Red Bull vs Renault

2020.09.18

Pori friss bajnokként vágott neki a Season 1-nek még a Renault színeiben Soska oldalán, amely végén magabiztosan húzta be a harmadik helyet. A végjátékban egy versenyző tudta megszorongatni, a Red Bull-os Sanyi, végül egyéniben is és Sanyi-Cucu kettőssel harcoló Red Bull is vereséget szenvedett Poriéktól, de sok izgalmas csata kellett hozzá, hogy pontot tegyenek az akkori versengésükre. A Season 2-ben változott a felállás. Soska oldalán immár Sanyi versenyez sárga feketében, míg a Red Bullos Cucu mellé Pori érkezett, ezzel megalapozva a visszavágót. Köztudott, hogy Pori ettől a szezontól kipörgésgátló nélkül versenyez, és ugyan már nem a harmadik helyért, de továbbra is nagy a csata Sanyi és közte. Pori a kilencedik, Sanyi a tizenegyedik a tabellán.

"Úgy érzem, hogy egyre biztatóbb a tempóm." - kezdte nyilatkozatát Pori. "Azt gondoltam nehezebb lesz megszokni az off tc-t! Igaz ugyan, hogy nyomás alatt azért még többször hibázom, és a rajtoknál is bukok egy két pozíciót, viszont erre a szezonra a top 10 volt a cél. Remélem tudom hozni, és bizonyítani önmagamnak! Sanyival nagyot mentünk egymás ellen a pontversenyben, ahogy már több szezon óta megközelít, lehet ebben a szezonban is így lesz, bár az új szezon kezdéskor még úgy gondoltam, hogy nem Sanyival, hanem a 15. helyekért fogok harcolni! Összességében elégedett vagyok az eltelt futamokkal, ha nulláztam saját hibámból történt, többé kevésbé, nem beszélve arról, hogy a ligákban futott legerősebb mezőnyben versenyzek, így van húzóerő bőven!"

Pori bizakodó a szingapúri versennyel kapcsolatban.

"Szingapúrra legalább annyit fogok készülni mint Abu Dhabira, 4 szezonbòl 2-t sikerült itt nyernem, tavaly is második hely lehetett volna de sajna Vortexxel (Ferrari) elintéztük egymást! Mindent megteszek, hogy minél előrébb végezzek, itt nem csak tempó kell, hanem szerencse és max. koncentráció!" - zárta gondolatait az egyszeres bajnok.

Sanyi is optimista Szingapúrra kapcsolatban.

"A héten a csapattársammal, Sóskával belekezdünk komolyabban a munkába és folyamatos munkálatokkal próbálunk előrelépni. Már Szingapúrban mind a 2 autónk pontszerző helyen ér be reméljük, de Szingapúr után bővebben fogok tudni nyilatkozni. Pori nekem mindig az a versenyző marad, aki egy szint. Ha Porit le tudod győzni akkor eljött az idő, hogy bajnoki címről beszélgessünk, de ugyanide sorolnám Zolit, Gonoszt, Vortexet vagy a Bődi klánt. (Enosz, Geri, TomiTA)" 

Nem a 11. helyen szeretnék lenni, de őszintén megmondva nem ért váratlanul. Sok erős pilótával rendelkezik jelenleg a Trust liga, így minden pozíció aranyat ér. Meg kell említenem Billy-t, aki óriási meglepetés vagy Lambo tempóját. Az első 5 verseny valóban nem volt túl jó de az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindent kihoztunk, amit tudtunk." - fejezte be mondandóját a Season 1 Szingapúri verseny győztese.

Vasárnap 18:30 kor folytatódik a bajnokság, tartsatok velünk.


BéeL