(S2) CANADA - Enosz, Ádi, Geri

2020.12.05

Kanadában Enosz (Mercedes) ünnepelhetett a pódium legfelső fokán. Mögötte Ádi (Racing Point) végzett mindössze 0.1 tizedmásodperccel, majd őt követte Geri (Mercedes) a harmadik helyen. Az időmérőn egy új győztest avattunk Loadmax (Williams) személyében. A futamot vizes pályán kellett megkezdenie a mezőnynek, a futam felétől voszont elállt az eső és felszáradt a pálya, így ki lehetett használni a hosszú egyenes végén a DRS adta előnyt. A Káoszfutam Ádi győzelmét hozta Vortex (Ferrari) és TomiTA (Haas) előtt. A futam közepén történt egy tömeg baleset aminek következtében több pilóta autója sérült és 4-én kiestek.

A bajnokságban Enosz vezet Geri előtt, de csak a több Főfutam győzelem miatt hiszen 341,5 pontja van mindkét pilótának Ádi 333 ponttal szorosan követi őket.

Enoszt kérdeztem először a futamról.

"Egy újabb győzelem. Nagyon nehéz verseny volt, de sikerült nyers tempóból megnyernem a futamot. Az időmérő nem sikerült nagyon jól. Csak a 3. lettem 6 tizeddel lemaradva Loadmax-hez képest, akinek gratulálok az első rajtkockához. A rajt jól sikerült, mindig elég jó rajtom szokott lenni esőbe és most is így volt elsőnek fordulhattam volna, de Ádi miután lecsúszott az ívről, hamar visszajött és így ő maradt elől. Pár körrel később hibáztam egyet és Tomi elment mellettem. Viszont amikor elkezdett elállni az eső egyre jobb volt a tempóm. Végül felszáradt a pálya és kijött a tempókülönbség. Viszont nekem 6mp büntetésem volt míg a mögöttem haladóknak csak 3mp, de azt is ki tudtam autózni. Aztán jött egy safety car ami nagyon nem kellet volna. Volt 5 köröm hogy 3 mp-et kiautózzak. Nem volt könnyű, de ezzel is megbirkóztam és habár nem sokkal, de 0.097 ezreddel sikerült lehagyni Ádit. A Káoszfutamot inkább hagyjuk, mert nagyon káosz volt, ott is sikerült azért egy 5. hely, ennek örülök és kész."

Ádi rengeteg pontot gyűjtött azon a pályán amit a legkevésbé sem kedvel.

"Kanada nagyon jól ment az edzéseken. Úgy gondolom jó esélyekkel vágtam neki az időmérőnek. Szerencsére száraz volt, és ennek nagyon örültem. Viszont szoros versenyben kaptam ki a testvérem ellen, így csak a második helyről tudtam rajtolni. Versenyen jól kaptam el rajtot és az élre tudtam állni. Az első kiállásnál rossz döntést hoztam mert egyel rosszabb keveréket raktam fel mint a többiek. Végül a második helyen zártam. Gratulálok mindenkinek, nagyon jó verseny volt. "

Gerinek a Káoszfutamon nem sikerült a pontszerzés hiszen ő neki is sérült az autója a tömegbalesetben.

"Nem mondhatnám hogy elégedett vagyok a hétvégi teljesítményemmel, hiszen sokkal többet vártam magamtól és mindkét futamon szenvedtem végig, de így is sikerült a dobogóra felállni és egy kevés pontot szerezni. Nagyobb felkészüléssel fogok nekiindulni a következő versenynek. Elégedett vagyok a csapat teljesítménnyel, úgy gondolom Enosz és én is maximálisan beleadunk mindent az összes versenyen és ennek meg is lett az eredménye."

Gratulálunk a dobogós pilótáknak. Kanadában a Mercedes már behozhatatlan előnyre tett szert így megnyerték a konstruktőri bajnoki címet.

Hétvégén Viva Mexico‼ Jöhetnek a chilis ételek a sombrero kalapok és a jó hangulat a 3. szektorban található stadion résznél. Követni szeretnéd a futamot? Nem tudod hol és mikor nézheted a kedvenc Trust pilótád? Segítünk! Vasárnap 15:30 perckor kezdődik az élő közvetítés a LvL Up hivatalos Facebook oldalán.

Szécsi Árpád