(S2) Következő verseny - Hollandia

2020.11.12

Atyaég! 13 forduló után 3,5 pont! Csupán 3,5 pontos különbség látható a tabella csúcsa és a harmadik hely között. Ebben a 13 fordulóban kirajzolódott, hogy Enosz, csapattársa Geri (Mercedes) és legfőbb riválisuk Ádivettel (Racing Point) uralja a mezőnyt. Az első 10 menetben végig Enosz állt az élen, sokszor hihettük, hogy befoghatatlan. Aztán az Orosz futam után egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy Geri áll az élen, rá egy héttel Japánban már Ádivettel vette át tabella első helyét, majd most Belgiumban ismét Enosz kerekedett felül riválisain. A bajnoki csata színességét jól mutatja, hogy ameddig Enosz és Ádi a nyers erőben és tempóban tűnik ki igazán a mezőnyből, hiszen győzelmek tekinteteben 5-5 az állás közöttük, tehát a 13 futamból 10et a Season1ben alkotott McLaren csapattársak valamelyike nyert meg, addig Geri egyetlen egyszer sem végzett TOP5-ön kívül, ami viszont Enosz és Ádira nem igaz. És most itt vagyunk. 3,5 pont. Ennyi a különbség. Azon a szinten, ahol ezek a srácok játszanak, gyakorlatilag semmi. Versenyenként 20, 30 de nem ritka, hogy 40 pontokat szereznek. Zandvoort nagyon nagy jelentőséggel bíró állomás lesz a bajnoki cím szempontjából. Kire fogadtok?

Az élen járók mögött ismét egy 3-as felállást láthatunk. TomiTA (Haas), Vortex (Ferrari) és Gonosz (Alfa Romeo) között még semmi sincs lejátszva. Érdemes figyelni őket, mert nagy meccs várható közöttük a negyedik helyért, vagy ki tudja? Szerintetek valaki oda érhet Enoszékra?

A Tabellára tekintve a Pori (Red Bull) - Mateking (Racing Point) - Loadmaxx (Williams) párharc is izgalmasnak ígérkezik a TOP10ért. Írjátok meg nekünk kit láttok esélyesebbnek!

Vasárnap 18:30 kor Zandvoort! Ne hagyd ki!

Hollandia, Zandvoort, Zandvoort Circuit

Hossz: 4,259 m

Kanyarok száma: 14

Főfutam versenytáv: 36 kör / 153,324 km

Káoszfutam versenytáv: 18 kör / 76,662 km

Trust pályacsúcs: 1:09.626 (Vortex - GOLD válogató)


BÉEL