(S2) AUSTRALIA - Enosz, Ádi, Vortex

2020.12.29

A szezonzáró pódiuminterjúja

Ugyan Enosz (Mercedes) nyert Ausztráliában a Főfutamon, mégis Ádi (Racing Point) a Season2 bajnoka. Ausztrália nagyon emlékezetes futam marad sok-sok pilótának. A versenybíróság 2 órán keresztül elemezte Geri (Mercedes) és Ádi (Racing Point) Főfutamon történt első körös kontaktját, aminél, ha Ádit büntetik, akkor elveszíti az ott szerzett második helyét, amivel Enosz a bajnok. A döntés értelmében  (melyben kikértük Bereznai Dani véleményét is, amit ezúton is köszönünk) versenybaleset áldozata lett Geri, így Enosz, aki gyakorlatilag hibátlanul ment, mégsem bajnok. Gerit hatalmas balszerencse kísérte egész hétvégén, amely miatt elveszítette a bajnoki címért folytatott harcot. Megannyi emlékezetes pillanat egy emlékezetes szezonban. Most viszont halljuk azt a három pilótát aki a dobogón pezsgőzhetett.

Enosz kezdte az értékelést aki egy nagyon nehéz hétvégén van túl.

"Számomra könnyebb verseny volt mint számítottam. Időmérőn gyorsabb voltam, de nem sokkal viszont a versenyt végig uralni tudtam. Amikor láttam hogy Ádinak van büntetése, akkor tudtam nem lesz nehéz dolgom. Ádi elkezdett támadni, kis kakaskodás mellett elengedtem és beálltam mögé. Az utolsó körre feltöltöttem az autót és mindent rátekerve meg tudtam előzni Ádit. A Káoszfutam ismét nem úgy alakult ahogy kellet volna." - zárta gondolatát a kilencszeres futamgyőztes.

Ádi végzett a második helyen, a 3 mp.büntetése miatt csupán szűk 1 tizeddel Vortex (Ferrari)előtt.

"Ausztrália az egyik kedvenc pályám és nem is ment rosszul. Az időmérőt elrontottam, de a második helyről tudtam elrajtolni. A versenyen jól kaptam el a rajtot, de még így is veszítettem egy pozíciót. Az első körben sajnos összeértünk Gerivel és sajnos megpördült. Enoszt kicsivel később sikerült megelőznöm, de az utolsó körben visszaelőzött. Nagyon jó volt a verseny és gratulálok mindenkinek!"

Vortex dobogón ünnepelhette a bajnokságban elért 4. helyét.

"Az időmérőn 3 tizedet kaptam, ami a szezon végén látott tempóelmaradásomhoz viszonyítva tűrhető, azt gondolom. Örülök, hogy dobogóval zártam az évet. A végén szűk 1 tizeden múlt, hogy felérjek a második helyre Ádi büntetése miatt. Érdekes belegondolni, hogyha az egész versenytávot 1 tizeddel gyorsabban teljesítem, akkor Enosz nyerte volna a bajnoki címet. Tetszett nagyon ez a szezon, hogy ennyire kiélezett harc volt a bajnoki címért, még ha én ebből ki is maradtam. A negyedik helyet sikerült behúzni a tabellán, ami összességeben egy nem rossz teljesítmény, mert Gonosszal és TomiTA-val sokat csatáztunk érte, de sajnálom, hogy a 19 versenyből csupán egyszer tudtam nyerni. Gratulálok Ádámnak a bajnoki címért! Jövőre arra számítok, hogy Loadmaxx és Mateking jelentősebb szereplőjévé válnak az élmezőnynek, szóval muszáj leszek szintet lépni, ha a negyedik helynél fényesebb eredményeket akarok elérni. "

Gratulálok minden pilótának a Season2-ben nyújtott teljesítményéhez. Apró hírekkel tudok szolgálni a Season3 kapcsán. Összeállhat egy olyan duó, akiknek a bajnoki címeik számát ha össze adjuk 3-at kapunk. Újra lesz testvérpár egy istállónál. Rengeteg pilóta csere és átigazolás várható, de ezekről később írok nektek kedves olvasók.

Január 10.-én találkozunk Mexikóban a szezonnyitón.

Hajrá Trust!

Szécsi Árpád