(S2) Következő verseny - Vietnam

2020.11.21

USA után egy új pályára látogat az F1 Trust liga mezőnye, méghozzá Vietnámba. Az nem igaz, hogy a versenyzőknek nincs tapasztalatuk a pályával kapcsolatban, hiszen a Szezon 2 előtti kvalifikációt többek között ezen a pályán rendezték, igaz, versenyt még nem futottak itt a srácok.

Mindenek előtt érdemes szót ejteni róla, hogy vasárnap 18-an állnak rajthoz. Míg az Alfa Romeo az USA-ban nyerni tudó Gonoszt kénytelen mellőzni a Covid-19 fertőzése miatt (ezúton is jobbulást kívánunk, Lambo (Ferrari) is távol marad ezúttal. Helyettesítés nem lesz Vietnámban.

A 19 versenyből álló szezon 15. állomásához úgy érkezünk meg, hogy Geri (Mercrdes) továbbra is vezeti a tabellát, ráadásul nagyobb előnnyel, mint ahogy USA-ba megérkeztek. Geri már szűk 15 pont előnnyel áll csapattársa, Enosz előtt és jelentősnek mondható 26 pont előnnyel a másik rivális, Ádivettel (Racing Point) előtt. Persze egy rosszul sikerült futam elég ahhoz, hogy Geri elveszítse előnyét, ám ha abból indulunk ki, hogy Geri zsinórban 14 verseny óta végez a TOP5-ben, ebből 8-szor a TOP3-ban, akkor kijelenthetjük, hogy Ő a legesélyesebb jelenleg a bajnoki cím megszerzésére. Természetesen Enosz és Ádivettel mindent megtesz majd a végső győzelemért, de hiba már nem fér bele.

A fent említettek miatt Gonosz ugyan kiszáll a harcból ezen a héten, TomiTA-nak (Haas) és Vortexnek (Ferrari) így viszont remek lehetőség befogni az Alfa Romeo színekben versenyzőt, illetve előnyt kiépíteni a másikkal szemben. Vortex ezúttal megelőzte TomiTA-t a tabellán, de mindössze 4 pont a különbség, szóval érdemes lesz erre is odafigyelni.

A Pori - Cucu (Red Bull) - Luigi -Szemi (Alpha Tauri) tengely pedig talán a legszórakoztatóbb csatának ígérkezik. Azon túl, hogy az Alpha Tauri üldözi a Red Bullt a tabellán, Cucu épp most előzte le Luigit Usában. Továbbá a Heligo Kupában Pori es Luigi fej-fej mellett állnak az első helyen, így minden szempontból tétre megy a játék közöttük.

Vietnám, Hanoi Circuit

Hossz: 5,613 km

Kanyarok száma: 23

Főfutam versenytáv: 28 kör / 157,164 km

Káoszfutam versenytáv: 14 kör / 78,582 km

Trust pályacsúcs: 1:34.505 - Enosz (Season 2, Előkvalifikáció)


BéeL