(S2) következő verseny - CANADA

2020.11.29

Következő verseny: Kanada

Season 2 16/19

A véghajrához érkeztünk. Az utolsó fordulók egyikének Kanada ad otthon. Több szempontból is izgalmas helyszínnek ígérkezik a montreáli. A gyors sikánokkal tűzdelt aszfaltcsíkon órási tempót diktál a mezőny, amit veszélyessé tesz a falak közelsége. A gyors tempó érdekében nem csupán a fallal való ütközést, hanem a pályalevágást is kockáztatják a versenyzők, így kulcsfontosságú lesz, hogy ki tudja a legnagyobb átlag tempót lehozni hiba nélkül.

Mostanra megszokhattuk Geri (Mercedes), Enosz (Mercedes) és Ádivettel (Racing Point) küzdelmeit az élen, amelynek új fejezete sorsdöntő lehet Kanadában. Aki bajnok akar lenni, nem hibázhat. Ezzel együtt a pálya fent enlített nehézségei miatt sokan odaérhetnek a TOP3-on kívülről is. Főleg úgy, ha az eleve sok kihívással járó futamon bekövetkezik a versenyzők rémálma is, az eső, ami Montreálban nem ritka jelenség.

Kanadán túl egészen biztosan ellátogat a mezőny a híres Silverstonbe-ba, és a jellegzetes Albert Parkba, Ausztráliába, amit általában szezonnyitóként ismerhetünk, esetünkben azonban vélhetően a bajnoki cím megszerzésének és a Szezon 2 lezárásának fog otthont adni. Németország, amely nem szerepel az F12020 szoftverben, mivel a hivatalos F1 naptárban idén nem kapott helyet, kiesni kényszerül a naptárból. A futam helyettesítve lesz, a kérdés, hogy melyik helyszín ugrik be a véghajrára. A brazíliai Interlagos, a Francia Paul Ricard vagy mexikói nyomvonal is befutó lehet, de még Monaconak is van esélye részévé válnia a Season 2 naptárának. Te melyik helyszínen látnád szívesebben a mezőnyt?

Kanada, Montreál

Gilles Villeneuve Circuit

Kanyarok száma: 15

Pályahossz: 4 361 m

Főfutam versenytáv: 36 kör / 156,996 km

Káoszfutam versenytáv: 18 kör / 78,498 km

Trust pályacsúcs: 1:08.739 - Gonosz (Season 1 - Q3)

Season 1 győztes: Gonosz (Alfa Romeo - 43:07.362)


BéeL