(S2) Következő verseny - Baku

2020.09.13


Baku, Season 2, 5/19.

Egy héttel Abu Dhabi után ismét folytatódik a Trust liga Season 2, ahol Bakuba látogat a mezőny az ötödik forduló alkalmából. A városi pálya híres a kis hibákat is keményen büntető falairól, a szűk vonalvezetéséről a vár körül vagy éppen a 2km hosszú célegyeneséről.

A Safety Car szinte biztos, annyira kevés kell hozzá, hogy megtörténjen a baj. Éppen ezért nagyon fontos lesz, hogy az időmérőn lesz e, aki baleset miatt félbe hagyni kényszerül az időmérőt, vagy hogy verseny közben ki hogyan olvas a sorok között és hogy alakítja a stratégiáját, illetve nagyon sok pozíciót lehet nyerni egy tiszta futammal. Minden kétséget kizáróan az összes versenyző a koccanás mentes versenyében bízik, ám Baku hamar szedi áldozatait. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy ki lesz elég stabil egy jó eredményhez?

Ha valaki nyerni akar, akkor nem elég a stabilitás, tempóra is szükség lesz. Enosz (Mercedes) zsinórban a második győzelmét szerezte Abu Dhabiban, ezzel a harmadik győzelmét gyűjtötte be 4 verseny alatt. 40 pontos előnye kényelmes, de nem behozhatatlan. Első számú kihívója TomiTA (Haas), aki továbbra sem tudott dobogóra állni Főfutamon, ám zsinórban harmadszorra nyeri a Káoszfutamot. Mindössze 8 pont lemaradással követi őt a harmadik helyen Geri (Mercedes), 11 pont hátrányban Vortex (Ferrari), míg az ötödik helyen tanyázó Ádivettel (Racing Point) is csak 12,5 ponttal áll TomiTA mögött.

A hetedik helyen lévő, regnáló bajnok Gonosz (Alfa Romeo) és Ádivettel csapattársa, a 11. pozícióban lévő Mateking (Racing Point) között alig van különbség. Gonosz, Pori (Red Bull), Billy (McLaren), Sanyi (Renault) és Máté 5 ponton belül helyezkednek el egymáshoz képest. Szorosan alakul tehát a középmezőny.

Izgalmas, hosszú káosz futamokra számíthatunk! Ne hagyd ki!

Baku, Azerbajdzsán

Baku City Circuit

Hossz: 6003 m

Kanyarok száma: 20

Főfutam versenytáv: 24 kör / 156,078 km

Káoszfutam versenytáv: 13 kör / 78,039 km

Trust pályacsúcs: 1:38.147 - Enosz (McLaren, Season 1, Quali)


BéeL