S2 GOLD AUSTRIA - (Ádi, Geri, Vortex)

2020.08.25

Dobogós nyilatkozatok

Season 2 2/19

A Trust liga Season 2 második fordulója profi versenyzést hozott, a versenyzők rengetek csatával és minőségi versenyzéssel szórakoztatták a nagyérdeműt. A versenyen új futamgyőztest is üdvözölhettünk, a semmilyen assistot nem használó, fiatal Ádivettel (Racing Point) személyében.

"Végre sikerült! Már nagyon vártam, hogy meglegyen az első győzelmem, és most Ausztriában csak összejött... Nagyon jó érzés, bár nem hittem volna, hogy mindezt úgy sikerül elérni, hogy a közvetítésben az utolsó helyen mutatott a játék. Ezt leszámítva, végig jó időket tudtam menni, és jól alakult a box kiállásom is. A végén a büntetés miatt sietnem kellett, de azért összeállt minden. Szeretnék gratulálni a többieknek, jó verseny volt, nagyon tetszett." - mondta boldogan Ádi.

A pink futamgyőztes 3 mp büntetése sem okozott gondot, 4.955 mp-cel nyerte a futamot Geri (Mercedes) előtt, aki a pole pozíciót megszerezve, végig a mezőny legelején versenyezve hozta be autóját a második helyre.

"Maximálisan meg vagyok elégedve a hétvégi teljesítményemmel, mind az időmérőn, mind versenyen! Talán élhetek is azzal a kifejezéssel hogy tökéletes hétvége! Ez egyfajta visszacsatolás volt számomra, hogyha Enoszt (Mercedes) meg tudtam előzni, annak ellenére, hogy keveset hibázott, kijelenthetem, hogy igen is van helyem a ligában! Meg van célozva a bajnoki cím, de leginkább a konstruktőri bajnoki cím számomra a cél és tudom, hogy Enosszal be tudjuk húzni! Nagyon várom a Bahrein-i megmérettetést, nagyon szeretem ezt a pályát és remélem megint sikerül a dobogóra felállnom! Gratulálok a többi versenyzőnek nagyon szép és tiszta versenyt futott mindenki a hétvégén!"

A rosszul sikerült szezonnyitó után a harmadik helyre Vortex ért fel a Ferrarival, aki 1.486 mp-cel maradt el Geritől.

"Összességében elégedett vagyok, mert jó volt a tempóm és a rajtpozíción is tudtam egyet faragni. Az első etapban megelőztem a két Mercedest, majd majdnem eldobtam, szerencsére csak a Gerivel szembeni pozícióm bánta, de pár másodpercet ott hagytam. Plusz így utólag egy körrel hamarabb kellett volna kimennem friss gumikért, talán akkor megtámadhattam volna Gerit. Persze TomiTA-val (Haas) való csatározás sem éppen gyorsított minket, szóval úgy érzem korrekt verseny volt, a csatákból jól jöttem ki és megvolt a tempó is. A káosz futamon viszont beragadtam a sűrűjébe az elején, és nagyon sok pontot buktam, ezzel együtt élveztem az elejétől a végéig tartó csatát Gonosszal (Alfa Romeo). Gratulálok Ádinak az első győzelméhez, persze Gerinek a második helyhez, és a mezőnynek, hogy ezen színvonalon tudtunk versenyezni!"

A Káoszfutamon Vortex a kilencedik lett, ahol TomiTA győzedelmeskedni tudott, és Enosz a második helyen ért be, így összesítésben több pontot gyűjtöttek Vortexnél.

A hétvégén Bahrein-ben folytatódik a versengés, tartsatok velünk akkor is!


BéeL