(S2) BRITAIN - Ádi, Gonosz, Geri

2020.12.17

Ádi (Racing Point) nyert Angliában és ezzel átvette a vezetést a bajnokságban. Silverstone egy nagyon technikás és élvezetes pálya. Lehetett sejteni, hogy a verseny végén eső érkezik, ezért Ádihoz hasonlóan többen közepes (Sárga) gumikon kvalifikálták magukat a Q3-ba. Az időmérő Q3-ja is esőben zajlott le. Az átmeneti esőgumikon a pilótáknak 1 kör állt a rendelkezésükre, hiszen a pálya nagyon gyorsan romlott. A futam végén a vártnál nagyobb, óriási eső érkezett a pályára. Ádit elsőként intette le a kockás zászló, őt követte Gonosz (Alfa Romeo) és a dobogó legalsó fokára Geri(Mercedes) állhatott fel.

Ádit kérdezem először a hétvégi futamokról.

"Az időmérő remekül sikerült. Meg tudtam szerezni a pole pozíciót. A rajtnál nagyon beragadtam, ezért csak a negyedik helyen tudtam elfordulni az első kanyarban. Az első box kiállásig a harmadik helyen voltam és egy nagyon elnyújtott taktikával az élre tudtam állni. Élveztem a versenyt és gratulálok mindenkinek."

Sajnos Gonoszt nem sikerült elcsípnem, de az ő dobogója az esőnek köszönhető. Közepes keveréken rajtolt és az eső remekül jött neki. A kerékcseréjét elnyújtotta addig amíg megérkezett az eső így 1 slick gumin végig ment majd felrakta az eső gumikat, igy egy kiállást megspórolt.

Geri elégedett is lehet a futamokkal meg nem is.

"Hát nagyon izgatott vagyok a hétvégi verseny miatt, hiszen tényleg nagyon kevés a különbség és nagyon szoros a bajnokság. Bárki is nyerje meg ezt a bajnokságot az az ember olyan bajnokságot fog idén nyerni ahol az utolsó méterekig meg kellet küzdenie érte. Annyira nem vagyok elégedett a Brit nagydíjjal, mert végezhettem volna akár a pole pozícióba is. Nagyon izgatott vagyok az utolsó verseny miatt kíváncsian várom ki milyen teljesítményt tud hozni, de azt gondolom hogy most aztán tényleg mindenki mindent bele fog adni. "

Sok sikert kívánok a pilótáknak. Győzzön a jobbik.

Vasárnap 18:30 perckor kezdődik a szezonzáró verseny. Melbourneben eldől a legfontosabb kérdés. A közvetítés a LvL Up hivatalos Facebook oldalán lesz meg található. Tarts velünk és éld át az izgalmakat.


Szécsi Árpád