(S2) Következő verseny - JAPAN/SUZUKA

2020.10.23

Túl vagyunk a szezon felén! Tíz versenyen vagyunk túl. Tíz időmérő, tíz Főfutam és tíz Káoszfutam állt rendelkezésre a versenyzőknek ahhoz, hogy bizonyítsák mire képesek. A tizenegyedik fordulónak Japán ad otthont.

Aki követi a tabella alakulását és a futamokat Magyarország óta, az pontosan tudja, hogy az első pillanattól kezdve Enosz (Mercedes) dominál. A Mercedes színekben versenyző bajnokaspiráns a 10 futamból legtöbbször Ő tudott győzedelmeskedni, szám szerint 4szer (+1 Káoszfutam győzelem). Ezen felül még ennél is több, 5 db pole pozició, és összesen 6 dobogós helyezés áll a neve mellett. Azonban Oroszországban letaszították a tabella éléről, igaz csak 0,5 pont a hátránya csapattársához és testvéréhez képest, Gerihez, aki 216,5 pontot számlál. Geri 2 pole, 1 győzelem és 5 dobogó tulajdonosa. Ha a tabella nem lenne elég szoros, akkor a harmadik helyen tanyázó Ádivettel (Racing point) mindössze 3 pont lemaradással, 213,5 ponttal rendelkezik ebben a pillanatban. Ádi az időmérős győzelmek tekintetében 1 egyseget számlál, viszont 3 Főfutam győzelme, és 3 Káoszfutam győzelme tökéletesen mutatja, az egyik legnagyobb esélyese a Season 2nek. A Racing Pointtal Ő is 6 dobogót szerzett, akár csak Enosz.

Pole pozíciót Vortex (Ferrari) tudott még gyűjteni 2 alkalommal a TOP3-on kívül, futamgyőztesnek pedig az előbb említett Vortex, és TomiTA (Haas) hívhatja magát. Pódiumon állt még Gonosz (Alfa Romeo) 4 alkalommal, Zoli (Haas) 2 alkalommal és Loadmaxx (Williams) 1 alkalommal, aki már egy Káoszfutamon is tudott győzedelmeskedni.

A tabellára tekintve szoros csatát vív még egymással Pori (Red Bull) és Billy (McLaren), de a Loadmaxx - Sanyi (Renault) - Szecskamester (Williams) - Szemi (Alpha Tauri) négyesre is érdemes lesz figyelni Japánban. A csapatverseny tekinteteben a Williams és a McLaren harca a legkiélezettebb jelenleg.

Japán, Suzuka Circuit

Hossz: 5 807 m

Kanyarok száma: 17

Főfutam versenytáv: 27 kör / 156,789 km

Káoszfutam versenytáv: 13 kör / 75,491 km

Trust pályacsúcs: Nem jegyzett

BéeL