(S2) Következő verseny - Abu Dhabi

2020.09.04

Season 2, 4/19.

Vasárnap folytatódik a Trust liga. Magyarország, Ausztria és Bahrein után ezúttal Abu Dhabi következik. A Trust liga berkein belül leggyorsabban megfutott kör Zoli (Haas) nevéhez fűződik, aki a Season 1 utolsó furdalójában, a Q3-ban 1:34.417 ezredmásodperc alatt teljesített egy kört. Az nem kérdés, hogy mint ahogy megszokhattuk, minden hétvégén megdől a pálya csúcs, a kérdés, hogy mennyivel?

Abu Dhabi versenyhetének egyik legfoglalkoztatottabb témája Szemi, aki (kivételesen, merthogy nem jellemző rá) ámokfutott Bahreinben és 3 baleset okozásában is vétkesnek találták a versenybírók. Az Alpha Tauri színekben versenyző Szemi 8 büntetőpontot kapott, 10 esetén automatikusan eltiltásra kerül az időmérőtől, így Szeminek fokozott figyelemre lesz szüksége, hogy szezonban már ne kerüljön a bírák szeme elé.

A hét elején Enosz fogalmazott meg éles kritikát a Haas-szal szemben, miszerint véleménye szerint Zoli egyfolytában hibázik, TomiTA pedig tapasztalatlanul versenyzik és össze kell szedni magukat, mert ezzel a teljesítménnyel nem fogják tudni felvenni a versenyt a bajnoki címért. Az eset fájó ütésként hatott a bajnoki kihívókra, de talán ennek eredményeképpen egy magukat felszívó, könyörtelen, agresszív és pokolian gyors Haas-t láthatunk, akik elkapják a Mercedest! Kíváncsian várjuk!

A tabellát 30 ponttal vezető Enosz kritikája ellenére TomiTA a második helyet foglalja el megszerzett 65 pontjával az összetettben, elsősorban a két Káoszfutam győzelmének köszönhetően. Mögötte kezd igazán szoros lenni az élmezőny, Geri a másik Mercedesszel 52-t, Ádivettel (Racing Point) 48-at, Vortex (Ferrari) pedig 42,5 pontot számlál.

A középmezőny annyira szoros, hogy garantált, nem marad így a tabella a negyedik forduló után szóval mindenkinek megvan a lehetősége, hogy egy szép eredménnyel előre ugorjon már itt Abu Dhabiban. A legszorosabb állás jelenleg a Sanyi-Mateking-Pori trió, 17,5 - 16,5 - 15,5 ponttal. Érdemes lesz rájuk oda figyelni.

A csapatverseny első három helyezettje változatlan, a Mercedes óriási előnnyel vezeti a tabellát, mögöttük a Haas majd a Racing Point. A hatodik helyről a negyedikre ugrott előre Bahreinben a Ferrari, elsősorban a McLaren kárára, akik a hatodik helyre csúsztak vissza. A Renaultnak pedig sikerült elmozdulniuk a mezőny végéről, Abu Dhabiban a hetedik legjobb csapatként érkeznek, míg a kilencedik helyen a Red Bull találta magát, így fontos Poriéknak a pontszerzés.

Vasárnap 18:10 tartsatok velünk, és kövessétek a Trust bajnokság következő fejezetét élőben!

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirségek

Yas Marina Curcuit

Pályahossz: 5554 m

Kanyarok száma: 21

Főfutam versenytáv: 28 kör / 155,512 km

Káoszfutam versenytáv: 14 kör / 77,756 km

Trust körrekord: 1:34.417 Zoli (Haas - Season 1, Q3)

BéeL