(S2) Hollandia - Zoli, Gonosz, Geri

2020.11.12

Drámát láttunk Hollandiában

A verseny utolsó szakaszában a tabella TOP3 helyezettje, Ádi Enosz és Geri csaptak össze. Az utolsó kört még ebben a sorrendben kezdték meg ám az idegtépő és izgalmas tabella éléért folytatott harcban Ádi és Enosz balesetezett, amelyben Gerinek is tört az autója. Végső soron Ádi kiesett, Enosz megbüntették így a hatodik lett, Geri pedig a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

Így a hétvége szerencse fia Zoli (Haas) lett. A Főfutam utolsó körét a 4.helyen kezdte meg, mégis ő a győztese a Holland Főfutamnak.

"Szerintem egy jó és izgalmas versenyen vagyunk túl megint. Az 50%-os verseny eredményemmel nem szeretnék úgymond dicsekedni mert ha nem ütközik össze az utolsó körbe Enosz és Adivettel majd ezt követően Geri akkor nem lettem volna a dobogón. De hát történt ami történt.

A 25%-os versenyen nekem a idő előrejelzés azt mutatta hogy a futam végefelé esni fog így úgy gondoltam hogy a közepes gumi jó taktika lesz. De hát egyértelmű hogy mikor rákészülök hogy esni fog akkor nem esik. Így a maradék 5 körben muszáj voltam bejönni a lágy gumikért de így sajnos Gonosz megelőzött és már nem volt elég kör ahhoz hogy vissza szerezzem a 2. helyet. 

Végeredményben egyszer szerencsém volt egyszer nem, de örülök hogy ilyen hosszú idő után fel tudtam állni a dobogóra."

Gonosz a cimvédő szintén elégedett lehet a második helyével.

Egy új pálya, új vonalvezetéssel, nagy kihívás elé állított. Egész héten nem találtam a tempót, se az autó bállítást, így nem is reménykedtem nagy dolgokban. Aztán jött a vasárnap, essünk neki mégegyszer futam előtt pár órával. Szokásos módon az autót inkább stabilra, mint gyorsra állítottam be, ami meglátszott az időmérős eredményemen is. Bár a Q3-ban a héten előrször sikerült 1:09-es kört mennem sajnos így is csak a 10. helyre volt elég. 

A Főfutamon viszonylag stabilan és kiegyensúlyozottan tudtam menni, kivéve azt az egy esetet leszámítva mikor az első kanyarba rátettem a rázókőre és megforogtam. Szerencsére csak egy pozíciót buktam vele. A táv felétől beálltam Zoli mögé, megelőzni nem sok esélyem volt, viszont tartalékolni és húzatni magam kiváló lehetőség. Az utolsó körös balesetnek és Enosz büntetésének köszönhetően végül ebben a szezonban nem először a második helyen végeztem. 

Mivel ezen a pályán nagyon nehéz előzni, így a káosz futamon már a második körben kimentem a közepes gumikért, hátha egyedül autózva a mezőny elé tudok vágni. Végezetül jó döntés volt és a második helyen sikerült célba érnem.

Geri egy vegyes hétvégén van túl hiszen újra az élre állt de akár nyerhetett is volna ha nem keveredik bele abba a balesetbe.

Hat nagyon rosszul indult számomra a futam és a vége felé elég jól zárkóztam fel én is és a csapattársam Enosz is. Sajnos Ádi pont elém vágódott vissza de erről persze nem tehetett. Letört a szárnyam nagyon nehéz utolsó 2 szektor volt, igyekeztem tartani a pozíciót.

Semmit sem jelent hogy én állok a tabella élen hiszem versenyről versenyre változik a tabella.

Vasárnap a Trust pilótái kiugranak egy Amerikai futamra Austinba. A pálya első szektora szinte teljesen megegyezik Suzuka első szektorával. A pályán van több előzési pont így valószínűleg izgalmas futamot és vegyes taktikákat láthatunk. Ha te sem szeretnél lemaradni a futamról tarts velünk Vasárnap 18:30 perckor kezdődő elő adásba melyet a Lvl Up hivatalos Facebook oldalán találtok.

Sok sikert minden pilótának.

Szécsi Árpád