hogy egy ilyen nagyszerű társaságnak lehettem a tagja. Igyekszem Rosberg nyomdokaiba lépni megpróbálok maximális teljesítményt nyújtani a maradék futamokon és meglátjuk mire lesz elég."

"Érdekes hétvége volt. Azt kell, hogy mondjam mindenkinek erős tempója volt, de most igazán kiemelném a két legnagyobb riválisomat Ádit és Enoszt hiszen nagyon erős tempójuk van és nagyon meg kellet küzdenem a hétvégi teljesítményért. ",

Gratulálok a dobogósoknak! Vasárnap az egyik legrégebbi versenypályára látogat a mezőny. A két futamnak otthon adó pálya Silverstone lesz. Gyors és technikás pálya hosszú egyenesekkel és gyors kanyarokkal. Szeretnéd nézni a futamot? Tarts velünk és megmutatjuk Magyarország egyik legjobb Ps4-es ligája hogyan is versenyez. A közvetítés Vasárnap 18:30 perckor kezdődik a helyszín pedig a LvL Up hivatalos Facebook oldala. Kérdésed van a futam alatt? Tedd fel nyugodtan kommentben és válaszolunk rá. Sok sikert mindenkinek és kellemes kikapcsolódást a nézőknek.

Szécsi Árpád