Red Bull kontra Ferrari

2020.05.10

Elégedetlen Red Bull és Ferrari.

A bajnokság felénél a Red Bull és a Ferrari sem boldog teljesítményével. A Red Bull csupán az ötödik helyen áll, miközben bajnoki reményekkel indultak a szezon elején, a Ferrari pedig mindössze a hetedik, óriási csatában a hatodik helyért a Mercedesszel, pedig ennél előkelőbb helyre várták magukat Ők is. Az ausztrál futam sok szempontból foglalta össze a két csapat szezonját.

"A szezon kezdete kész katasztrófa volt számomra." - nyilatkozott nekünk Cucu, aki Spanyolországban, az ötödik futamon tudta megszerezi első TOP 10-es eredményét. "Már-már felmerült bennem hogy befejezem az F1-et, de a kis család támogatása segített átlendülni a holtponton, meg persze a csapattársam, Sanya is. .Azóta már csatákat sikerül nyerni pontokat szerezni bízom a jó folytatásban!"

Cucunak, a nehézségeinek köszönhetően, keserűbb volt a szezonrajt, mint a garázs túloldalán, Sanyinak, aki rohamléptekben zárkózik fel a dobogóért zajló csatához, a Bajnok - Porihoz (Renault) és Enoszhoz (McLaren).

"Az ausztriai futam jól alakult. Mondhatnám a várt eredményt hozta." - kezdte Sanyi a szezon értékelését a legutóbbi versennyel, ahol a negyedik helyet szerezte meg. "Az eddigi szezon gyakorlatilag nem okozott nagy meglepetést. Sajnos nem vagyok ott, ahol lenni szeretnék, de törekszünk Cucuval a csapatbajnokságban és persze az egyéniben is a jobb pozíciókra. Szezon végére eddig sem volt titok, hogy a dobogó a cél és a csapattársamtól megkapok minden támogatást az elérendő cél érdekében. Anglia megint jó kis futamnak ígérkezik, remélem, mint dobogós adhatok interjút legközelebb.

A Ferrari hasonló eredményekkel harcol az idei szezonban. Vortex az, aki 2 dobogós helyezéssel is rendelkezik, Lambo versenye pedig rendszerint balul sül el. Ennek ellenére a Ferrari háza táján ugyancsak lelkesek, tekintettel arra, hogy Lambo tempója drasztikusan javult az elmúlt versenyeken, és a legutóbbi, osztrák versenyen a harmadik rajtkockából várhatta a piros lámpák kialvását.

"Ausztria? A tempóm gyakorlatilag akár a dobóra is repíthetett volna." - szomorúan mesélt nekünk Lambo. "A gyakorlásokon egész héten ott voltam a legjobbak között, így ez reménykedésre adott okot, de a versenyem ismét úgy sikerült, ahogy már 
megszokhattam. Azt érzem, nekem a szerencsével kellene inkább valamiféle
barátságot kötnöm, mert anélkül sosem fogok elmozdulni az 16. helyről."

"Nem most éljük a Ferrari fénykorát." - vette át a szót Vortex. "Alternatív stratégiával a második helyen intettek le, a legjobb eredményem lehetett volna, végül 6mp időbüntetés került a nevem mellé, így az 5. lettem. A káosz futamon pedig kétszer is tört szárnyam, így összetettben csak a 8. legjobb lehettem. Hasonlóan rosszul alakult Franciaország. Keserű a szájíz, de a Ferrarik erősek, és fordul még a kocka. A tabella 6. helyéért Ádival (McLaren) csatázunk régóta, de legalább a TOP 5, ha nem a TOP4, amivel személy szerint elégedett lennék. A szezon második felében mindannyian előrébb akarunk lépni, és a vörösek azok közé akarnak tartozni, akiknek ez sikerül!"

Vasárnap 18:10 kor a brit nagydíjjal ad otthont a következő fejezetnek. Tartsatok velünk!


béel