(S2) GOLD - Enosz, Geri, Ádi

2020.10.01

Véget ért a Trust liga Season 2 Kínai fordulója, amit a Mercedes példamutató kettősgyőzelmét hozta. Enosz és Geri kényelmesen a mezőny előtt, egymásra figyelve és mások által nem hátráltatva hozták be a fekete autókat az első és második helyeken 1mp-en belül. A harmadik helyen Ádivettel (Racing Poibt) ért fel parádésan az utolsó helyről rajtolva.

"Mercedes győzelem! Nagyon jó hétvégét zártunk!" - kezdte a futam értékelését Enosz. "Az időmérőn minden rendben volt, sima első hely. Igazából nem volt sok izgalom. A versenyen nagyon jót csatáztam Loadmaxxal (Williams), de tudtam, hogy nem vele kell majd versenyeznem, mert más stratégián voltunk. Sajnos Loadmaxx megforgott így a csata elmaradt. Geri hasonló tempóra volt képes, mint én, ezért nem csatáztunk nagyon, hanem a csapat pontokat tettük előnybe. A Káoszfutamon első körben kijöttem a boxba, hogy a saját tempómat tudjam autózni. A végén a második helyig jöttem fel, de az utolsó előtti kanyarba elbambultam és benéztem a féktávot így Geri elém kerül, de szerencsére azért a dobogó megmaradt. Rengeteg pontot gyűjtöttem így sikerült még nagyobb előnyt szereznem a tabellán. Várom Monzát, szerintem jó verseny lesz és szeretnék ott is sok pontot gyűjteni."

Enosz 42,5 pont előnnyel vezeti a tabellát, immáron az összetett második helyre felugró Gerivel szemben.

"Maximálisan elégedett vagyok a hétvégén nyújtott egyéni és csapatteljesítménnyel! Enosszal nagyon sokat beszéltünk és nagyon jól kommunikáltunk mindkét verseny alatt és szerintem ennek is köszönhető ez a szép eredmény! Örülök, hogy fel tudtam állni a dobogóra mindkét futamon. Már nagyon szeretnék egy futamgyőzelmet, de úgy tűnik erre még várnom kell, türelmes leszek és igyekszem a lehető legjobb formámat hozni Monzában is. Gratulálok mindenkinek! Letisztult, szép verseny volt. - zárta gondolatait Geri.

Ádit játékhiba sújtotta vasárnap. Hiába jutott tovább a kvalifikáció első szakaszán, a szoftver volt olyan kedves a mezőnnyel, hogy összetörte az autóját, így mért kör nélkül búcsúzott a Q2-ben. Ezután ki is dobta a szerverről. Szerencsére vissza tudott ülni az autójába, de csak az utolsó, huszadik helyre. Ádi megmutatta, hogy ha esik, ha fúj, ő az egyik leggyorsabb a mezőnyben, és ezt a dobogóval bizonyította a nagyérdeműnek.

"Ez egy rémálom volt. Az időmérő edzésen nyugodtan körözgettem, megvolt a bejutó időm a Q1-ben. Kimentem inni egyet és mire visszajöttem már a 15-nek sorolt és nem tudtam kimenni a bug miatt a Q2-re. Gondoltam nem lesz egyszerű így a dolog, de akkor ezt kell megoldani. Erre mire lement az időmérő még hátrébb sorolt, egészen a huszadik helyre. Ettől kezdve igazából csak futottam az eredmény után, bár ennek ellenére sikerült a harmadik hely, de ebben jóval több volt. A Káoszfutam pedig egy vétlen ütközés miatt hamar véget ért sajnos, arról nem nagyon tudok mit mondani. Sajnálom mert a dobogó simán meglehetett volna, de ez most így alakult. Annak azért örültem, hogy Zalán (Loadmaxx - Ádi testvére) nyert, mert megérdemelte, de ezt úgyse fogom mondani neki, nehogy már elbízza magát! - fejezte be nevetve nyilatkozatát a Osztrák futam győztese.

Szívből gratulálunk a dobogósoknak!

Vasárnap 18:30 Monza. Lehetetlen megtippelni ki nyeri majd az Olasz fordulót. Tartsatok velünk akkor is!


BéeL