(S2) GOLD - Singapore - Vortex, Gonosz, Enosz

2020.09.22

Új futamgyőztest tudhat köreiben a Trust mezőnye, miután Vortex (Ferrari) megszerezte Szingapúrban első győzelmét. Vortex a negyedik versenyző Enosz, Ádi és TomiTA után, aki nyerni tudott az eddig lezajlott 6 fordulóban. A második helyen bő 24 másodperccel lemaradva Gonoszt (Alfa Romeo), további nyolc másodperccel később Enoszt (Mercedes) intették le a harmadik helyen.

"Nagyon örülök." - kezdte értékelését Vortex. "Nagyon szerettem volna megszerezni az első győzelmet. Hiába jártam már hozzá közel Bahreinben és Abu Dhabiban, semmire sem volt garancia. Számomra ez egy tökéletes verseny volt, mindenki ilyet kíván magának. Azt gondolom ezt a versenyt a Q2-ben nyertem meg, ahol a sárga gumikkal tudtam továbbjutni, így kényelmesen tudtam egy kiállással megcsinálni a futamot. A rajtom rossz volt, visszaestem a negyedik helyre, de nem izgultam. Az autók szépen eltűntek előlem a boxba, és utána nem tudtak utolérni. Örülök, hogy nem volt Safety Car, így kényelmesen menedzselhettem a gumikat, az ERS-t és úgy általánosságban a tempómat. A Káoszfutam már mindegy volt, gálaversenyzésnek fogtam fel, semmi sem ronthatta el a kedvem. Vissza is estem a 19. helyre az első körös balhé után, plusz a Safety Car alatt összeszedtem 10 mp büntetést, de csak toltam neki, és végül hatodik lettem. Örülök neki. Most Kínába megyünk, nekem valamiért mumus az az aszfaltcsík, szóval a TOP10-zel elégedett leszek. Gratulálok a dobogósoknak. Hajrá Ferrari!"

Vortexhez hasonlóan Gonosz is a közepes keverékű gumikon rajtolt, és szintén egy kiállással teljesítette a futamot.

"Ez a pálya számomra csak annyiban különbözik Baku-tól, hogy még annyira se szeretem." - vágott bele a közepébe tőle megszokottan "érzelemdúsan" a regnáló bajnok. "A versenyen mindenképpen sárga gumin akartam rajtolni, így a Q2-ben kizárólag ezen a keveréken próbálkoztam, de sajnos az utolsó pillanatban Tominak (TomiTA - Haas) sikerült egy gyors kört futnia és végül a 11. helyen zártam az időmérőt. A rajtot követően beszorultam Pori mögé, akit a játék sajnos kidobott és pont rosszkor engedte vissza. Kikerülni nem tudtam, balról a fal volt, jobbról meg hárman is elmentek mellettünk. A 4. körben egyszer csak a 4. helyen találtam magam. Innentől kezdve nem volt más hátra, mint koncentrálni és hibamentesen végigcsinálni a versenyt. Ennen köszönhetően végül ismét a 2. helyen sikerült célbaérnem Baku után. A 25%-os verseny rajtja valóságos káosz volt, jött is az SC. A legnagyobb hülyeség ilyenkor nem gumit cserélni, azonban úgy gondoltam, piros gumival hátha ki tudok annyi előnyt autózni, hogy a kerékcserét követően jó pozícióba tudok majd visszajönni. Nem így lett. A 13. helyre értem vissza, de végül a 4. helyig küzdöttem fel magamat. A következő pálya Kína, nincs vele bajom." - zárta gondolatai a szezonban harmadik dobogóját és zsinórban második ezüst érmét szerző Gonosz.

Enosznak már küzdelmesebben alakult a futam. Többször kellett boxba hajtania sérült autója miatt, nagy versenyzéssel így is elérte a dobogót, ezzel növelve előnyét az első számú bajnoki kihívójával, TomiTA-val szemben.

"A verseny előtt is nagyon magabiztos voltam ,tudtam hogy gyors vagyok és sok eséllyel indultam a győzelmemért. Az időmérőt magabiztosan megnyertem ,majd a verseny előtt a játék kidobott , ezután Geri (Enosz csapattársa - a szerk.) hívott vissza és léptem be a meccsbe. A felvezető körön illetve a rajtnál se én irányítottam az autót csak a 3. kanyartól. Ennek hála Zoli (Haas) és Ádi (Racing Point) is elment mellettem. Önbizalmat vesztettem és letörtem a szárnyam. Már nagyon kétségbe voltam esve ,de bementem a boxba és felraktam a kemény gumit hogy majd azzal végigmegyek. Ez sem jött össze ugyanis mindössze 3 kanyar után megint megtörtem a szárnyamat és itt már teljes volt a kudarc számomra. Geri volt az aki mondta, hogy tegyem fel a közepest és ne adjam fel. Tudtam hogy a tempóm megvan hozzá, így ezt tettem. Ezután magamra tálaltam és elkezdtem egy egyenletes tempót autózni, aminek köszönhetően hamar elkezdtem visszatérni a versenybe. Körülbelül a 24. kör környékén jártunk amikor az 5. helyen voltam. Ekkor egy lapra feltettem mindent és kimentem a lágy gumikért. Visszatértem a 6. helyre Geri elé. Tomi ,Zoli, Ádi olyan 28 másodpercre volt tőlem, 5 kör alatt beértem őket , tudtam hogy nem lesz egy nehéz előzés hiszen sokkal jobb és gyorsabb gumin voltam. A 30.körben az utolsó kanyarba megelőztem Zolit és Ádit, majd megkezdtem az utolsó kört a 4. helyen. Tudtam hogy Tominak büntetése van , több mint nekem ezért csak arra mentem hogy a végén elé kerüljek. Ez így is lett és a dobogó 3. helyén végeztem. Ezzel a versennyel ebben a formában teljesen meg voltam elégedve , szó szerint a 0-ról jöttem vissza! A Káoszfutam szó szerint káosz volt. Nem sokkal a rajt után előttem Zoliék ütköztek és letört a szárnyam ismét. Őrültem, hogy nem ütöttek ki engem teljesen és ennyivel megúsztam. Bejött a biztonsági autó, és mint a mezőny nagy része, én is kijöttem boxba. Ezek után valahogy a végén egy 2. hely összejött, Geri a 3. lett így jó pontokat szereztünk csapatban. Szeretnék gratulálni Vortexnek, aki a főfutamon megszerezte első futamgyőzelmét." - fejezte be értékelését a Season 3 háromszoros győztese, és a tabella éllovasa.

A dobogósoknak szívből gratulálunk, vasárnap Kínában íródik a következő fejezet. Tartsatok velünk akkor is.


BéeL