(S2) Következő verseny - USA

2020.11.15

A Zandvoorti dráma után, ami Zoli (Haas) győzelmét hozta, és ahol Ádi (Racing Point) az első helyen kezdte meg az utolsó kört végül kiesett, Enosz (Mercedes) pedig ugyan megnyerte a futamot, de büntetése miatt csak hatodik lett, most ismét összecsapnak a Trust versenyzői. Az amerikai pálya nyitottabb, szélesebb és jóval hosszabb, mint a hollandi. Előzni talán könnyebb, de gumit életben tartani itt sem kis feladat. A szabadedzéseken az rajzolódott ki, hogy többen is szenvednek a pálya igazi tempójának megtalálásával, ezért nagyon nehéz megmondani ki milyen helyekért harcolhat vasárnap este. Talán itt várható leginkább, hogy borul a papírforma.

Jelenleg Geri (Mercedes) vezeti a bajnokságot. Talán meglepődtünk volna ezen, ha Augusztusban azt mondják, 14 forduló után Geri áll majd a tabella csúcsán 7,5 pont előnnyel Enosszal és nem kevésnek mondható 19 ponttal Ádivettel előtt. Geri remek teljesítményt nyújt, az összes versenyen a TOP5-ben végzett eddig, azaz zsinórban 14 versenyen egyszer sem esett ki sőt a pontszerzők első felében végzett, továbbá 2 rajtelsőség és egy futamgyőzelem is áll már a neve mellett. A tabella tökéletesen bizonyítja, amennyiben tartani tudja a formáját megnyerheti a bajnokságot.

Enosz és Ádi között sincs lefutva a meccs. Igazi presztízs csata. A múlt szezonban még csapattársak voltak, egy olyan szezonban ahol nem rúghattak labdába Gonosz (Alfa Romeo) és Zoli (Haas) előbbi győzelmével záruló bajnoki rivalizálásába az egész szezont tekintve. És most ellenfélként a mezőny legelején csapnak össze. Enosz a Szezon 2 eleje óta nagyszerű munkát végez és bizonyítja hétről hétre, hogy bizony ő az egyik legjobb, habár a belgiumi sikerét nem számolva kevésbé fényes az elmúlt hetek teljesítménye, még akkor is, ha a tempóval sosincs gond a Mercedes színekben versenyző Enosznál. Ádi ellentétes szezont fut. A naptár elején nem kifejezetten ő dominált, de a versenytempója már akkor is magára vonta a figyelmet. Ádi aztán lendületbe jött és behozta a hibázó Enoszt. Ha nem történik meg a Zansvoorti baleset, talán borítékolható, hogy előzési pont híján Ádi behúzta volna a legutóbbi futamot, és most ő vezetné a tabellát, ehhez képest 11,5 pont hátrányból várja USÁ-t Enoszhoz képest.

Gonosz Hollandiában átugrotta a TomiTA (Haas) & Vortex (Ferrari) duót, mindössze 6 pont választja el őket egymástól, érdekes lesz figyelni hogyan alakul hármuk csatája.

A Heligo Kupában Luigi menetel, vezeti is a tabellát 24 ponttal. Mindössze 2 pont hátrányból követi őt Pori (Red Bull), de látjuk, hogy a Heligo mezőnyében elenyészőek a különbségek. 2 hete Belgiumban Sanyi (Renault), Hollandiában Lambo (Ferrari) lett közöttük a második és a tabella harmadik helyezettjéről, Sanciról (McLaren) még nem is beszéltünk. Ajánlom figyelembe az ő párharcukat is.

Austin, Amerikai Egyesült Államok

COTA (Circuit of the Amerika)

Pályahossz: 5513 m

Kanyarok száma: 20

Főfutam versenytáv: 154,364 km / 28 kör

Káoszfutam versenytáv: 77,182 km / 14 kör

Season 1 győztes: Gonosz (52:14.625)

Trust pályacsúcs: 1:34.870 HunDani (Alfa Romeo - S1 Káoszfutam)