(S2) GOLD MONZA - Ádivettel, Geri, Loadmaxx

2020.10.08

Monza Adivettel (Racing Point) elsöprő sikerét hozta. Behúzta a Főfutamot, a Káoszfutamot és mind a kettő versenyen övé volt a verseny leggyorsabb köre is. Ha ez nem lenne elég, mivel büntetés sem volt a neve mellett, további 1,5 pontot kapott, így a lehető legtöbbet, 40,5 pontot gyűjtött Monzában.

"Már nagyon vártam a monzai versenyt, mert az edzéseken elég jól mentem. - mondta Ádi. A fő versenyen sikerült mindent úgy csinálnom, ahogy elterveztem. Izgultam, hogy ne csináljak valami hibát, de végül minden jól alakult. Szeretnék gratulálni a versenytársaknak is, nyilván én most nagyon élveztem a versenyeket. Jó futam volt, jó csatákkal. Annak is örülök, hogy a tesóm (Loadmaxx) is dobogós lett. A fordított rajtrácsos futamon kellett a szerencse is néha, de igazából azt éreztem, hogy végig az irányításom alatt tartottam mindent. Az külön öröm, hogy sikerült mindkettő futamon a leggyorsabb kör is és időbüntetést sem kaptam." - zárta gondolatait a kétszeres futamgyőztes, aki eredményével átugrotta TomiTA-t (Haas) és Vortexet (Ferrari) a tabellán, így a harmadik helyen találta magát.

A Poleból induló Geri ajándéknak is felfoghatta kitűnő eredményét, miután a hétvégén ünnepelte születésnapját. A versenyen azonban sokkal inkább a második helyért csatázott Loadmaxxal, amelyet sikerrel vett, így őt illeti az ezüstérem.

"Nagyon elégedett vagyok ismét a hétvégi teljesítményemmel, de igazából csak az időmérővel! A verseny nagyon rosszul alakult számomra így lemaradtam ismételten a futam győzelemről, de hétvégéről hétvégére egyre összeszedettebbnek érzem magam, szóval remélem mihamarabb meglesz az a futamgyőzelem!" - fejtette ki gondolatait a tabella második helyén tanyázó Geri.

A harmadik helyet Loadmaxx szerezte meg, aki mindössze a harmadik versenyét teljesítette a ligában és már egy Káoszfutam győzelem Kínából és egy dobogó Monzából áll a neve mellett.

"Az időmérőn elégedett voltam a tempómmal, úgy éreztem hogy meg lehetett volna a 2.rajthely, viszont elrontottam az utolsó gyors körömet, de örültem a 4.helynek is. A versenyen jól jöttem el a rajtnál és pár körrel később Geri elé sikerült kerülni viszont ekkorra már összeszedtem 6mp büntetést és nagyon nyomtam neki. Emiatt volt egy megforgás az Ascari kijáratán, aminél abszolút szerencsésnek érzem magam, hogy megúsztam törés nélkül és végül harmadik lettem, ami egy nagyon jó eredmény. A második versenyen jó volt a startom viszont sajnos szűk helyre kerültem az 1-es kanyarban így saját hibámon kívül ugyan, de letörtem a szárnyam és ezzel el is buktam a jó eredmény lehetőségét végül az eddigi legjobb csatámat vívtam Enosszal a 9.-8. helyen, de ez sok pontot nem ért összességében. Elégedett vagyok, de mindkét verseny sikerülhetett volna jobban, a csapatunk viszont remek pontokat szerzett és külön gratulálok csapattársamnak Szecskának, aki remekül ment a hétvégén és úgy érzem jó esélyünk van arra, hogy előre kerüljünk a csapatbajnokságban." - fejezte be értékelését az szupergyors újonc.

Szívből gratulálunk a győzteseknek!


BéeL