(S2) Következő verseny - SINGAPORE

2020.09.20

Kihívásokkal teli időszak ez a Trust liga mezőnyének. Miután múlt héten a falakkal határolt gyors utcai pályán, Bakuban versenyeztek, most egy nagyon hasonló aszfaltcsíkra érkeznek abból a szempontból, hogy Szingapúr is egy városi pálya és azonnal bünteti a hibázókat.

A bakui versenyfutásban TomiTA emelkedett ki, aki elsöprő győzelmével jelezte, komolyan kell számolni vele a bajnokságban. Szingapúr, Bakuból kiindulva tökéletes alkalom lehet TomiTA számára, hogy ott folytassa, ahol múlt héten abbahagyta. A Haas friss versenyzője mindössze 6 pont lemaradással üldözi a listavezető Enosz-t (Mercedes), így kettejük párharcára mindenképpen érdemes lesz odafigyelni a villanyfényes futamon.

Izgalmas párharcnak ígérkezik Ádivettel (Racing Point) és Vortex (Ferrari) küzdelme. Miután a tavalyi szezonban is oda-vissza előzgetve egymást a tabellán végeztek a hatodik és hetedik pozícióban, idén ugyan ezt ismétlik meg, de ezúttal a TOP 5-ben. Vortex 0 ponttal kezdte a szezont Magyarországon, Ádi pedig Bahreinben nem tudott rajthoz állni. Abu Dhabiban Vortex került 1,5 pont előnybe, míg Baku után az Osztrák futam győztese számlál 1 egységgel többet a vörös autóban versenyző Vortexnél.

A középmezőny továbbra is nagyon szoros. Billy (McLaren) remekelt Bakuban, ahogy Pori is a Red Bull-al, így lépéselőnybe kerültek a Mateking (Racing Point) Sanyi (Renault) kettőssel szemben, de négyük párharcából bármelyikük kijöhet győztesen. Szingapúr tökéletes helyszín arra, hogy Mátéék javítsanak bakui teljesítményükön.

A mezőny második felében az Alpha Taurikon (Luigi & Szemi) és Sancin lesz érdemes rajta tartani a szemünket, akik gyakorlatilag holtversenyben állnak a bajnoki összetettben. Mögöttük Lambo (Ferrari) érkezik, aki rendre a TOP10-be kvalifikálja magát, így rá is oda kell figyelniük a riválisoknak.

A héten Sancitól hangos belső körökben a Trust Online Paddock. A McLaren színekben versenyző pilóta kontrollerről kormányra váltott, feladva ezzel a TOP10-es reményeit. Baku nagy falat volt a pálya jellege és a nagy eső miatt, amit nem tudott végül megugrani, de a Káoszfutamon így is tudott pontocskát szerezni, miután nem szerzett büntetést. Áldozatát látva többen is csatlakoztak Sanci példájához, Lambo, Sanyi és Soska is Assist nélkül készül a vasárnapi versenyre, csupán a Racing Line-t hagyták meg mankónak. A tempójuk várhatóan jócskán visszaesik a kezdeti időkben, de kíváncsian várjuk mire mennek ők négyen egymással a rekordhosszúságú versenyen! Hajrá fiúk!

Szingapúr, Marina Bay Street Circuit

Hossz: 5065 m

Kanyarok száma: 23

Főfutam versenytáv: 31 kör / 157,015 km

Káoszfutam versenytáv: 16 kör / 81,040 km

Trust pályacsúcs: Zoli - 1:35.507 (Haas, Season 1 Q3)

Season 1 Szingapúr győztes: Sanyi - Red Bull


BéeL